Paletizare sigură cu dispozitivele de comutare de siguranță configurabile

Prezentare generală

Producător de sisteme robotizate huw  

Producător de sisteme robotizate huw

Afacerea de familie Roboter-Systeme Komplettlösungen GmbH dezvoltă, proiectează și produce, din 1984, roboți utilizați în diferite domenii. Fabrica proprie este specializată pe sisteme orientate spre utilizator, pentru paletizare, depaletizare, punere în funcțiune și încărcare/descărcare mașini. 

Competența de bază a firmei huw ține de soluțiile speciale care apar în urma unor cerințe pentru aplicații speciale. Baza de clienți a companiei Blomberger include numeroase companii binecunoscute.

Aplicație

Dispozitiv de paletizare cu o coloană de la huw  

Dispozitiv de paletizare cu o coloană ESS 15/250

În timpul fazei de proiectare a noilor stivuitoare cu o coloană ESS 15/250, tehnologia de siguranță a avut o mare însemnătate. Deoarece, în mod special în producția de mașini și sisteme, siguranța funcțională joacă un rol important, pentru a fi împiedicată punerea în pericol a operatorilor și defectarea mașinii. Prin urmare, nu este suficientă numai îndeplinirea funcțiilor standard ale robotului, ci tehnologia de siguranță trebuie să îndeplinească conceptul de simplitate, flexibilitate și calitate, la un cost scăzut.

Deoarece dispozitivul de paletizare este utilizat în diferite medii, tehnologia de siguranță trebuie să se adapteze rapid la cerințele în continuă schimbare. Dacă sunt utilizate relee de protecție convenționale, numărul și tipul releului depinde în mare măsură de mediul din jurul dispozitivului de paletizare, precum și de măsurile de protecție luate pentru utilizatorii finali, cum ar fi perdelele de lumină, ușile de protecție sau oprirea de urgență. În conformitate cu cerințele, trebuie instalate diferite dispozitive comutare de siguranță și cablate în mod corespunzător în întreaga aplicație. 

Un grad ridicat de adaptabilitate și respectarea cerințelor de calitate este posibil, cu reducerea simultană a costurilor, numai dacă designul sistemului robotizat este proiectat în mod flexibil și dacă poate fi configurat la fel pentru fiecare client. Acest lucru nu poate fi pus în aplicare cu releele de protecție clasice, astfel că dezvoltatorul huw a căutat o altă soluție Safety pentru motostivuitorul cu o coloană ESS 15/250, cu care să își poată atinge obiectivele propuse.

Soluție

PSR-TRISAFE  

Utilizarea modulului de siguranță PSR-TRISAFE de la huw

În acest context, responsabilii huw s-au decis pentru PSR-Trisafe-S de la Phoenix Contact. Dispozitivul comutare de siguranță care se configurează prin software, poate fi adaptat individual la orice condiție de mediu. 

PSR-Trisafe-S se dovedește a fi, în special pentru mașinile și sistemele mici până la medii, o soluție practică, deoarece modulul de siguranță este la fel de simplu de manevrat ca și un releu, dar flexibil ca un controler sigur. Utilizarea sa a ajuns, deja, la un număr de trei până la patru relee de protecție clasice, care sunt instalate pentru evaluarea echipamentelor de protecție. 

Dezvoltatorul huw a profitat de avantajele care rezultă din flexibilitatea sporită a modulelor de siguranță PSR-Trisafe-S. Dispozitivul de paletizare cu o coloană ESS 15/250 este livrat la utilizatorul final cu logică de siguranță preconfigurată, deja instalată. Pe baza know-how-ului extensiv în aplicații, angajatul huw a ales configurația de ieșire a logicii de siguranță în așa fel încât să fie acoperite toate cerințele curente ale clienților. 

Conexiunea inteligentă a 20 de intrări și a patru ieșiri sigure ale dispozitivului de comutare de siguranță din logica de siguranță simplifică punerea în funcțiune ulterioară, deoarece utilizatorul trebuie să conecteze numai senzorii precum butonul Oprire de urgență sau ușile de protecție la PSR-Trisafe-S. De obicei, nu mai este necesară o configurație suplimentară. În acest fel, producătorul de sisteme robotizate Blomberger pune la dispoziția clienților săi o soluție completă, care nu trebuie să fie nici programată, nici onfigurată de aceștia. 

În cazul în care anumite cerințe speciale pentru utilizarea finală sau extinderea sistemului fac necesară modificarea logicii de siguranță, schimbările se pot face și ulterior, cu software-ul de configurare Safeconf, disponibil gratuit. O nouă cablare complicată poate fi omisă. Experiența personalului huw arată că PSR-Trisafe-S este cea mai bună soluție pentru stivuitorul cu o coloană ESS 15/250, pentru monitorizarea sistemelor de siguranță conectate.

Concluzie

Hans-Ulrich Wienke și Michael Wienke  

Vicepreședinte executiv Hans-Ulrich Wienke și Michael Wienke

Producătorul de sisteme robotizate huw căuta o soluție Safety, pentru a conecta simplu și rapid noul său stivuitor cu o coloană ESS 15/250 în aplicația generală a utilizatorului final. 

Modulele de siguranță configurabile PSR-Trisafe-S de la Phoenix Contact îndeplinesc cerințele ridicate ale producătorului de sisteme robotizate huw în ceea ce privește manevrabilitatea, flexibilitatea, siguranța și costurile.

"Pentru noi, modulul de siguranță configurabil PSR-Trisafe-S de la Phoenix Contact reprezintă soluția optimă", concluzionează vicepreședintele executiv Hans-Ulrich Wienke și fiul său, Michael Wienke, responsabil cu Industrial Engineering.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere