Restructurarea rețelei industriale sporește disponibilitatea și flexibilitatea

Prezentare generală

Instalație de umplere la Bode Chemie  

Produsele intermediare sunt umplute în ambalaje de la 50 ml la 5 l

  • Rețeaua companiei Bode Chemie este subdivizată într-o rețea office și una industrială. Schimbul de date este reglat prin intermediul unui firewall.
  • Din motive istorice, rețeaua industrială a fost structurată plat și construită redundant în structură inelară. De aceea, toate componentele comunică printr-o rețea comună Ethernet.
  • Angajații de la Bode Chemie au elaborat împreună cu Phoenix Contact un concept care segmentează rețeaua industrială în subrețele.

Profil client

În calitatea sa de producător european de top, Bode Chemie produce la Hamburg-Stellingen peste 400 de produse pentru dezinfectare, curățare, îngrijire și antiseptică cutanată. Pe an sunt produse circa 18.000 de tone bulkware. Portofoliul cuprinzător este utilizat în întreaga lume.

Aplicație

Rețeaua companiei Bode Chemie este subdivizată într-o rețea office și una industrială. Schimbul de date între cele două rețele este reglat printr-un firewall. Din motive istorice, rețeaua industrială a fost structurată plat și construită redundant în structură inelară. De aceea, toate componentele - adică PC-uri, dispozitive HMI, controlere și periferia decentralizată - comunică printr-o rețea comună Ethernet.

Această abordare ascunde însă și riscul unei influențări reciproce. Pachete de date care, de exemplu, sunt trimise ca broadcast către toate componentele, ocup resurse pe care comunicarea cu target precis și foarte sensibilă la factorul temporal nu le poate utiliza. O rețea Ethernet structurată plat poate oferi și o suprafață de atac pentru viruși si alte malware. În afară de asta, cu prezenta structură de rețea, Bode Chemie a atins limitele în ceea ce privește adresele libere de IP și capacitatea de întreținere a sistemului.

Soluție

Reprezentare topologică a structurii rețelei la Bode Chemie  

Structura rețelei la Bode Chemie

De aceea, angajații au elaborat împreună cu Phoenix Contact un concept care segmentează rețeaua industrială în subrețele. Acestea sunt construite prin intermediul unor structuri inelare fizice cu Smart Managed Switches, pentru ca disponibilitatea să crească.

Din cauza distanțelor mare de acoperit, inelele între locurile de producție sunt realizate cu tehnologii gigabit și cu fibră optică. Pentru soluționarea structurilor inelare în concepte logice lineare, este utilizat protocolul de redundanță MRP (Media Redundancy Protocol). Conectarea componentelor Ethernet în sistemele de producție din aval se realizează prin intermediul unor conexiuni ethernet de viteză din cupru.

Layer-3-Switches la centrul de calcul de la Bode Chemie  

Layer-3-Switches la centrul de calcul formează coloana vertebrală industrială

Domeniile industriale și procesele comerciale din suprastructură fac schimb de date redundant prin conexiuni din cupru. Două switchuri Layer 3 preiau conectarea. Acestea formează coloana vertebrală industrială și pun fiecare la dispoziție câte o interfață industrială pentru diferitele subrețele și rețeaua office. Coloana vertebrală industrială este instalat într-un loc central din centrul de calcul al companiei. Structura modular switchurilor Layer 3 instalate în coloana vertebrală industrială deschide un spațiu de manevră pentru viitoare extinderi ale sistemului.

Managed switches sunt compatibile cu diferite interfețe de utilizator pentru accesarea datelor de configurare și diagnostic. Toate setările necesare pot fi controlate prin serverul propriu al dispozitivului sau prin SNMP (Simple Network Management Protocol). Același lucru este valabil și pentru consultarea datelor de diagnostic. În subrețelele în care Profinet este utilizat pentru transmiterea datelor de proces, switchurile lucrează ca dispozitive Profinet. În acest mod de operare, proiectarea vă alocă direct adresa dvs. IP și numele dvs. Profinet. SNMP Traps asigură un diagnostic rapid. Evenimente importante, precum pierderea sursei de alimentare redundante ale switchurilor din circuit sunt transmise prin SNMP către software-ul de diagnostic FL View instalat central.

Concluzie

Martin Petzold, Markus Schmidt și Dirk Schlüter de la Bode Chemie  

Responsabilii de proiect Martin Petzold, Markus Schmidt și Dirk Schlüter

Prin restructurare, stabilitatea și disponibilitatea întregii rețele industriale a fost îmbunătățită. Coloana vertebrală industrială asigură responsabilități clare și timpi scurți de reacție. În plus, în combinație cu software-ul de diagnostic, funcțiile corespunzătoare ale switchurilor și structura routerizată a rețelei permit o diagnosticare rapidă și cuprinzătoare.

Extinderi sau restructurări ale sistemului pot fi realizate flexibil, pe baza abordării modulare și a gradului de structurare. Acest lucru este valabil și pentru asigurarea sistemelor, proiectată cu firewalluri instalate descentralizat, fără alte eforturi de configuare.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere