Soluție de cablare pentru controlul trenurilor

Soluție de cablare pentru controlul trenurilor

Rețea sigură și fără interferențe

Cu separatoarele de rețea Ethernet și conectoarele turnate pentru sisteme de control fără interferențe.

Avantajele dvs: conectoare turnate

  • Instalare rapidă prin intermediul SPEEDCON M12
  • Conectoare și cabluri potrivite pentru industria feroviară prin selecția de material conform EN 45545-2
  • Blocare sigură datorită frânei speciale de vibrații
  • Rezistente împotriva influențelor și șocurilor de temperatură – testate pentru domeniul de temperatură extins

Avantajele dvs.: FL ISOLATOR M12

  • Protecție fiabilă a componentelor de rețea prin separare galvanică la diferențe de potențial până la 4 kV
  • Tehnologie de conectare M12 rezistentă la vibrații cu sistem de blocare rapidă SPEEDCON
  • Aprobare pentru aplicații feroviare (material rulant) conform EN 50155 și EN 50121

Aplicație

Sistem de control al trenului  

Sistem de control al trenului

Sistemul de control al trenului este adesea structurat ierarhic. Se compune din mai multe niveluri de control cu funcții și cerințe diferite.

Magistrală tren
Cel mai înalt nivel de comandă, așa-numita magistrală de tren, se întinde pe întregul tren și permite o comunicare continuă a datelor prin toate componentele trenului. Deoarece aici ratele de date sunt moderate, comunicarea prin Ethernet se realizează în categoria 5. Nivelul de control este relevant pentru securitate și aprobare, iar disponibilitatea trebuie să fie asigurată continuu. De aceea cerințele pentru cablare și alte componente ale infrastructurii sunt foarte mari.

Magistrala vehiculului
Al doilea nivel, magistrala vehiculului, este conectată la magistrala trenului și reprezintă nivelul de control. La acest nivel are loc controlul funcțiilor trenurilor precum și monitorizarea de securitate relevantă de pildă a frânelor, ușilor sau climatizării. Cerințele de la acest nivel cu privire la securitate, aprobare și disponibilitate sunt echivalente cu cele din magistrala trenului. Din punct de vedere tehnic acest lucru se realizează bazat pe PROFINET categoria 5.

Sisteme suplimentare
În tren există și alte sisteme care nu sunt relevante pentru securitate sau aprobări. Conectarea acestora se realizează prin gateways în vehicul. Dintre acestea fac parte limbajul și informațiile (comunicarea radio la bord și viteza), monitorizarea (camere) sau media on board (internet). Aici în prim plan stau disponibilitatea și cerințele cu privire la rate mai mari de date - nu sunt relevante pentru securitate sau aprobare. De aceea adesea utilizarea are loc în Ethernet de 10 Gigabit de categoria 6A.

Soluție

Seria M12 RAIL  

Conectoare turnate din seria RAIL M12

 

Conectoarele turnate ale seriei RAIL M12 de la Phoenix Contact oferă de exemplu, pentru toate nivelurile de control din tren un sistem fiabil de cablare

  • Cablare senzori-actuatoare în codare A
  • Cablare Ethernet-/ PROFINET în versiune cu 4 poli cu codare D
  • M12 cu codare X pentru rate mari de date (10 GBit/s).

Aici s-a ținut cont de potrivirea materialelor plastice și cablurilor în privința protecției la incendiu. Aceste materiale îndeplinesc cerințele normei EN 45545-2 și pot fi folosite fără probleme în tren.

Ca partener pentru industria feroviară, Phoenix Contact oferă și conductoare M12 turnate care sunt complet verificate electric. Nu mai e nevoie de o căutare complicată și costisitoare a erorilor în vehiculul pe șine, așa cum se obișnuia la confecționarea manuală.

FL ISOLATOR  

FL ISOLATOR sporește imunitatea la perturbații a rețelei interne

FL ISOLATOR realizează un punct de izolare galvanică în transferul de date Ethernet pe linii din cupru. Cu o separare de înaltă calitate de până la 4 kV este sporită în mod considerabil imunitatea la perturbații sub solicitarea industrială.

Componentele de rețea și dispozitivele scumpe sunt protejate împotriva diferențelor de potențial. Ratele de transfer posibile sunt de 10/100 MBit/sec. Dispozitivul pasiv este utilizabil pe loc fără sursă de alimentare. În acest scop FL ISOLATOR este integrat în rețea în fața participantului care trebuie protejat sau direct în fața sau în spatele cuplajelor vagoanelor. Acest lucru împiedică echilibrarea diferitelor potențiale între compartimentele trenului prin cablul Ethernet.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere