Înapoi la Prezentare generală

Marcare flexibilă și robustă cu sistemul de marcare pentru centrale electrice KKS

Prezentare generală

Marcarea echipamentului de către RWE  

Marcarea echipamentului de către RWE

  • În sectorul de lignit din zona Rinului, RWE Power AG operează electrocentrala Neurath – una dintre cele patru centrale electrice.
  • La fel ca în toate centralele electrice, și aici marcarea exactă și durabilă a diverselor echipamente joacă un rol deosebit. Erorile ar avea aici urmări imprevizibile.
  • Regulile pentru aceasta sunt definite de la începutul anilor 1980 de sistemul de marcare pentru centrale electrice KKS. Pentru inscripționare, RWE Power AG folosește soluții de marcare pe bază de imprimare LED-UV de la Phoenix Contact.

Profil client

În sectorul de lignit din zona Rinului, RWE Power AG operează patru electrocentrale: Frimmersdorf, Neurath, Niederaußem și Weisweiler – cu o putere de generare brută totală de peste 10 gigawați. În anul 2009 s-au înlocuit echipamentele de comandă din blocurile D și E ale centralei electrice Neurathpentru creșterea eficienței și flexibilității.

Aplicare

Deorece la înlocuirea echipamentelor de comandă din centrala electrică Neurath au trebuit inscripționate din nou și numeroase cabluri principale, departamentul de specialitate a căutat un sistem de imprimare adecvat cu cel mai redus consum de energie și cât mai silențios. În afară de calitatea imprimării, și dimensiunea definită a plăcilor pentru prinderea în suporturile deja montate din blocul centralei a constituit o cerință importantă.

Ca set de reguli pentru marcare se folosește sistemul de marcare pentru centrale electrice, pe scurt KKS. El ajută constructorii de instalații și operatorii centralelor electrice la marcarea și identificarea clară a echipamentelor. În Directivele VGB B105 și B106 sunt definite simbolurile KKS care sunt compuse din conbinații de 15 până la 17 litere și cifre. Pe baxa aceasta sunt codificate și marcate toate agregatele și echipamentele.

Soluție

Cod KKS cu sursă, țintă și tip de cablu  

Cod KKS cu sursă, țintă și tip de cablu

În căutarea unui sistem adecvat de imprimate, departamentul de specialitate a ales inițial BLUEMARK LED de la Phoenix Contact entschieden. Cu modelul ulterior BLUEMARK CLED se pot imprima acum până la 120 plăci pe oră. Și anume, în mod ecologic și silențios.

O O inscripționare clară a cablurilor cuprinde în afară de sursă și țintă, numărul KKS și tipul de cablu. Conform DIN EN 62491, toate cablurile trebuie inscripționate la ambele capete.

Codul de bare ușurează identificarea  

Codul de bare ușurează identificarea

Toate plăcile de marcare pentru inginerie de proces din centralele RWE Power AG din sectorul de lignit al Rinului au și un cod de bare în afară de codul KKS ș textul scurt. Acesta poate fi folosit în cadrul întreținerii mobile de ex. pentru raportarea unei avarii.

În condițiile grele de mediu dintr-o centrală sunt necesare o calitate ridicată a imprimării și stabilitatea la temperatură pentru înscripționarea durabilă.

Marcarea mediului conform DIN 2403  

Marcarea mediului conform DIN 2403

După activitatea de dezvoltare cu centrala electrică Neurath, RWE Power AG a decis să introducă sistemul de imprimare și la centralele Niederaußem și Weisweiler. Aici, în afară deimprimante s-au folosit și alte accesorii de la Phoenix Contact: suporturi de plăci, vopsele și componente de fixare.

Între timp, și alți furnizori RWE, ca de ex. Siemens AG, au ales sistemul de marcare pentru centrale de la Phoenix Contact.

„Cu sistemul de marcare de la Phoenix Contact, putem inscripționa panourile de distribuție conform cerințelor RWE rapid și flexibil”, arată Patrick Schmidt, manager de proiect de la departamentul Power and Gas de la Siemens AG din Essen. Acesta a echipat deja unele panouri distribuţie de la centrala Weisweiler cu plăci KKS de la Phoenix Contact. „Aici revenim de asemenea la plăcile standardizate RWE.”

Concluzie

Când departamentul de specialitate privește înapoi la proiectul de marcare, se referă cu plăcere și la aspectul costului. Nu în ultimul rând, cu software-ul de control al imprimantelor Clip Project s-au putut reduce costurile de material și de personal. Softul oferă interfețe deschise pentru schimbul rapid de date cu sistemele de documentație supraordonate.

Subiectul inscripționare va deveni desigur și mai important în viitor din cauza presiunii costurilor din domeniu și a creșterii eficienței rezultate de aici.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere