Replică digitală

Replică digitală

Sincronizarea specificațiilor As Planned și As Built

Mentenanță optimizată prin îmbunătățirea calității datelor

În instalațiile de mari dimensiuni, se efectuează în permanență lucrări de construcție, de extindere și de reparație, lucrări care presupun un anumit grad de improvizare. Ca urmare, adesea, diagramele de conducte si instrumente nu sunt actualizate. Nu numai procesele de întreținere, de planificare și de achiziționare au de suferit din această cauză, ci și condițiile de siguranță. Soluția este o sincronizare online între elementele software și elementele de câmp. Programele moderne CAE facilitează sincronizarea datelor și, astfel, identificarea erorilor.

Chiar și în instalațiile cele mai vechi, firma noastră facilitează transferul ulterior al datelor HART și pune la dispoziție în acest sens datele de câmp necesare în format OPC UA (arhitectură unificată Open Platform Communication) fără a avea vreun impact asupra altor procese. În industria de prelucrare, ca model informatic OPC UA este utilizat programul Companion Standard PA-DIM.

Avantajele dumneavoastră

  • Citirea parametrilor aparatului se realizează conform NOA și nu are impact asupra altor procese, parametrii fiind puși la dispoziție în format standard OPC UA (PA-DIM) în vederea prelucrării ulterioare.
  • Instalațiile existente echipate complet pot fi reprezentate grafic, pentru a permite integrarea unor senzori și actuatoare conform standardelor actuale și noi, ca de exemplu FDT 1.2 până la 2.0, precum și FDI.
  • Costuri de configurare reduse, deoarece toate descrierile senzorilor și ale actuatoarelor de la nivelul sistemului de comandă vă stau la dispoziție fără a necesita configurare

Reprezentarea digitală a unei instalații

Un angajat sincronizează online elementele de câmp configurate pe tabletă  

Sincronizarea online între software și elementele de câmp facilitează întreținerea mai inteligentă.

Toate informațiile despre actuatoare, senzori, dar și despre alte părți componente ale instalației sunt accesibile prin intermediul unui sistem. Dacă sunt disponibile date corespunzătoare, lucrările de întreținere, de exemplu, pot fi efectuate mai inteligent.

Mai mult, sistemele de senzori instalate pe câmp pot fi comparate mai simplu și cu mai multă acuratețe. În acest mod, este posibilă identificarea cu ușurință a unor senzori care, prin intermediul intervalului lor specific de măsurare, sunt adecvați pentru efectuarea unor anumite măsurători. Astfel, datele constituie un factor auxiliar suplimentar în luarea deciziilor.

Instalațiile Brownfield: de la HART la PA-DIM

Toate fișierele cu descrieri disponibile sunt centralizate în Cloud. Datele aproximativ tuturor senzorilor și actuatoarelor HART vă stau la dispoziție fără costuri de configurare. Aceste date sunt puse la dispoziția utilizatorului conform OPC UA, respectând PA-DIM. Gateway-ul IP HART este utilizat pentru importarea bazei instalate a senzorilor și actuatoarelor existente.

Topologia reprezentării soluției pentru instalații Brownfield

Soluție pentru instalații Brownfield (exemplificare)

Instalațiile Greenfield: de la HART la PA-DIM

Toate fișierele cu descrieri disponibile sunt centralizate în Cloud. Datele aproximativ tuturor senzorilor și actuatoarelor HART vă stau la dispoziție fără costuri de configurare. Aceste date sunt puse la dispoziția utilizatorului conform OPC UA, respectând PA-DIM. Datele HART sunt importate direct de către sistemul Remote IO.

Topologia reprezentării soluției pentru instalații Greenfield

Soluție pentru instalații Greenfield (exemplificare)

Doriți informații privind utilizarea soluțiilor noastre în instalațiile dumneavoastră de prelucrare?

Vă oferim cu plăcere consultanță și clarificăm împreună cerințele specifice proiectului dumneavoastră.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere