Relee pentru controlul sigur al frânei

Relee pentru controlul sigur al frânei

Comutare sigură în tehnologia feroviară

Releele feroviare asigură separarea galvanică între senzori și controler.

Avantajele dvs.

  • Funcționarea optimă a releelor, printr-o gamă largă de sisteme electronice
  • Domenii extinse de temperatură și tensiuni de intrare până la clasa TX
  • Relee robuste, conectabile: etanșe (grad de protecție RTIII) și rezistente la praf și umezeală
  • Rezistență la șocuri și vibrații conform DIN EN 50155
  • Separarea sigură între bobină și contact conform DIN EN 50178

Aplicație

Controlul frânei ține de sistemele relevante pentru securitate a unui tren. În funcție de aplicație funcțiile suplimentare inteligente, precum frânare în funcție de sarcină sau sisteme de frânare de urgență pot fi integrate în controlul frânei. Astfel, în cazul unei frânări de urgență discurile de frână sunt susținute de sisteme suplimentare de frânare.

Soluție

Releu feroviar de la Phoenix Contact  

Releu feroviar de la Phoenix Contact

Pentru controlul sistemelor de frânare suplimentare sunt folosite module de releu speciale de la Phoenix Contact. Pentru ca frâna suplimentară, de exemplu frâna magnetică pe șine, să fie activată, trebuie să fie îndeplinite anumite condiții: traductoarele rotative de la punțile vagoanelor înregistrează permanent viteza de deplasare și o evaluează.

De la o viteză definită în sus pornește un semnal către releul feroviar. Releul electromecanic se declanșează și transmite semnalul de 24 V c.c. către controlerul central. În afară de asta, releul asigură o separare galvanică între senzorii de câmp și controler.

Semnalele de eroare specifice vehiculelor pe șine, așa-numitele tranzitorii, sunt filtrate. Astfel controlerul central este protejat de tensiuni de descărcare și supracurent și toate funcțiile relevante ale sistemului funcționează fără erori.

Contacte aurite dure pentru contact fiabil

Comutarea fiabilă a releului feroviar prin contacte aurite. Aurirea are ca efect prevenirea formării unui strat de oxid pe contacte. Însă doar această calitate nu e suficientă pentru releele feroviare, căci contactele aurite sunt folosite și în aplicații industriale, la care trebuie comutate sarcini și semnale mici.

Modulul PLC.../21RW devine releu special abia prin conformitatea cu norma feroviară EN 50155. Releele electromecanice trebuie să fie în general conforme cu EN 61810.

Temperaturile extreme nu sunt o raritate

Releele feroviare sunt echipate cu un domeniu de temperatură și de tensiune de intrare lărgit. Asta se solicită conform EN 50155, deoarece cerințele mari în privința temperaturii de mediu ambiant joacă un rol important în funcționarea în practică.

Tablourile de distribuție pentru controlul frânelor sunt montate în trenuri printre altele sub cabinele pasagerilor în așa-numitele caroserii ale vehiculului. Caroseria vehiculului este din oțel și nu este izolată termic. În funcție de anotimp și de locul de folosire a trenului în caroserie pot apărea temperaturi interioare care se deosebesc considerabil de temperaturile de mediu ambiant ale aplicațiilor industriale.

În cazuri extreme poate apărea chiar o tensiune de intrare de până la 125 de procente din tensiunea nominală la temperatură mărită concomitent cu până la +70 °C. Prin tensiunea mare în modulul releu intră mai mult curent, ceea ce duce la o autoîncălzire ridicată. La o temperatură a mediului ambiant concomitent mare un modul releu normal s-ar defecta rapid.

Alte domenii de utilizare pentru releele feroviare

Releele feroviare de la Phoenix Contact sunt utilizate în cele mai diferite aplicații din vehiculele pe șine, de exemplu în controlul toaletei cu vacuum. Releul este aici un element de legătură între nivelul de câmp și un controler central și asigură separarea galvanică.

Releele dezvoltate special pentru industria feroviară cu designul îngust al modulelor de doar 6,2 mm sunt conectabile flexibil și astfel ușor de întreținut.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere