Alimentare sigură cu gaz în Oldenburg datorită protecției la supratensiune.

EWE AG Oldenburg: Energie, Mediu, Telecomunicații

EWE AG din Oldenburg este o companie importantă pentru energie, mediu și telecomunicații.

EWE alimentează cu gaz peste 700.000 de clienți și exploatează suplimentar în Germania de Nord două rezervoare de gaz în domuri de sare – 21 de caverne cu 700.000 metri cubi și un conținut energetic de 13 miliarde kWh.

Aplicație

EWE își acoperă necesarul anual de gaz cu cantități de aprovizionare constante. În timpul încărcărilor reduse, cum ar fi vara, gazul este pompat sub presiune în domul de sare și scos din domul de sare în perioade cu necesar mare.

Pentru a asigura alimentarea cu energie, sistemele trebuie să fie întotdeauna disponibile. De aceea protecției la supratensiune îi revine o semnificație deosebită.

Senzorii și actuatorii precum și ventilele și transmisiile sunt instalate în câmp liber. Unitatea de comandă a instalației și vizualizarea procesului se află însă în camera de comandă.

Toate informațiile sunt trimise la calculatorul principal din Oldenburg prin transmisia la distanță a datelor.

Soluție

Concept de protecție pentru sursă de alimentare  

Protecție sigură în carcasă cu economisire de spațiu

Conceptul de protecție pentru sursa de alimentare este structurat în cea mai mare parte pe două nivele: Cu dispozitive de protecţie la descărcări atmosferice FLT-PLUS în tablourile de distribuție principale precum și dispozitive de protecție la supratensiune VAL-MS în distribuțiile secundare și tablourile de comandă.

Componentele importante ale sistemului necesită o disponibilitate ridicată, de aceea sunt echipate cu surse de alimentare neîntreruptibilă (USV). USV sunt protejate încă o dată cu dispozitive de protecție la supratensiune VAL-MS.

Multe transmiteri ale semnalelor sunt efectuate ca circuite de curent Ex-i. Aceste circuite cu siguranță intrinsecă sunt protejate cu TERMITRAB TT-EX(I)-24DC. Suporturile de protecție în două puncte sunt montate în dispozitivele de protecție înguste de doar 6,2 mm cu dispozitive de protecție la supratensiune performante și diode supresoare cu reacție rapidă.

Datorită nivelului de protecție în tensiune redus și capacității mari de descărcare de 10 kA, sistemul electronic este protejat sigur la un necesar de spațiu redus în tabloul de distribuție..

TERMITRAB TT-2-PE-24DC protejează circuitele de curent de semnal, care nu necesită protecție intrinsecă. Interfețele de comunicare sunt protejate împotriva tensiunilor de descărcare cu MODUTRAB MT-2FM-RJ12.

Astfel, conceptul de protecție pentru echipamentele din câmp și sistemele de comandă din clădire este ireproșabil: Toate componentele sistemului sunt protejate sigur.

Concluzie

Conceptul de protecție cuprinzător de la Phoenix Contact evită eficient căderile condiționate de supratensiunile sistemului.

Astfel, alimentarea cu gaz a EWE AG este asigurată pe orice vreme.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere