Utilizarea detectorilor de repaus în cadrul Röders TEC

Prezentare generală

Axul principal al unei mașini de frezat de mare viteză  

Axul principal al mașinii de frezat permite turații de până la 90.000 rotații/minut

  • Röders TEC GmbH, cu sediul în Soltau, este un producător de mașini de frezat de mare viteză.
  • Pentru a evita vătămarea personalului de operare, trebuie împiedicată deschiderea echipamentului de protecție necesar până la încetarea mișcării periculoase.
  • Dispozitivele de comutare de siguranță fără senzori PSR-MM25 monitorizează motoarele cu curent alternativ monofazate și trifazate.
  • Datorită faptului că nu sunt necesare sisteme de senzori pentru mișcare suplimentare, sunt reduse cheltuielile de mentenanță și costurile aferente.

Profilul clientului

Clădirea întreprinderii din Soltau-Harber  

În cadrul sediului din Soltau-Harber se află departamente de producție a mașinilor, montare, achiziții și construcție

Röders TEC GmbH are mai mult de 500 de angajați în întreaga lume. Cu 30 de ani în urmă, întreprinderea a început dezvoltarea tehnologiei HSC (High Speed Cutting - tăiere de mare viteză), care nu era cunoscută la acel moment.  În prezent, sunt utilizate în jur de 2500 de mașini de frezat HSC în aproximativ 50 de țări pentru fabricarea componentelor cu forme complexe și suprafețe speciale, de ex. cele din domeniul tehnicii medicale.

Utilizare

Hala de montaj din Soltau-Harber  

Mașinile sunt montate în hala cu climatizare de înaltă precizie

Axul principal al mașinii de frezat de mare viteză produsă de Röders TEC se deplasează cu până la 90.000 rotații/minut. Pentru protejarea personalului de operare împotriva eventualelor pericole care ar putea rezulta din aceasta, zona de lucru este asigurată prin intermediul unui element de protecție mobil. Standardul pentru produse EN 12417, aplicabil pentru siguranța utilajelor de prelucrare prin așchiere și a centrelor de prelucrare impune dezactivarea deschiderii echipamentului de protecție până la încetarea mișcării periculoase. În acest scop, operatorul mașinii trebuie să utilizeze un echipament de protecție cu dispozitiv de blocare, care asigură deblocarea temporizată prin intermediul unei cronometrări sau al monitorizării stării de repaus. În comparație cu cronometrarea, monitorizarea stării de repaus are avantajul de a verifica mișcarea periculoasă în timp real. Semnalul de repaus sau de validare este generat numai după dezactivarea sistemului de acționare și după încetarea mișcării acestuia. În cazul unei cronometrări, ușa de protecție este deschisă după o perioadă de timp predefinită și, în mod teoretic, axul ar putea fi încă în mișcare.

Soluție

Detector de repaus PSR-MM25  

Principiul de măsurare al PSR-MM25 este adecvat pentru racordarea la electromotoare regulate și neregulate

Dispozitivul de comutare de siguranță PSR-MM25 pune la dispoziție un detector de repaus fără senzori, care monitorizează atât motoarele cu curent alternativ monofazate și trifazate, cât și motoarele cu curent continuu. Intrările de măsurare ale modulului de doar 12,5 mm sunt conectate în mod direct la cablurile de racordare ale motorului. Astfel poate fi omisă utilizarea senzorilor necesari în mod obișnuit, precum codificatoare sau comutatoare de proximitate, folosiți în mod suplimentar pentru a detecta mișcarea. „Spre deosebire de analizarea cu ajutorul senzorilor externi, monitorizarea fără senzori poate fi integrată cu ușurință în conceptul mașinii noastre”, declară Olaf Hartmann, responsabil de construcția elementelor electrice ale mașinilor HSC în cadrul Röders Tec. „De asemenea, soluția s-a dovedit a fi rezistentă la influențele externe.”

În locul prelucrării semnalelor senzorilor de mișcare, PSR-MM25 analizează tensiunea remanentă generată la mișcările de rotație ale motorului. Dacă tensiunea indusă prin magnetizare reziduală se află sub o limită variabilă, modulul semnalizează oprirea motorului prin activarea ieșirii de releu securizate. Având în vedere faptul că limita de tensiune poate fi setată între 50 și 500 mV, detectorul de repaus poate fi ajustat pentru diferite variante de motor. Prin intermediul unei temporizări configurabile suplimentare, ieșirile PSR-MM25 sunt activate după scăderea tensiunii sub limită și după expirarea perioadei de temporizare. „În funcție de sarcina de producție a mașinii HSC, există o gamă largă de axuri principale. Datorită faptului că funcția de monitorizare a detectorului de repaus funcționează independent de tipul de ax, putem utiliza PSR-MM25 cu orice tip de ax”, explică Hartmann.

Pentru prelucrare suplimentară în cadrul mașinii HSC, semnalul de repaus securizat al PSR-MM25 este combinat cu semnalul de validare al unui comutator cu cheie. Semnalul rezultat acționează magnetul de blocare al unui dispozitiv de blocare, pentru ca operatorul să poată deschide ușa de protecție. Pentru a împiedica o activare neașteptată atunci când echipamentul de protecție este deschis, contactoarele motorului axului sunt oprite prin deblocarea ușii de protecție.

Concluzie

„Întrucât putem renunța la senzorii necesari în mod obișnuit pentru monitorizarea mișcării, costurile pentru materiale sunt reduse și economisim timp în ceea ce privește construcția și punerea în funcțiune”, concluzionează Hartmann. „Un alt avantaj al soluției este abordarea simplă a funcției de siguranță, deoarece nu este necesară luarea în calcul a niciunui senzor.” Pe lângă integrarea fără probleme în conceptul de acționare, PSR-MM25 convinge și prin lățimea redusă. Pentru implementarea sarcinilor de comutare la nivelul mașinilor de frezat, Röders TEC utilizează, de asemenea, releuri din gama de produse Rifline, după cum puteți citi într-un articol viitor.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere