Conexiune wireless sigură și avantajoasă la BP, Ohio

Proiect pilot wireless la BP în Ohio

BP exploatează în SUA numeroase rafinării.

În locația din Ohio inginerii și tehnicienii încep un proiect-pilot wireless. Aceștia au dorit să afle, dacă într-un mediu extrem de poluat prin radiații de interferență este posibilă o transmisie wireless sigură.

Aplicație

Scopul a fost evitarea costurilor mari de cablaj, care se formează la rezervoarele de depozitare aflate departe unele de altele.

În domeniul căilor wireless sunt întinse cabluri de înaltă tensiune cu câmpuri perturbatoare puternice. S-a dorit verificarea influenței acestora asupra calității de transmisie. La aceasta s-a adăugat ca element dificil, faptul că locațiile rezervoarelor de petrol nu dispun de o sursă de alimentare proprie.

Ca obiect de testare a fost aleasă o pompă de apă freatică aflată la distanță.

Aici a trebuit să fie măsurat nivelul și emiterea unei alarme la atingerea unei valori limită. Pompa determină cu ultrasunete nivelul de apă și îl pune la dispoziție ca semnal analogic. La atingerea valorii limită superioare, un comutator de valoare limită generează suplimentar un semnal de alarmă digital.

Soluție

Sistem de transmisie wireless de la Phoenix Contact  

Transmiterea wireless a datelor I/O câmp

La pompă a fost instalat un sistem de transmisie wireless de la Phoenix Contact. Acest lucru permite o înregistrare wireless a datelor I/O în câmp și transmiterea informațiilor la un controler prin intermediul unei interfețe RS-232.

Pentru fiecare stație pot fi conectate până la opt module de extindere analogice și digitale și pot fi astfel selectate adecvat pentru utilizarea respectivă. Pe partea de comandă, informațiile pot fi evaluate prin protocolul Modbus de pe una (point-to-point) sau mai multe (multipoint-to-point) stații de câmp.

Pot fi exploatate până la 255 de stații de câmp la un Master. Întregul hardware este alimentat independent printr-un sistem de panouri solare, baterie și controler de încărcare.

Concluzie

Conexiunea wireless a funcționat deosebit de sigur în acest mediu deosebit de poluat.

A fost verificat și avantajul economic: Cablajul sistemului ar fi făcut necesară excavarea de gropi și introducerea cablurilor pe o distanță de aproximativ 700 de metri. BP a estimat în caz concret aproximativ 80 Euro pe metru. În acest mod s-au putut economisi peste 56.000 de Euro.

Concernul BP a integrat, după testele pozitive, sistemele de transmisie de la Phoenix Contact în fabrica de la Ohio River. Acolo au fost echipate 16 rezervoare de petrol.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere