Automatizare economică a instalaţiilor de lipire cu relee de protecție multifuncţionale

Prezentare generală

Presă de lipire  

Presa de lipire este parte integrantă a modulului de lipire

  • Deoarece în cadrul firmei Ersa GmbH tehnologiei de siguranţă îi revine un rol important, compania a modularizat conceptele sale de siguranţă pentru instalaţiile de lipire selectivă.
  • Pentru îmbunătăţirea procesului de execuţie a clienţilor săi, specialistul în lipire trebuie să poată reacţiona în mod flexibil la cerinţele acestora.
  • Releele de protecție multifuncţionale PSR-MXF se pot utiliza atât în maşini simple, cât şi în concepte modulare de siguranţă.

Profil client

Constructorul de produse electrice Edgar Diener  

Constructorul de produse electrice Edgar Diener a verificat dispozitivul de comandă pe o placă demonstrativă

Compania Ersa GmbH cu sediul în Wertheim este cel mai mare producător din Europa din domeniul tehnologiei de lipire.

Furnizorul cu activitate internaţională pentru instalaţii de lipire selectivă şi cu arbore pune la dispoziţie servicii şi pachete de lipire pentru a optimiza procesele de producţie ale clienţilor săi.

Mod de utilizare

Instalaţie de lipire selectivă Versa-Flow  

Releele de protecție multifuncționale PSR-MXF sunt utilizate în instalaţia de lipire selectivă Versa-Flow

Procedura de lipire selectivă este deseori singurul concept posibil, atunci când trebuie să se lipească elemente constructive cablate pe ambele părţi şi dacă nu mai este posibilă o procedură de lipire cu arbore clasic pe a doua parte a subansamblului.

Faţă de instalaţia clasică de lipire cu arbore, instalaţia de lipire selectivă necesită considerabil mai puţin spaţiu. Configuraţia sa minimă constă dintr-un pulverizator de precizie programabil pentru aplicarea materialului fluid precum şi dintr-un modul de preîncălzire şi un modul propriu-zis de lipire.

În funcţie de dorinţele clientului, funcţia instalaţiei de lipire selectivă poate fi extinsă cu alte unităţi complementare, de exemplu cu câte un modul de preîncălzire şi de lipire. Un astfel de concept necesită aparate compacte care se pot manipula în mod facil şi adapta în mod flexibil la condiţiile generale respective.

Soluție

Tablou de distribuție al instalaţiei de lipire  

Pentru automatizarea instalaţiei de lipire, Ersa utilizează, pe lângă releele de protecție, şi multe alte componente suplimentare de la firma Phoenix Contact

Pe baza cerinţelor descrise, Ersa utilizează în seria constructivă Versa-Flow releele de protecție multifuncţionale PSR-MXF de la Phoenix Contact. Deoarece componenta de siguranţă îngustă de numai 22,5 milimetri poate procesa două circuite de senzori locale şi un circuit de senzori superior până la Performance Level PL e, respectiv Safety Integrity Level SIL CL 3. Dimensiunea constructivă redusă se poate realiza, printre altele, prin utilizarea unei carcase MEmax cu trei niveluri cu un număr total de 24 de puncte de contact din portofoliul de produse al firmei Phoenix Contact.

Tehnologia de conectare de tip Push-in care nu necesită alte instrumente a reprezentat, de asemenea, un criteriu important pentru care Edgar Diener, care este responsabil pentru structura electrică a instalaţiilor de lipire selectivă, s-a decis pentru releele de protecție PSR-MXF. „De fapt aş dori pe viitor să utilizez numai componente cu tehnologia de conectare directă care permite o cablare simplă şi rapidă“, declară domnul Diener.

Aşa cum arată exemplul instalaţiei de lipire selectivă, cu conceptul patentat care se compune din două niveluri independente de comandă în combinaţie cu două funcţii de siguranţă locale şi cu o funcţie superioară de siguranţă, se pot implementa chiar şi concepte modulare de maşini. Prin funcţionalitatea deja integrată în releele de protecție se reduc semnificativ costurile pentru verificarea şi validarea soluţiei de siguranţă faţă de conceptele alternative.

Edgar Diener afirmă: „Pe viitor, în varianta de bază, care reprezintă un aport important din volumul total al seriei de bază, ne este suficient numai un releu de protecție în loc de trei ca până acum“. Fiecare modul suplimentar al instalaţiei de lipire, care cuprinde câte un tablou de distribuție propriu, se integrează în conceptul existent de comandă prin procesarea semnalului superior de oprire de urgenţă de către modulul circuitului de flux prin toate componentele de comandă montate ulterior. În timpul evaluării siguranţei, participanţii au definit în plus faptul că dispozitivele de blocare a uşii de siguranţă ale unităţilor funcţionale individuale trebuie să acţioneze întotdeauna asupra modulelor montate anterior şi ulterior.

Concluzie

Specialiştii în automatizare de la Ersa s-au decis pentru releul de protecție multifuncţional PSR-MXF, deoarece concepţia instalaţiei de lipire selectivă Versa-Flow este gândită din proiectare pentru o manipulare simplă şi o înaltă flexibilitate. La utilizarea unui dispozitiv de comutare de siguranţă configurabil, fiecare extensie a modulelor ar fi însemnat o adaptare individuală a aplicaţiei software. Acest lucru se dovedeşte important, deoarece conceptul de montaj al instalaţiilor de lipire este gândit să prezinte o eficienţă cât mai ridicată posibil. Deoarece în cadrul execuţiei pe linia de producţie, angajaţii Ersa produc o nouă instalaţie de lipire în nouă cicluri de câte patru ore.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere