BASF mizează pe relee de cuplare inovatoare

Relee de cuplare și optocuploare la BASF în Ludwigshafen

Opinia generală este că în domeniul releelor de cuplare nu mai există inovații adevărate.

Ajutoare robuste universale sunt folosite în mod firesc de milioane de ori în industrie. Acolo își îndeplinesc între controler și sistem sarcinile aproape invizibile: adaptarea semnalelor, separarea și multiplicarea galvanică.

releele de cuplare din generația nouă ajută însă mult la reducerea considerabilă a costurilor. La BASF în Ludwigshafen accentul se pune pe sisteme inovatoare de relee și optocuploare de la Phoenix Contact.

Aplicație

De la înființarea BASF firma din Ludwigshafen a dezvoltat cel mai mare parc industrial al unei întreprinderi chimice.

Un exemplu din spectrul de produse este fabrica de vitamine, în care sunt produse vitaminele A și E liposolubile. Aproape toate etapele de început din complicatele sinteze sunt realizate în regim propriu și livrate prin sistem de conducte direct către fabrica de vitamine. Controlul producției este preluat de sisteme de control al procesului, ale căror linii de semnal sunt trase prin suporturi standardizate de switchuri.

Pentru întărirea semnalului în senzorică sunt folosite relee de cuplare de doar 6,2 mm din sistemul PLC-INTERFACE-Systems de la Phoenix Contact. Pentru adaptarea semnalelor de mesaj dinspre câmp la controler sunt folosite module identice PLC-INTERFACE.

Soluție

PLC-INTERFACE de la Phoenix Contact  

PLC-INTERFACE de la Phoenix Contact

Un avantaj este mai ales conectivitatea releelor de cuplare și optocuploarelor. Fiecare canal poate fi adaptat în funcție de tensiune, putere și densitate a conectării în mod optim la aplicație.

În cazul în care condițiile schimbate necesită în locul unui releu un optocuplor: atunci adaptarea poate să fi făcută și ulterior și se poate mixa după dorință, în câteva secunde, fără desprindere sau cablare.

Seriile disponibile în toate tensiunile de comandă obișnuite stau la dispoziție la alegere cu tehnologie cu cameră cu arc sau șurub.

Sistemul este completat prin accesorii utile precum diferite punți, plăci separatoare, terminale de alimentare și etichete de marcare a dispozitivelor din programul de serii standard de la Phoenix Contact.

Concluzie

Sistemul PLC-INTERFACE economisește costuri după formula: necesarul general de spațiu, efortul de cablare, necesarul de timp și efortul de montare. Pentru asta trebuie îmbunătățită vizibilitatea și siguranța.

Cheia este sistemul de șuntare PLC conectabil și rezistent la șocuri. Separarea sigură între intrare și ieșire precum și montarea releelor cu tip de protecție IP67 au fost două criterii importante pentru ca BASF să se decidă pentru PLC-INTERFACE de la Phoenix Contact.

Siguranța este în chimie în ciuda necesității de costuri reduse cel mai important aspect.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere