Transformare digitală – arhitectură deschisă

Transformare digitală – arhitectură deschisă

Deschis, sigur, scalabil

Datorită soluțiilor de automatizare sigure pentru viitor, Phoenix Contact vă oferă posibilități nelimitate.

În industria de prelucrare, siguranța proceselor și disponibilitatea instalațiilor reprezintă cea mai înaltă prioritate. Din acest motiv, este necesar ca personalul angajat să se concentreze în totalitate asupra proceselor de bază. Soluțiile de automatizare, al căror scop este analiza datelor și optimizarea, nu trebuie să influențeze în nicio situație procesul principal. De asemenea, conceptele noi trebuie să contribuie la dezvoltarea piramidei de automatizare consacrate.

NAMUR Open Architecture (NOA) descrie modul în care datele senzorilor și actuatorilor inteligenți sunt citite și evaluate de la nivelul de câmp până în cloud, într-o diodă de date, fără a pune în pericol disponibilitatea și siguranța instalației. NOA își propune să utilizeze sisteme deschise, sigure și scalabile în industria de prelucrare, precum platforma deschisă de comandă PLCnext Technology oferită de noi, în combinație cu Proficloud.

Avantajele dumneavoastră

  • Optimizarea procesului și întreținere predictivă, datorită analizelor de date și calculelor în Cloud
  • Economisirea timpului necesar pentru procese prin controlarea în mod specific a vizitelor de întreținere și inspecție
  • Economisirea resurselor în cadrul vizitelor de control, datorită mesajelor de tip push cu lucrări de întreținere, în funcție de prioritatea acestora
  • Creșterea calității produsului prin evitarea perioadelor neplanificate de întrerupere a funcționării și prin identificarea din timp a abaterilor în cadrul procesului

Monitorizarea obiectelor de infrastructură sporește disponibilitatea și optimizează lucrările de întreținere

PLCnext Technology în industria de prelucrare  

PLCnext Technology în industria de prelucrare

Platforma de comandă PLCnext Technology deschisă, bazată pe Linux, permite citirea în paralel a datelor HART și a altor protocoale, în vederea gestionării proceselor. Datele pot fi transmise către Proficloud ca date brute sau prelucrate, prin sistemul de comandă, prin server-ul OPC-UA.

Datorită caracterului deschis al platformei de comandă, se pot integra în sistem și aplicații ale furnizorilor terți, de ex. de la producători de senzori/actuatori. Algoritmi inteligenți evaluează datele colectate și dezvoltă concepte de întreținere adecvate. Cu ecosistemul PLCnext Technology, sarcinile de monitorizare și optimizare, precum și de întreținere predictivă, devin mai facile - fără a influența procesul de bază.

Soluția de automatizare sigură pentru viitor - conectat, flexibil și deschis

PLCnext Technology – Designed by Phoenix Contact  

PLCnext Technology – Designed by Phoenix Contact

PLCnext Technology permite combinarea în timp real a secvențelor de programe în diferite limbaje de programare. Gestionarea sarcinilor, pentru care a fost depusă o cerere de brevet, permite desfășurarea rutinelor de programare ca în cazul unui cod clasic IEC 61131. Programele realizate într-un limbaj avansat, de ex. în C/C++ sau C#, pot fi rulate și în programele IEC 61131.

PLC Next Technology asigură schimbul consecvent de date și execuția sincronă a codului de program și transformă programele realizate într-un limbaj avansat în programe deterministe automate. Dezvoltatorii pot lucra în ritm agil, independent unul față de celălalt, precum și în limbajele de programare preferate, pe secțiuni individuale ale unei aplicații complexe. Astfel, cunoștințele experților de programare IEC 61131 sunt combinate cu idei noi și cu secțiunile programelor din limbajul standard, precum și cu cunoștințele tinerilor dezvoltatori din mediul IT (tehnologia informației).

Soluția cloud oferă noi posibilități pentru automatizare

Proficloud oferit de Phoenix Contact  

Proficloud oferit de Phoenix Contact

Toate sistemele de comandă PLCnext Control sunt conectate direct la sistemul Cloud Proficloud industrial în câmp apropiat. Prin integrarea profundă a Proficloud în platforma PLCnext Technology, utilizarea serviciilor digitale de plusvaloare - de ex. analiza datelor sau întreținere predictivă - este facilitată în mod semnificativ.

Pentru codificare și autentificare nu este nevoie de efectuarea unor procese tehnologice; transmiterea datelor de pe platforma de comandă în cloud are loc în mod automat. Astfel, sistemele de control sunt mai puțin solicitate.

PLCnext Technology câștigă Achema Innovation Award 2018

Achema Innovation Award

PLCnext Technology a fost distinsă cu Achema Innovation Award 2018

La 12 iunie2018, PLCnext Technology a primit premiul Achema Innovation Award în cadrul categoriei Tehnologie MCR și automatizarea proceselor. A fost aleasă cea mai inovatoare soluție de dezvoltare dintr-o listă scurtă de cinci candidați, dintr-un total de opt categorii și trei categorii speciale.

În cadrul unei ceremonii de premiere festive, Phoenix Contact a primit un certificat și premiul mult-râvnit pentru noua platformă de comandă inovatoare. Vă mulțumim și ne bucurăm că ni s-a acordat acest premiu.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere