Soluţii Predictive Maintenance (întreţinere preventivă) pentru monitorizarea pompelor şi motoarelor

Pompe şi motoare

Monitorizarea globală

Minimizaţi costurile de întreţinere şi consumul de energie folosind PumpMonitor de la Phoenix Contact.

O componentă semnificativă a digitalizării în cadrul conceptului Industrie 4.0 o reprezintă observarea şi optimizarea întreţinerii şi a managementului energetic. Cu PumpMonitor, Phoenix Contact oferă o soluţie pentru monitorizarea globală a pompelor şi motoarelor.

Determinarea continuă a nivelului de întreţinere actual prin implicarea mărimilor de măsurare relevante mecanice, electrice şi hidrodinamice vă permite asigurarea întreţinerii preventive şi reducerea costurilor pentru energie la sistemul dumneavoastră.

Avantajele dumneavoastră

  • Minimizarea cheltuielilor de întreţinere prin lucrări de întreţinere preventivă cu implicarea mărimilor de măsurare mecanice, electrice şi hidrodinamice
  • Reducerea consumului de energie prin înregistrarea gradului de eficienţă a sistemului şi observarea punctuală best-fit
  • Creşterea gradului de disponibilitate a instalaţiei prin observarea vibraţiilor şi a aspectului rulmenţilor

Monitorizarea online a stării

Vizualizarea Web a stării sistemului pe panoul tactil  

Marcarea valorilor de măsurare în funcţie de stare: OK (verde), avertizare (galben), alarmă (roşu)

Soluţia noastră PumpMonitor conţine o vizualizare Web cu funcţie inteligentă de semnalizare luminoasă. Graţie reprezentării cromatice, starea sistemului poate fi înregistrat vizual în mod simplu şi rapid.

Astfel, recunoaşteţi starea sistemului dintr-o privire şi puteţi reacţiona rapid în caz de defecţiune. Minimizaţi cheltuielile de întreţinere cu funcţia Predictive Maintenance.

Operare eficientă a sistemului

Pompe de apă  

Disponibilitatea sporită a sistemului graţie monitorizării globale a pompelor şi motoarelor

PumpMonitor permite reducerea costurilor cu energia prin funcţionarea sistemului în funcţie de necesităţi. Funcţionarea eficientă energetic este asigurată prin determinarea gradului optim de eficienţă a sistemului.

Înregistrarea mărimilor de măsurare hidrodinamice permite prelungirea duratei de funcţionare a instalaţiei dumneavoastră. Prin monitorizarea continuă a vibraţiilor, turbulenţele şi cavitaţiile sunt identificate din timp şi pot fi evitate.

Interconectarea inteligentă

Acces la date prin PROFICLOUD  

PROFICLOUD permite interconectarea inteligentă şi analiza datelor

Prin conectarea PumpMonitor la PROFICLOUD de la Phoenix Contact aveţi acces la datele dumneavoastră în orice moment, de oriunde.

Interconectarea inteligentă vă deschide noi posibilităţi de analiză a mărimilor de măsurare. Cu PumpMonitor asiguraţi un management global al ciclului de viaţă al sistemului.

Implementarea simplă a funcţiei Predictive Maintenance pentru sistemul dumneavoastră

Soluţie pentru panoul de comandă PumpMonitor  

Parametrizarea rapidă şi simplă datorită panoului tactil integrat

Cu PumpMonitor de la Phoenix Contact obţineţi o soluţie pentru panoul de comandă pregătită pentru instalare.

Vibraţiile rulmenţilor şi ale maşinii sunt înregistrate de modulul de senzori integrat. Prin controlul instalaţiei orientat în funcţie de necesităţi cu ajutorul PumpMonitor obţineţi o minimizare a consumului de energie pentru funcţionarea sistemului.

Conectarea la un sistem de control superior se realizează standardizat prin PROFINET sau comunicare OPC. La alegere este posibilă de asemenea şi conectarea la PROFICLOUD.

Date tehnice

Mai multe detalii despre soluţia noastră Predictive Maintenance găsiţi în E-Shop.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere