Înapoi la Prezentare generală

Modernizarea unei stații de transformatoare din Elveția, împreună cu ABB

ABB Elveția: generare, transport și distribuție de curent electric

ABB este lider în tehnologia energetică și de automatizare. Concernul internațional își desfășoară activitatea în aproximativ 100 de țări, cu peste 110.000 de angajați.

În Elveția, ABB are aproximativ 5.700 de angajați. Astfel divizia ABB Power Systems Elveția este activă la nivel mondial în generarea, transportul și distribuția curentului electric.

Aplicație

Centrala electrică Hinterrhein AG operează, în cantonul Graubünden, a treia centrală electrică din Elveția, ca mărime, cu stocare la înaltă presiune.

Pentru obținerea energiei hidroelectrice, au fost combinate, în trei etape, diferite centrale pentru producerea energiei active și a celei stocate, precum și pentru stocarea sezonieră a apei.
Cantități importante de energie electrică sunt stocate în rețeaua de înaltă tensiune din Elveția, prin stația de transformatoare Sils. Sils este un nod elvețian principal la nivel de tensiune de 220 kV și 380 kV, pentru rețeaua europeană UCTE.

Prin Sils sunt transmise cantități semnificative de energie între Elveția, Italia, Austria și Germania. Sistemele exterioare stației de transformatoare formează sisteme extinse de comutație în aer liber și grupuri de transformatoare mari, cu o capacitate de 1.200 MVA.

Pentru asigurarea sustenabilității în viitor, stația de transformatoare din anii 1960 trebuia modernizată extensiv. Contractul a fost atribuit firmei ABB Power Systems Elveția. Sistemele exterioare și cele 74 de panouri de comandă asociate au fost înnoite în timpul funcționării, printr-un proces de modernizare care a durat aproape doi ani.

Soluție

Aaretal, producție de energie, Quickon, QTC, curent electric, ABB  

Tehnologie de conectare rapidă QTC

Noile tablouri de distribuție au fost echipate cu blocuri terminale modulare de la Phoenix Contact. Clientul final, centrala electrică Hinterrhein AG, a fost impresionat de blocurile terminale cu conexiune rapidă QTC. Argumentul principal pentru blocurile terminale modulare QTC a fost starea mecanică identificabilă în mod clar a tehnologiei de blocuri terminale de izolare.

Prin sistemul mecanic brevetat, o autoblocare a conexiunii de conductori în stare închisă este imposibilă. Un alt plus pentru centrala electrică Hinterrhein AG: familia de blocuri terminale modulare QTC se integrează perfect în sistemul CLIPLINE complete. Acest lucru înseamnă că toate accesoriile, precum punți inserabile și fișe de testare, se potrivesc la toate celelalte tehnologii de conectare de la Phoenix Contact.

Economia de timp, în comparație cu conexiunile la blocuri terminale cu șurub, este de 60 de procente. Deoarece, prin blocurile terminale cu conexiune rapidă QTC, se renunță complet la o prelucrare anterioară a conductorului, cum ar fi dezizolarea și presarea ferulelor. Conductorul este introdus pur și simplu în mufa de conectare, după care este fixat cu șurubelnița și introdus în clemă, cu o mișcare ușoară. Un mecanism de blocare asigură conductorul în blocul terminal și face imposibilă deschiderea accidentală sau neautorizată a blocului terminal modular.

ABB Power Systems Elveția a optat pentru imprimanta BLUEMARK de la Phoenix Contact. Imprimanta de mare viteză servește la inscripționarea personalizată a a etichetelor standardizate UniCard, pentru marcarea blocurilor terminale modulare, a conductorilor și dispozitivelor.

Concluzie

ABB Power Systems Elveția, în calitate de constructor de sisteme de comutare, a beneficiat de economie mare de timp, prin utilizarea tehnologiei de conectare rapidă QTC.

Și operarea simplă a sistemelor de imprimare bazate pe tehnologie UV, precum și inscripționarea permanentă, rezistentă la murdărie și zgârieturi, a convins ABB Power Systems Elveția.

Centrala electrică Hinterrhein AG, ABB Power Systems Elveția și Phoenix Contact - combinația perfectă.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere