Înapoi la Prezentare generală

Testare rezistență la șocuri și vibrații

Testare șocuri conform IEC 60068-2-27

Diagramă șocuri cu 3 ms/350 g  

Diagramă șocuri

Șocuri (intensitate conform DIN EN 50155)

Acest test este folosit pentru a verifica și documenta rezistența unei conexiuni de bloc terminal împotriva unor șocuri cu apariții neregulate și cu conținut diferit de energie. Sunt folosite intensitățile din DIN EN 50155 respectiv DIN EN 61373 (Norma europeană pentru aplicații feroviare) pentru a simula sarcina din transportul pe șine.

Pentru definirea șocului sunt prestabilite accelerarea și durata. Conform IEC 60068-2-27 sunt prescrise trei șocuri pozitive și negative pe toate axele spațiale (x, y, z). Accelerațiile simulate ating 50 m/s² la o durată a șocului de 30 ms. La conexiunile blocurilor terminale nu trebuie să apară nici un defect care să împiedice funcționarea ulterioară. La mostrele de test se monitorizează comportamentul de contact în timpul testului. La aplicarea normei feroviare nu sunt permise întreruperi de contact >1 µs.

Blocurile terminale modulare de la Phoenix Contact rezistă la aceste șocuri și sunt potrivite pentru aplicații cu șocuri extreme.

Înapoi în sus

Testare vibrație conform DIN EN 61373

Testare vibrație conform DIN EN 61373  

Testare vibrație conform DIN EN 61373

Zgomot de bandă largă (intensitate conform DIN EN 50155)

În tehnologia pentru trafic blocurile terminale modulare sunt mereu expuse la vibrații și șocuri. Pentru reproducerea corectă a intensității șocurilor, mostrele de test sunt expuse la vibrații de bandă largă și oscilante. Astfel iau naștere accelerațiile corespunzătoare realității la blocul terminal modular și a conductorului conectat.

Pentru testarea categoriei 1b se parcurge un domeniu de frecvență de la 5 Hz până la 150 Hz. Valoarea efectivă a accelerației este de până la 5,72 m/s². Mostrele de test sunt verificate pe trei axe (x, y, z) câte cinci ore. În plus pe lângă șocuri este monitorizat și contactul electric. La blocurile terminale modulare nu trebuie să apară nici o defecțiune care să pericliteze funcționarea ulterioară. În plus în timpul testului nu sunt permise întreruperi de contact 1 µs.

Blocurile terminale de la Phoenix Contact pentru toate tehnologiile de conectare îndeplinesc aceste cerințe ridicate de vibrație.

Înapoi în sus

Testarea rezistenței la vibrații conform IEC 60068-2-6

Testarea rezistenței la vibrații conform IEC 60068-2-6  

Testarea rezistenței la vibrații conform IEC 60068-2-6

Această testare servește dovedirii rezistenței la vibrații a unei conexiuni de bloc terminal sub influența vibrațiilor continue. Pentru asta la simulare se folosesc vibrații sinusoidale ale unor forțe rotaționale, pulsatorii și oscilatorii aplicate mostrei de test. Testul este efectuat pentru toate pe toate axele spațiale (x, y, z).

Pentru testare se parcurge un domeniu de frecvență de la 5 Hz până la 150 Hz cu o viteză de o octavă pe secundă. Valoarea efectivă a accelerației este de până la 50 m/s². Mostrele de test sunt testate pe toate trei axele (x, y, z) câte două ore. În plus, în timpul testării este monitorizat și contactul electric. La blocurile terminale modulare nu trebuie să apară nici o defecțiune care să pericliteze funcționarea ulterioară. În plus, în timpul testării nu sunt tolerate întreruperi de contact > 1 µs.

Toate tehnologiile de conectare ating cerințele normelor fără întreruperea contactului electric. Sunt potrivite de aceea în special pentru aplicații sofisticate, în care trebuie asigurată o funcționare sigură a conexiunii blocului terminal chiar și în condițiile unor șocuri extreme.

Înapoi în sus

Înapoi la Prezentare generală
Alte verificări

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere