Soluție sigură de teleservice reduce timpii de oprire a mașinilor cadențate rotative

Prezentare generală

  • Pentru un proces de producție fără probleme și cu disponibilitate mare, un service de 24 de ore al constructorului de mașini este obligatoriu.
  • Un acces sigur la distanță la sistemul instalat la utilizatorul final este o parte esențială a conceptului de service.
  • Elementul central al noului concept de întreținere la distanță de la Pfiffner este Security Router FL mGuard RS4000 TX/TX VPN de la Phoenix Contact.

Profil client

Mașină cadențată rotativă de la Pfiffner pentru producția de masă de piese de precizie  

Mașină cadențată rotativă de la Pfiffner pentru producția de masă de piese de precizie

Mașinile cadențate rotative dezvoltate de K.R. Pfiffner GmbH produc fiecare peste 300.000 de piese pe an, unele de mărimea unui pumn.

450 de angajați activi în întreaga lume produc centrele de prelucrare care sunt utilizate, de exemplu, la producția de masă de piese de precizie pentru industria auto.

Aplicație

Tobias Halbritter, dezvoltator de IT și software pentru utilaje la Pfiffner  

Tobias Halbritter, dezvoltator de IT și software pentru utilaje la Pfiffner

Pentru a asigura un proces de producție fără probleme și cu disponibilitate mare, un service de 24 de ore al constructorului de mașini este obligatoriu. Numai așa por fi luate măsurile corespunzătoare în cazul unor defecțiuni, astfel încât centrele de prelucrare să fie scoase din funcțiune doar pentru scurt timp. Un acces sigur la distanță asupra sistemului instalat la utilizatorul final constituie o parte esențială a conceptului de service.

”Inițial, întreținerea la distanță era realizată prin intermediul unor conexiuni cu modeme analoge. Însă performanța lor nu mai corespundea cerințelor noastre. În plus, adesea surveneau probleme de conexiune”, constată Tobias Halbritter, care operează sistemul de întreținere la distanță de la Pfiffner și este principalul responsabil pentru structura implementată pe baza unor conexiuni VPN (Virtual Private Network) sigure.

Soluție

Security-Router FL MGuard RS4000 TX/TX VPN în tabloul de distribuție  

Routerul de securitate asigură conexiune VPN sigure

Elementul central al noului concept de întreținere la distanță este Security Router FL mGuard RS4000 TX/TX VPN, care este integrat în centrele de prelucrare. ”Deoarece utilizăm deja tehnologia mGuard cu firewall integrat pentru cuplarea sistemelor noastre la rețeaua de clienți, folosim dispozitivul și pentru un acces sigur la distanță”, explică Halbritter. Pentru tehnicianul de service, conexiunea VPN se comportă aproape ca și cum s-ar afla chiar în fața sistemului. Acest lucru scurtează timpii de reacție în caz de lucrări de întreținere. În plus, o intervenție la fața locului nu mai este, de cele mai multe ori, necesară, astfel încât pot fi economisite costuri substanțiale de întreținere.

Acționând un comutator cu cheie, utilizatorul inițiază crearea tunelului IPsec către Pfiffner Remote Service Center. Apoi, tehnicianul de întreținere are acces la sistem. Controlul accesului la aplicație rămâne așadar în mâinile operatorului sistemului. În acest context, memoria externă opțională de configurare a FL mGuard se dovedește a fi de ajutor. Deoarece de cele mai multe ori angajații de la Pfiffner nu cunosc înainte de livrarea utilajelor parametrii IP ai rețelei clienților, configurațiile pot fi transmise ulterior simplu prin intermediul unui card SD.

Structura de portal a sistemului de întreținere la distanță  

Structura de portal a sistemului de întreținere la distanță

Centrala VPN nu este integrată în rețeaua companiei Pfiffner în mod intenționat, ci este operată ca sistem de portal cu acces propriu la internet. Astfel, Pfiffner poate acorda și furnizorilor externi un acces sigur la părți ale respectivului sistem al clientului, fără a trece prin propria rețea de comunicații.

Din punctul de vedere al tehnologiei de rețea, sistemele clienților sunt configurate tipic cu domenii de adresă identice, pentru a avea acces la părți individuale din sistem prin intermediul aceleiași adrese IP. Pentru a nu surveni un conflict de adrese atunci când trebuie intervenit în același timp la mai multe mașini rotative cadențate, adresele trebuie virtualizate, respectiv reprezentate în domenii de adresă de sine stătătoare. Această cerință este implementată în routerele mGuard prin intermediul 1:1-NAT (Network Address Translation) în tunelul VPN.

Concluzie

Apelarea la o întreținere la distanță cu conexiuni sigure VPN pe bază de internet este avantajoasă atât pentru producător, cât și pentru operatorii din centrele de prelucrare Pfiffner. Contează la fel de multe, pe lângă reacția rapidă în caz de defecțiune, prin accesul direct la sistem și, astfel, minimalizarea timpilor de repaus, reducerea costurilor de service, fiindcă intervențiile la fața locului nu mai sunt necesare. Acestea sunt criteriile care joacă un rol decisiv mai ales la producția de mas de piese cu ajutorul mașinilor rotative cadențate.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere