Control econimic și cu disponibilitate ridicată a rampelor pe un feribot RoRo

Prezentare generală

Manevră  

Manevră feribot RoRo Arc Dania

  • Furnizorul pentru nave MacGregor RoRo a căutat o nouă soluție pentru controlul rampelor, ușilor și trapelor mobile.
  • Inline Controller ILC 370 PN/M leagă acum modulele I/O descentralizate la sistemul de control.
  • Deoarece rețeaua Ethernet și de tehnologie de comandă sunt create, se asigură o disponibilitate ridicată a soluției de automatizare.

Profil client

Rampă posterioară mobilă  

Trapele individuale sunt închise cu o rampă posterioară

În calitate de subsidiară a Cargotec Oyj, MacGregor RoRo cu sediul în Göteborg se numără printre furnizorii de top la nivel mondial în domeniul navelor de transport maritim și croazieră.

Societatea s-a specializat în dezvoltarea și realizarea macaralelor, rampelor și rigidizare.

Aplicare

Arc Dania  

Feribot RoRo Arc Dania a fost dotat în 2014 cu echipament de la MacGregor RoRo

În trecut, diferitele rampe montate pe un feribot erau operate exclusiv manual, descentralizat. Un controler central lăsa să intre semnalele de intrare ale unităților de operare și controla direct mecanismul de acționare hidraulic, pentru a deplasa rampa. Când mecanismele de acționare își atingeau poziția finală, se decupla sistemul hidraulic. Pentru acestea trebuiau legate în paralel toate semnalele pe întreaga navă, ceea ce conducea la erori, parțial din cauza canalelor lungi de cablu, dar era și mai scump în cazul unei cercetări a erorilor.

Deoarece furnizorul anterior de controlere dorea să renunțe la sistemul de automatizare folosit anterior, MacGregor RoRo a căutat o nouă soluție. Cu această ocazie trebuiau montate modulele I/O instalate direct lângă rampele respective și table. Pentru o cuplare redundantă a tuturor semnalelor periferiei descentralizate la sistemul de control, furnizorul s-a decis să folosească un protocol pe bază ethernet.

Soluție

Controler Inline ILC 370 PN/M  

ILC 370 PN/M controlează toate sistemelșe aflate pe feribot prin protocolul Profinet

După o cercetare amplă a pieței, responsabilii MacGregor RoRo au ales ca furnizor al sistemului Phoenix Contact. Căci datorită transparenței și flexibilității software-ului de programare PC Worx precum și a celui de vizualizare Visu+sunt acoperite toate condițiile. În plus, multe aparate din portofoliul de produs amplu al specialistului de automatizare dispun de aprobările maritime necesare. Exemplu pentru cooperarea reușită este feribotul RoRo Arc Dania, ce a fost dotat în 2014 cu echipament de la MacGregor RoRo

Pe Arc Dania sunt montate o mare parte a sistemelor de la MacGregor RoRo, așa numitele articole, de exemplu rame, bocaporturi și etanșări de rampe, uși și trape mobile. Comunicarea dintre articole și sistem trebuie să poată fi realizată la un nivel de înaltă disponibilitate, astfel toate sistemele rămân operabile, fără se fie necesară trecerea în regim manual, în caz de urgență. De aceea, o rețea Ethernet concepută ca structură inelară redundantă unește toate articolele. Procesul de redundanță RSTP cu Fast Ring Detection asigură timpi de comutare sub 500 ms.

În funcție de dorința clientului, MacGregor RoRo folosește sistemul de comandă și redundant. La Arc Dania sunt folosite controllere Inline ILC 370 PN/M performante. În tablourile de distribuție ce aparțin articolelor lor se află un cuplor de bus Profinet, la care sunt conectați senzorii instalați pe feribot (buton, comutator de sfârșit de cursă) prin intermediul modulelor I/O. În plus, cuplorul de bus transmite datele înregistrate în timp real, mai departe, către sistemul de comandă, prin Profinet. Unitatea de comandă a pompei hidraulice, de asemenea construită redundant, nu este totuși controlată prin cuplor de bus, ci printr-un controler compact ILC 170 ETH. Aceasta înlocuiește datele în modul de operare normal, ca și cuplorul de bus, cu ambele controlere principale. În caz de eroare, pompa hidraulică se poate controla totuși autarh.

Concluzie

Panel-PC maritim  

Toate sistemele MacGreogor sunt vizualizate pe punte, pe un ecran tactil

Echipajul stabilește statusul tuturor articolelor montate la bord printr-un sistem de vizualizare. Astfel, angajații vor putea determina dacă rampele sau ușile sunt încă deschise. Vizualizarea realizată cu unitatea Visu+ are loc pe un Panel-PC cu ecran tactil și aprobare maritimă. Aceasta încarcă valorile prezentate pe un server OPC de la perechea de comandă redundantă și le prezintă.

La nevoie, pot fi instalate alte Panel-PC-uri în alte zone. Cutia neagră a vasului - așa numitul Voyage Data Recorder (VDR) are, de asemenea, acces la comenzi și înregistrează statusul echipamentului montat.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere