Înapoi la Prezentare generală

Trusted Wireless – sisteme I/O fără fir în centrala energetică cu lignit din Yallourn

Generare de energie pe termen lung cu tehnologia de la PHOENIX CONTACT

Centrala energetică cu lignit din Yallourn aparține companiei TRUenergy (fostă Yallourn Energy), fiind a treia centrală electrică, ca mărime, din statul australian Victoria, aflându-se la 150 km est de Melbourne, în regiunea Latrobe Valley.

Centrala electrică asigură aprox. 22 de procente din necesarul de energie electrică a statului Victoria și 8 procente din necesarul național de energie electrică.

În Yallourn se generează deja energie încă din 1921. În 2001, TRUenergy a investit 500 de milioane de dolari pentru a moderniza centrala electrică și a minei de cărbune. Phoenix Contact a fost aleasă pentru a oferi o soluție Trusted Wireless.

Aplicație

Având în vedere că furnizarea de cărbune din mina East Field din Yallourn s-ar fi epuizat, probabil, în anul 2007, în urmă cu cinci ani s-a început execuția devierii râului Morwell din apropiere, pentru a se obține accesul neîngrădit la rezervele de cărbune din bazinul carbonifer Maryvale.

Fără această deviere, centrala electrică ar fi trebuit să fie modificată fundamental sau chiar închisă. Prin devierea râului Morwell și crearea accesului la depozitul de cărbune, acum este posibilă continuarea operării centralei electrice până în anul 2032. La modernizarea sistemului de transport de cărbune din Yallourn au fost utilizate produse Phoenix Contact.

Soluție

Australia, semnale IO, Trusted Wireless, Yallourn, producție de energie  

Dispozitive I/O Trusted Wireless

Modulul RAD ISM 900 BD este un transmițător radio (emițător și receptor) pentru extinderea conexiunilor punct-la-multipunct și a circuitelor repetoare, pentru sisteme de transmisie bidirecționale, fără fir, la 900 MHz.

Transmițătorul radio RAD de la Phoenix Contact a trebuit să fie testat extensiv în centrala electrică de la Yallourn, înainte să fie pus în funcțiune.

TRUenergy s-a decis să utilizeze dispozitive I/O wireless pentru retehnologizarea sistemului de alimentare cu cărbune, pentru a nu fi nevoită să reutilizeze cablurile aeriene, care au provocat întotdeauna probleme.

Sistemul de alimentare cu cărbune transportă cărbunele de la depozitul de cărbune prim al minei la depozitul centralei electrice. Pentru aceasta, dispozitivele sunt utilizate în 16 secțiuni diferite ale sistemului (8 vagoane de descărcare în depozit (BDW), 4 benzi transportoare și 4 transportoare reversibile). Această soluție constă în 16 seturi de transmițătoare, 72 module digitale de intrare, 72 module digitale de ieșire, precum și 18 module analogice de intrare și 18 module analogice de ieșire.

Aici sunt prezentate fotografii ale unuia dintre sistemele I/O wireless instalate. Distanța dintre tabloul I/O descentralizat și cel mai îndepărtat BDW este de aprox. 250 m. Un avantaj a fost reprezentat de punctele de conectare multiple pentru sistemele I/O și panoul cu spațiu suficient pentru porturile RJ45 și D-SUB suplimentare. Conectorii Ethernet industriali VARIOSUB RJ-45 de la Phoenix Contact au fost dezvoltați pentru transmisia de la Ethernet Gigabit de categoria 5e corespunzătoare. Conectorul VARIOSUB este compatibil cu conectorii standard RJ45 și permite o conectare rapidă prin cablurile patch standard. Conectorul este ecranat complet, pentru a permite o transmisie fiabilă a datelor în mediile cu interferențe CEM.

Concluzie

Atunci când vine vorba despre transmisia semnalelor I/O analogice și digitale pe distanțe mari, Trusted Wireless este exact tehnologia potrivită. Sistemul cu structură modulară transmite până la 33 de semnale analogice sau 66 de semnale digitale.

Trusted Wireless a fost dezvoltat special pentru cea mai mare siguranță a transmisiei și imunitate maximă la interferențe. Astfel, proiectantul și utilizatorul au la dispoziție o cale foarte fiabilă de transmisie în mediul industrial de utilizare. Semnalele a căror captare nu a fost posibilă până acum sau a fost posibilă cu mari eforturi, acum sunt captate simplu și rapid.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere