Înregistrare sigură a datelor de măsurare la o conductă de petrol în Rusia

Transneft exploatează conductele de petrol ale țării

Transneft este o companie de stat rusă cu sediul firmei în Moscova, care exploatează conductele de petrol din țară.

Compania a fost înființată în 1993 și dispune azi de cel mai mare sistem de conducte din lume cu o lungime totală de aproape 50.000 de kilometri.

Aplicație

Unul din sistemele de conducte, pe care le exploatează Transneft, este conducta de petrol ESPO (Eastern Siberia Pacific Ocean). Aceasta are o lungime de 2.757 kilometri și livrează anual 15 minilioane de tone în orașul Daqing din China.

Pe viitor este planificată extinderea capacității de trecere la 30 de milioane de tone și transportarea petrolului pe o lungime totală de 4700 km până în regiunea pacifică, în Japonia și Coreea de Sud. Pentru acest lucru sunt necesare în total 32 de stații de pompare și 13 depozite de petrol.

Transneft folosește convertizoare de semnal cu protecţie intrinsecă de la Phoenix Contact pentru transmiterea datelor de proces din câmp în camerele de comandă ale stațiilor.

Soluție

Diverse și fiabile: Module releu PLC  

Diverse și fiabile: Module releu PLC

Traductorii de temperatură universali transformă semnalele de temperatură a termometrelor cu rezistență și termocuplurilor în semnale de 4…20 mA. Ele sunt alimentate cu energie de amplificatoare separator de alimentare Ex-i.

Amplificatorul separator de intrare transmite apoi semnalele analogice în camerele de control din zona sigură. Mulțumită tehnologiei de circuit inovative, separatoarele Ex înguste de doar 12,4 mm se evidențiază printr-o prelucrare precisă a semnalului (abatere de la liniaritate < 0,1 %) și o putere disipată redusă (separator de alimentare: max: 1,3 Watt).

Intrările, ieșirile și sursele de alimentare sunt izolate galvanic unele de altele. Toate separatoarele utilizate transmit bidirecțional protocolul Hart. Separatoarele sunt autorizate pentru zona 0 conform ATEX ca echipament cu protecție intrinsecă aferent.

Cu conceptul nostru, separarea Ex poate fi combinată cu clemele de intrare. Astfel poate fi economisită o șină DIN completă cu blocuri terminale modulare: Nu doar necesarul de spațiu este redus semnificativ ci și sursele de erori posibile.

Cuțitele de deconectare integrate și prizele de testare permit o separare fără probleme a cablurilor Ex-i. Acest lucru ușurează semnificativ punerea în funcțiune. Iar grație conectabilității modulelor Ex-i pot fi efectuate simplu și adaptări funcționale ulterioare.

Pe lângă modulele Ex-i, Transneft folosește și alte componente de la Phoenix Contact, de exemplu surse de alimentare, cabluri de sistem preconfecționate și relee PLC.

Concluzii

Prin intermediul Process Interface PI,Transneft folosește o soluție inovativă pentru circuite cu siguranță intrinsecă cu module electronice conectibile și un bloc terminal bază.

Avantajul: Modulul electronic conține funcționalitatea, nu blocul terminal bază. Datorită lățimii reduse, o economie de spațiu suplimentară de 30 de procente.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere