Instalarea magistralei de câmp – întreținere și extindere simplă

Instalarea magistralei de câmp – întreținere și extindere simplă

Simplu potrivit

Modul de construcție compact economisește greutate și face loc.

Avantajele dvs: bariere de câmp scalabile și cuplor dispozitiv

  • Disponibilitate maximă în caz de eroare datorită componentelor cu capabilitate înlocuire sub tensiune
  • Instalare rapidă cu ajutorul cutiilor de borne de câmp pre-cablate, gata de montare
  • Cea mai simplă planificare a segmentelor fără necesitatea pentru rezerva hardware
  • Capacitate de extindere ușoară și modularitate continuă
  • Pentru dispozitive magistrală de câmp cu 4 conectori sunt disponibile și variante cu distribuție cu curent continuu de 24 V
  • Costuri reduse de depozitare datorită a numai trei coduri de comandă pentru toate aplicațiile

Avantajele dvs: priză de perete pentru elemente de câmp

  • Cei mai reduși timpi de întrerupere datorită posibilității de conectare a cablului M12
  • Variante de carcase pentru instalații Ex și Non-Ex
  • Costuri reduse de depozitare mulțumită cablurilor standard pentru magistrale de câmp de la tambur

Aplicație

La montarea instalațiilor magistralei de câmp în tehnologia de procesare și ingineria de proces, disponibilitatea joacă un rol deosebit. Acest lucru este valabil atât pentru Profibus PA cât și pentru Foundation Fieldbus.

Barieră de câmp și topologie
Utilizarea protectorilor de segment resp. barierelor de câmp protejează de exemplu segmentul magistralei împotriva scurtcircuitelor în liniile de derivație și pune la dispoziție tipul de protecție la aprindere. Restul barierelor de câmp cu patru canale au însă avantajul, că în timpul unei căderi nu pot fi înlocuite fără repercusiuni. Mai curând trebuie deconectat segmentul total de la cea mai utilizată topologie a liniilor, pentru a înlocui bariere de câmp individuale. Acest lucru se reflectă în costurile disponibilității.

Influența unei erori asupra întregului sistem

Influența unei erori asupra întregului sistem

Cablare de câmp
Cerința pentru posibilitatea de înlocuire rapidă de către persoanele care nu sunt electricieni există și foarte aproape de proces, la conectarea dispozitivelor de câmp, pentru a menține pe cât posibil de reduși timpii de întrerupere. Această înlocuire rapidă este efectuată prin conectori la elementul de câmp – în general M12 sau 7/8 țoli. Acest lucru sunt destul de ușor pentru început. Condițiile de mediu deseori vitrege (Atex, praf, acizi, gaze corozive etc.) face însă posibilă în general utilizarea ștecherelor configurabile în câmp. Punctul slab îl constituie aici etanșarea dintre cablu și conector.

Dacă sunt folosiți conectori, atunci se utilizează conexiuni stropite fix la cablu și astfel durabile etanș
. Datorită distanțelor diferite, în general, dintre distribuitorul de câmp și elementele de câmp, sunt necesare însă o multitudine de cabluri confecționate din partea producătorului de diferite lungimi. Această multitudine de cabluri diferite nu poate fi păstrată permanent din motive economice. Costurile ridicate pentru depozitare și logistică nu ar fi în niciun raport.

Soluție

Bariere de câmp extensibile modular  

Bariere de câmp extensibile modular

Nivel de câmp scalabil
Phoenix Contact vă oferă în materie de bariere de câmp un concept de instalare scalabil, care minimizează erorile asupra unui segment și care mărește astfel disponibilitatea sistemului. Fără a influența comunicarea la restul participanților magistralei de câmp, barierele de câmp pot fi înlocuite în timpul funcționării sau se poate extinde segmentul Profibus PA resp. Foundation Fieldbus.

Acest lucru devine posibil prin utilizarea unui conector PC șină DIN, care este cuprins în furnitura fiecărui cuplaj. Conectorul asigură, că comunicarea transversală – ca la o magistrală de panou posterior – să rămână prezentă și atunci când a fost îndepărtat un cuplor de dispozitiv individual. În plus servește la extinderea unui segment, fără a fi influențată funcționarea dispozitivelor deja prezente.

Cutie de borne de câmp cu bariere de câmp extensibile modular  

Cutie de borne de câmp cu bariere de câmp extensibile modular

Nu vă oferim numai toate componentele necesare cum ar fi cuplori de dispozitiv, bariere de câmp, protecție la supratensiune și cablu pentru magistrale de câmp, ci și cutii de borne de câmp pregătite pentru instalare
(Junction boxes).

Acestea sunt fie confecționate în prealabil pentru montarea dvs. individuală sau echipate și pre-cablate deja complet cu toate barierele de câmp necesare. Cutiile de borne de câmp sunt disponibile pentru instalările Ex și Non-Ex și sunt livrate inclusiv cu toate șuruburile și șinele de prindere a cablurilor și barele de ecranare.

Priză de perete pentru elemente de câmp

Structură de cablare tipică a unei instalații chimice  

Structură de cablare tipică a unei instalații chimice

Phoenix Contact vă oferă pe partea dispozitivului de câmp o priză de perete pasivă, mică, care este montată ca element de legătură chiar înainte de elementul de câmp. Ea permite o conexiune capabilă de câmp a capătului cablului tamburului de la distribuitorul de câmp cu capătul deschis al cablului M12 confecționat către elementul de câmp.

Prin carcasa metalică și utilizarea înșurubărilor de ecranare este asigurată o conexiune ecranată continuă, conformă cu magistrala de câmp. În carcasă trebuie montate numai cele două fire ale magistralei de câmp. Execuția ca echipament electric, simplu și în opțiunea de culoare albastră, face posibilă și utilizarea prizei de perete pentru elemente de câmp în circuite cu siguranță intrinsecă până la zona Ex 1.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere