Sistemul de releu reduce cerinţele de spaţiu şi de cablare în maşinile de frezat

Prezentare generală

Frezare la viteză maximă  

Viteza de debitare a maşinilor de frezat este de până la 1000 de metri pe minut

  • Maşinile de frezat de mare viteză de la Röders TEC GmbH sunt utilizate în toate aplicaţiile în care există cerinţe ridicate privind performanţele de tăiere şi calitatea suprafeţei.
  • Pentru comanda maşinilor sunt folosite numeroase relee de cuplare care trebuie să fie instalate şi cablate în mod eficient.
  • Modulele releu din familia de produse Rifline complete nu doar reduc timpul de instalare, ci şi economisesc spaţiu în tabloul de distribuţie.

Profil client

Sediul principal al firmei Röders TEC  

Sediul principal al firmei Röders TEC se află în Soltau

Maşinile de frezat de mare viteză de la firma Röders TEC GmbH, dintre care mai mult de 2000 sub instalate în peste 50 de ţări (la nivelul anului 2014), sunt utilizate, printre altele, pentru producţia de matriţe de înaltă precizie pentru tehnica medicală şi precum şi la poansonarea monedelor.

Compania are filiale în China, Franţa, Statele Unite şi Vietnam.

Mod de utilizare

Maşină de frezat cu cinci axe  

O compensare specială a geometriei oferă o precizie maximă

Pentru a controla maşinile de frezare, Röders TEC foloseşte o varietate de relee de cuplare, deoarece trebuie implementate diferite comenzi. „Noi utilizăm modulul releu rapid RIF-0 pentru a cupla semnalele dintre dispozitivul de comandă şi câmp. În cazul unui astfel de semnal poate fi, de exemplu, vorba despre un aşa-numit semnal de funcţionare corectă al unei instalaţii externe de aspirare a prafului, care este mai mare cu numai 24 V şi câţiva mA.

Pentru multiplicarea semnalelor folosim modulul releu RIF-2, deoarece pune la dispoziţie până la patru contacte de schimbător”, a declarat Olaf Hartmann, care este responsabil pentru structura electrică a maşinilor. Viteza ridicată de debitare solicită în mod deosebit arborii, care, din acest motiv, sunt alimentaţi cu un amestec de ulei / aer la fiecare trei secunde. Un releu cu semiconductor comută pompa corespunzătoare de ulei care transportă amestecul de lubrifiere. Releul funcţionează fără uzură şi permite astfel o funcţionare fiabilă a maşinii.

Soluție

Tehnologie de conectare Push-in  

Confort ridicat la utilizare prin tehnologia de conectare Push-in

Deoarece maşinile de frezat includ multe relee de cuplare, montarea eficientă şi cablarea modulelor prezintă o mare importanţă. „Acesta este un alt motiv pentru care ne-am decis pentru modulele releu din familia de produse RIFLINE complete“, explică Olaf Hartmann. „Deoarece releele RIFLINE se pot cabla în mod simplu şi confortabil“. Acest lucru rezultă din tehnologia inovatoare Push-in, cu care se pot conecta cabluri rigide şi flexibile cu o ferulă cu o secţiune transversală începând cu 0,34 mm2 în mod sigur, rapid şi fără alte instrumente. Forţa de inserţie a conductorului a fost redusă cu 50 la sută. Efortul redus conduce la un confort mai mare de operare pentru angajat precum şi la o cablare mai rapidă, ceea ce în cele din urmă reduce costurile. Pentru a scoate din nou conductorii, instalatorul trebuie doar să apese butonul portocaliu pentru a se detaşa arcul.

Portofoliul RIFLINE include module releu înguste cu o lăţime de numai 6,2 mm, cu un contact de schimbător precum şi module releu de putere cu două, trei sau patru contacte de schimbător. În plus, sunt disponibile module releu similare unui contactor de mici dimensiuni. Pârghiile de blocare a releului şi modulele funcţionale inserabile cu indicator optic, protecţie la polaritate inversă şi circuit de protecţie, completează gama de produse. În cazul în care modul de utilizare necesită frecvenţe înalte de comutare, la variantele cu soclu RIF-0 şi RIF-1 pot fi utilizate şi relee cu semiconductori fără uzură. Punctul culminant al programului este reprezentat de un modul îngust şi inserabil cu temporizare, cu trei funcţii întârziere de anclanşare, contact de anclanşare şi semnalizare luminoasă. Utilizatorul poate seta aici patru intervale de timp de la 0,5 secunde până la 100 de minute. Modulul care transformă RIFLINE complete într-un releu de timp se poate cupla cu toate variantele de aparate RIF-1 până la RIF-4, la fel ca şi modulele cu funcţie standard cu o structură constructivă similară.

Concluzie

RIFLINE complete foloseşte punţile tip fişă, materialul de marcare şi fişa de testare a programului de blocuri de terminale modulare CLIPLINE complete de la Phoenix Contact, care sunt folosite deja de numeroşi utilizatori. Din acest motiv se reduce efortul de proiectare, achiziţionare şi depozitare a componentelor.

„Întregul sortiment comun de accesorii se dovedeşte a fi un real avantaj pentru noi, deoarece de o lungă perioadă de timp noi folosim blocurile terminale modulare care sunt, de asemenea, conectate prin tehnologia Push-in“, conchide domnul Hartmann. Avantajele tehnologiei de conectare sunt oferite de multe componente suplimentare, cum ar fi controlere, sistemul I/O, amplificatorul separator sau starterele pentru motoare hibride.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere