Soluție pentru monitorizarea locurilor de exploatare

Prezentare generală

Loc de exploatare cu angajați  

Monitorizarea locurilor de exploatare a petrolului și gazelor

 • Digitalizarea unui câmp petrolifer permite costuri reduse de producție, printr-o diagnosticare mai ieftină și o monitorizare eficientă.
 • Sistemul Oil and Gas Monitor de la Phoenix Contact colectează datele analogice și digitale de la pompa de ulei și le transmite în siguranță la camera de control.
 • În camera de control, datele achiziționate pot fi afișate direct și pot fi editate ulterior, printr-un sistem de control de rang superior.

Aplicație

Angajat care monitorizează pompa de transport de la distanță  

Tendința este digitalizarea locurilor de exploatare

Câmpurile petrolifere sunt sisteme care constau din pompe distribuite și independente funcțional. Aceste pompe sunt, uneori, la distanțe de mai mulți kilometri între ele. Între stațiile de pompare, de multe ori nu se află cabluri de rețea. De obicei, nu există nici rețele GSM care să poată fi folosite pentru transmisia datelor.

Dar de câțiva ani există o tendință de digitalizare a câmpurilor petrolifere noi, cât și a celor care sunt operate de mai mulți ani (Digital Oilfield). Prin această digitalizare, este posibilă diagnosticarea mai rapidă și mai ieftină, precum și o monitorizare mai eficientă. În trecut, angajații se deplasau de la o pompă la alta pe teren accidentat și în diferite condiții climatice, citind datele la fața locului.

Cu ajutorul monitorizării digitale, în cele mai simple cazuri sunt achiziționate semnale de intrare binare, care raportează, de exemplu, pozițiile supapelor. Dar pot fi înregistrate și semnalele analogice. Printre acestea se numără, de exemplu, temperaturi, presiuni și debite. Semnalele sunt afișate ciclic în camera de control aflată la distanță mare și apoi sunt procesate. În acest caz, transmiterea sigură a semnalului este în prim-plan. Controlul tuturor platformelor de exploatare este posibil numai prin transmiterea industrială și robustă a datelor.

O altă cerință importantă referitoare la produsul utilizat rezultă din faptul că sistemele sunt, în mare parte, instalate în aer liber. Condițiile de mediu impun domenii de temperatură extinse, dar și certificări pentru domeniul Ex.

Soluție

Soluția Phoenix Contact constă din trei funcții principale:

 1. Colectarea datelor din domeniul Ex/non-Ex
 2. Transmitere sigură a datelor, prin rețea radio cu ochiuri
 3. Transferul datelor la un sistem SCADA/DCS sau afișarea datelor

La pompa de ulei sunt colectate semnalele din Zona 1 și 2 și sunt trimise ciclic, prin Trusted Wireless. În camera de control, datele colectate sunt reprezentate pe monitoare separate și, opțional, sunt transmise la un sistem SCADA/DCS de rang superior. În acest scop se folosesc interfețele deschise de software. Astfel, Phoenix Contact oferă interfețe consacrate, care sunt acceptate de numeroși producători de sisteme, ca de ex. OPC, Modbus, Server SQL, MySQL. În plus, există posibilitatea utilizării comunicațiilor TCP/IP deschise.

Topologia monitorizării locurilor de exploatare

Prezentarea funcțiilor pentru monitorizarea locurilor de exploatare

Soluție pentru locurile de exploatare, de la Phoenix Contact  

Soluție completă pentru monitorizarea locurilor de exploatare

Monitorizarea sigură a surselor de petrol și gaze

Cu Oil and Gas Monitor de la Phoenix Contact, monitorizați fiabil și cu costuri reduse sursele dvs. de petrol și gaze chiar și de la distanțe mari.

 • Componente cu domeniu extins de temperatură
 • Acoperire de până la mai mulți kilometri, prin intermediul ratei variabile de transfer date
 • Diagnosticare la distanță, confortabilă și extinsă, a rețelei radio, prin intermediul software-ului diagnoză
 • Operarea în paralel a mai multor rețele, pe canale diferite

Avantajele dvs.

 • Punere simplă în funcțiune și costuri reduse de instalare în sistemele extinse, grație comunicațiilor wireless
 • Achiziție de date indiferent de loc cu ajutorul modulelor pentru domeniile Ex și non-Ex
 • Transmitere sigură și fără erori a semnalului printr-o rețea radio de tip plasă (mesh) codată
 • Posibilitatea transferării datelor către un sistem SCADA/DCS și a afișării locale a datelor
 • Flexibilitatea conectării semnalului la sisteme de transmisie a proceselor, grație unei interfețe de software deschise

Produse

DescriereTipNr. art.
Sistem de monitorizare pentru petrol și gaze (OGM), pentru automatizarea și monitorizarea complete ale unui câmp petrolifer, prin deservire de la distanțăOGM I/O-CE2400188
Unitatea OGM RG (repetor/Gateway) pentru convertirea protocoalelor radio și extinderea razei de acțiune a rețelelor radioOGM RG-CE2402935
DescriereTipNr. art.
Sistem de monitorizare pentru petrol și gaze (OGM), pentru automatizarea și monitorizarea complete ale unui câmp petrolifer, prin deservire de la distanțăOGM I/O-CE
Unitatea OGM RG (repetor/Gateway) pentru convertirea protocoalelor radio și extinderea razei de acțiune a rețelelor radioOGM RG-CE

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere