Presiune corectă: separator de semnal cu protecție intrinsecă la MAN Turbo

MAN Turbo Zürich: Compresoare pentru industria de ulei și gaz

Grupul MAN este cu cei aproximativ 50.000 de angajați un producător, lider mondial, de autoutilitare, motoare și alte produse din producția de maşini şi sisteme.

În Zürich se află MAN Turbo AG Elveția. Aici, 700 de specialiști se ocupă printre altele cu dezvoltarea și producția de compresoare pentru industria de ulei și gaz.

Aplicație

Compresoarele sunt indispensabile pentru transportul rentabil de ulei și gaz prin conducte.

Pentru transmiterea semnalului datelor de proces din zona protejată împotriva exploziilor pentru comanda în zona sigură, producătorul folosește componente de interfață cu protecţie intrinsecă din seria MACX Analog Ex de la Phoenix Contact.

Modulele sunt utilizate printre altele într-o rafinărie pentru prelucrarea uleiului din Turkmenistan precum și pe o platformă petrolieră din Brazilia

Soluție

Compresor MAN cu componente INTERFACE de la Phoenix Contact  

Compresor MAN cu componente INTERFACE de la Phoenix Contact

În tabloul de distribuție a fost necesar un amplificator separator pentru transmiterea datelor de temperatură din zona de explozie: MAN Turbo s-a decis pentru traductorii de temperatură cu protecție intrinsecă MCR-EX-SL-RTD-I din familia de produse MACX de la Phoenix Contact Tagelswangen.

Modulele Analog-Ex sunt formate dintr-o familie completă de separatoare de semnal unicanal și bicanal pentru domeniul Ex: Analog In, Analog Out, Digital In, Digital Out, temperatură și accesorii.

Conectorul cu șină portantă inovativ ușurează montajul, alimentarea și diagnoza.

Aplicațiile tipice pentru modulele cu lățimea de doar 12,5 milimetri sunt de exemplu măsurarea presiunii, debitului, umidității, temperaturii, comanda ventilelor de reglare și componentelor ventilelor cu ajutorul emițătorului.

Dispozitivele sunt certificate pentru circuite de curent Ex-i Ex-i până în zona Ex 0 (gaz) și 20 (praf) precum și pentru instalarea în zona Ex 2 (ATEX, IECEx, UL).

Un concept de comutare inovativ asigură un comportament de transmisie precis la o putere disipată minimă. Aprobările SIL (nivel de integritate de siguranță) permit utilizarea în aplicații orientate pe siguranță.

În plus, modulele pot fi configurate ușor prin intermediul interfeței standardizate unitar FDT/DTM (Field Device Tool/Device Type Manager).

rezultat

„În decursul proiectului am primit un suport excelent din partea specialiștilor de la Phoenix Contact, astfel încât ne-am putut efectua la timp proiectul și fără mari întreruperi“, laudă inginerul responsabil de la MAN. „Acest lucru este deosebit de important la sistemele complexe, care sunt realizate în afara țării.“

Inginerul MAN planifică să utilizeze și pentru viitoare proiecte, cum ar fi instalații de comprimare a gazului, produse de la Phoenix Contact. Acesta se prezintă foarte mulțumit: „Voi recomanda mai departe intern pe acest furnizor competent.“

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere