Producție modulară

Instalație de prelucrare cu componente modulare

Plug-and-Play

Automatizați-vă instalația cu Module Type Package (MTP).

A patra revoluție industrială are scopul de a crea produse flexibile, care pot fi personalizate. De aceea, automatizarea modulară prezintă o importanță deosebită în industria chimică și farmaceutică în ceea ce privește adaptarea capacității instalațiilor de producție la cerințele de piață. Mai mult, modularizarea continuă și respectarea standardelor reduc semnificativ costurile de automatizare, ceea ce duce la economii substanțiale de timp în domeniul proiectării.

Phoenix Contact vă oferă cu plăcere consultanță pentru implementarea recomandării NAMUR NE 148 și vă asistă la punerea în funcțiune a modulelor instalației. Prin MTP-Designer, vă punem la dispoziție un instrument cu ajutorul căruia puteți implementa planificarea modulară cât mai simplu și mai rapid posibil.

Avantajele dumneavoastră

  • Producția flexibilă facilitează și fabricarea unor loturi de dimensiuni mai mici și a unor produse individuale.
  • Eficientizarea instalației prin scalarea modulelor individuale
  • Reducerea duratei necesare până la introducerea pe piață, întrucât modulele generate prin Plug-and-Produce pot fi refolosite
  • Reducerea timpului necesar proiectării grație instrumentului de proiectare modulară MTP-Designer

Module Type Package (MTP) în automatizare

Grafic conținut MTP  

Reprezentare grafică a conținutului MTP

Pentru modularizarea sistemelor de automatizare sunt necesare standarde universale, ce depășesc nivelul producătorului. MTP reprezintă un astfel de standard, descriind modulele de proces în mod funcțional și facilitându-vă integrarea în platforme de automatizare supraordonate ale instalației, precum sisteme de control al procesului.

Un astfel de MTP, și anume descrierea digitală a modulului instalației (care include vizualizarea sub forma unei diagrame de operare), reduce semnificativ numărul lucrărilor de proiectare necesare și costurile de investiții pentru instalație. Pentru a asigura funcționarea universală, producătorii din industria chimică și producătorii de sisteme de automatizare au elaborat standardul VDE 2658.

Instrument de proiectare modulară

Un angajat folosește instrumentul MTP-Designer pe ecran  

Soluție software pentru implementarea flexibilă a proiectării modulare

Cu ajutorul soluției noastre software MTP-Designer, puteți genera cu ușurință fișierul MTP cu descrieri pe baza diagramei de conducte si instrumente.

Mai mult, economisiți timp, prin desfășurarea în paralel a proiectării modulare și a proiectării instalației. Cu ajutorul acestui instrument, se reduc semnificativ și costurile de programare.

Design-ul unei instalații modulare

Grafic industria de prelucrare 4.0 producția modulară  

Concept al producției modulare în industria de prelucrare

Doriți informații despre soluțiile noastre de automatizare modulară pentru instalațiile dumneavoastră de prelucrare?

Vă oferim cu plăcere consultanță și asistență, de la implementarea recomandării NAMUR NE 148 până la punerea în funcțiune a modulelor instalației.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere