Comutare fără uzură în mașinile de legătorie de carte

Prezentare generală

Clădirea H.-H. Schmedt e.K.  

Clădirea H.-H. Schmedt e.K.

H.-H. Schmedt e.K. a fost înființată încă de la sfârșitul secolului al 19-lea. În primii ani proprietarii vindeau necesarul pentru legătoria de carte. Din 1968 presa de ștanțare Prägnant constituie baza liniei de produse ale mașinilor de ștanțare, care, la fel ca întreg portofoliul, a fost vândută în lumea întreagă.

Între timp, Schmedt are 50 de angajați în trei locații. Aceștia au dezvoltat în 40 de ani diferite mașini pentru diferite operații pentru producerea de cărți. Prin contactul îndelungat cu legătoriile manuale de carte, H.-H. Schmedt e.K dispune de mult know-how la punerea în aplicare a operațiilor speciale din această branșă.

Aplicație

Presa de carton cu mai multe stații și mașina de presare și fălțuire PräForm tip 55  

Presa de carton cu mai multe stații și mașina de presare și fălțuire PräForm tip 55

Până acum motoarele trifazate asincrone cu curent alternativ ale mașinilor de legat erau comutate și reversate cu contactoare mecanice. În afară de asta, angajații Schmedt folosesc relee suplimentare de protecție a motorului, care deconectează motorul în caz de suprasarcină.

Mașina de legat PräForm tip 55 are o capacitate de circa 360 de cărți pe oră. La ridicarea și coborârea transportorului de marfă ea realizează așadar la fiecare cinci secunde un ciclu de comutare înainte ca următoarea carte să fie prelucrată.

În fiecare an vin la rând astfel unul până la două milioane de cicluri de comutate. Contactoarele mecanice ajung repede la capătul perioadei de folosire și trebuie înlocuite.

Soluție

Demaroare hibrid CONTACTRON  

Demaroarele hibrid CONTACTRON reunesc patru funcții într-un singur dispozitiv.

Soluția pentru această problemă sunt demaroarele hibrid CONTACTRON Pentru început demarorul centralizează toate funcțiile unei funcții clasice de comutare contactor inclusiv funcția de oprire de urgență într-un dispozitiv îngust de doar 22,5 mm. Astfel se reduce considerabil necesarul de spațiu și efortul de cablare. Designul compact al dispozitivului este foarte important aici, căci tablourile mici de distribuție sunt integrate direct în mașina de legat.

În plus, demaroarele hibrid CONTACTRON sunt de până la zece ori mai rezistente decât dispozitivele de comutare pur mecanice, ceea ce duce la o mare disponibilitate a mașinii.

Tehnologia de demaror hibrid CONTACTRON combină tehnologia fără uzură a semiconductorilor și tehnologia robustă de releu, iar asta permite o comutare ușoară și degrevează considerabil releele de contact.

Concluzie

Demaroare hibrid CONTACTRON în tabloul de distribuție  

Demaroare hibrid CONTACTRON compacte și cu economie de spațiu

Prin schimbarea contactorului mecanic și a releului de protecție motor H.-H. Schmedt e.K. a reușit să economisească enorm de mult spațiu și efort de cablare.

În plus, durata electrică de exploatare a modulelor CONTACTRON depășește cu mult durata de folosire a contactoarelor mecanice. Experiența arată că demarorul hibrid în general nu trebuie schimbat pe parcursul unui ciclu de exploatare al mașinii.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere