Transmitere fără fir a semnalului la GDF SUEZ din Lingen

Furnizorul de energie GDF SUEZ Germania

GDF SUEZ E&P DEUTSCHLAND GmbH este activă în cercetarea, exploatarea și comercializează gaz și petrol în Germania.

Cu tehnologia inovatoare și cu cunoștințele de specialitate deosebite ale angajaților săi, societatea contribuie la alimentarea sigură cu energie în Europa.

Firma este parte a celor mai mari concerne de energie, grupul GDF SUEZ.

Aplicație

Din câmpul petrolifer Bramberge la zece kilometri nord de Lingen, GDF SUEZ E&P Deutschland GmbH extrage țiței și gaz natural. De la aproape 900 de metri adâncime se extrage un amestec de țiței, gaz și apă sărată.

Apa din rezervor este transferată după depunere spre pompe. Pompele presează apa prin șase foraje de injecție la marginea câmpului petrolifer înapoi în roca rezervor.

Presiunea de intrare la foraje trebuie monitorizată permanent ca parametru de proces, ceea ce la început se făcea prin controale normale și înregistrare manuală a datelor.

Soluție

Soluție radio Trusted Wireless  

Soluție radio Trusted Wireless

„În căutarea unei alternative pentru o cablare costisitoare ne-am decis pentru o soluție radio - pentru Trusted Wireless de la Phoenix Contact”, explică Friedrich Schulte, responsabil pentru tehnologia de măsurare, control și reglementare la GDF SUEZ.

Cu modulele radio Trusted Wireless Schulte a putut conecta două foraje situate nefavorabil. A trebuit depășit și obstacolul unei căi ferate - pentru a transmite valorile măsurate ale unui foraj aflat în marginea unui câmp către pompa centrală de introducere aflată la distanță de 600 de metri.

O soluție de cablare ar fi însemnat lucrări complicate de săpare. „Să sapi pe sub șine de cale ferată înseamnă costuri mari și măsuri de siguranță, dar și un efort de administrare și proceduri de aprobare”, spune Schulte. „Prin legătura radio nu am avut nevoie de toate astea.”

Traseul radio a fost realizat cu sistemul de transfer fără fir al semnalului RAD-Line-I/O. Acesta transmite două semnale digitale și unul analog între emițător și receptor. Cu antenele direcționale din programul cuprinzător de accesorii wireless distanța de 600 de metri este neproblematică, în ciuda condițiilor de mediu dificile.

Tehnologia radio Trusted Wireless folosită în modulele Trusted Wireless nu este deranjată nici de traficul pe calea ferată și nici de instalațiile de înaltă tensiune.

Al doilea foraj se află de asemenea pe teren dificil - în partea sud-estică a câmpului petrolifer. Aici nu există deloc infrastructură. Modulele radio și senzorii sunt alimentați cu energie solară, care a fost concepută de Phoenix Contact pentru utilizarea în aplicații radio industriale.

Iar un modul solar dispune pe lângă celule solare de un tabloul de distribuție liber configurabil cu controler de încărcare, baterii solare și protecție la supratensiune.

Concluzie

Stațiile de măsurare la forajele din GDF SUEZ E&P DEUTSCHLAND GMBH din Emsland trebuiau controlate zilnic fizic. Acest lucru era necesar pentru a înregistra valorile presiunii de intrare a apei.

Acum informațiile sunt transmise continuu prin soluția radio Wireless de la Phoenix Contact.

Acest lucru mărește considerabil securitatea și fiabilitatea.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere