Sursă de alimentare fiabilă pentru mașini de legat cărți

Prezentare generală

Legarea unei cărți  

Specialistul în legătorie de carte Kolbus

Designul individual al produsului tipărit este de la sine înțeles pentru industria de prelucrare a cărții. Pentru producerea industrială a calendarelor, cărților sau revistelor la costuri accesibile este nevoie de o construcție inteligentă de mașini.

Pentru această piață internațională dinamică dezvoltă și produce firma Kolbus GmbH & Co. KG din localitatea Rahden, Westfalia. Liderul de piață în materie de mașini de legat cărți și sisteme pentru industria de carte cu soft și hardcover are peste 1.000 de angajați.

Aplicație

Mașină de broșare de la Kolbus  

Mașină de legat cărți Kolbus

Mașinile Kolbus sunt concepute modular. În acest fel angajații pot monta sistemele de legare de carte flexibil în funcție de dorințele clienților. În plus, sistemele parțiale pot fi montate și testate autonom. Rețeaua de alimentare trifazică trece prin întreaga mașină. Tablourile de distribuție integrate se potrivesc cu economie de spațiu în mașină. De aceea, Kolbus are nevoie de surse de alimentare compacte, căci spațiul disponibil din tabloul de distribuție este scump. Pe lângă design, gradul de eficiență este o calitate foarte importantă a sursei de alimentare.

În plus, Kolbus este o firmă de export, de aceea trebuie ținut cont de temperaturile ridicate din țările din sud. Având în vedere acest context, sursele de alimentare trebuie să funcționeze fiabil și la temperaturi ambiante mari și nu trebuie să se autoîncălzească prea tare.

Înainte Kolbus folosea în mașinile sale transformatoarele de tensiune mică în jur de 24 V c.c. Deoarece dispozitivele puteau furniza curentul înalt necesar, întrerupătoarele de circuit de protecție în miniatură se declanșau în interval de câteva milisecunde. În ultimii ani transformatoarele au fost înlocuite cu surse de alimentare comutabile, care oferă în general o serie de avantaje. Cu toate astea, aceste dispozitive nu sunt adesea în stare în cazul unui scurtcircuit să pună la dispoziție curentul necesar pentru declanșarea unui circuit de protecție în miniatură obișnuit.

Soluție

Surse de alimentare QUINT POWER în conectorul fagure  

Sursele de alimentare QUINT POWER într-o mașină de colare

Construcția modulară a sistemelor Kolbus necesită un program continuu de surse de alimentare trifazice. Dispozitivele QUINT POWER sunt disponibile la tensiune de operare de 24 V cu 5, 10, 20 și 40 A. Pentru 48 V gama de produse cuprinde o sursă de alimentare cu 20 A curent de ieșire.

Sursa de alimentare de 20 A este utilizată de exemplu în mașina de colare, care permite cu efort redus de reglare adunarea colilor fălțuite de pe mașinile sau rolele de fălțuire precum și cea a colilor individuale, cărților poștale și CD-urilor cu carcasă. Montarea puțin adâncă a surselor de alimentare QUINT POWER face posibilă instalarea in conectorii fagure integrați. În plus, sursele de alimentare QUINT POWER conving prin gradul mare de eficiență de peste 94 de procente și prin puterea disipată redusă. Cu un domeniu de temperatură între -25° C și 70° C sursele de alimentare sunt optimizate pentru utilizate pe plan global.

Deoarece tocmai în utilizarea pe plan internațional pot apărea erori, dispozitivele QUINT Power conving prin funcționarea sigură, chiar și atunci când se defectează o fază. Datorită tehnologiei SFB (Selective Fuse Breaking) sursele de alimentare cu comutare primară declanșează în mod fiabil și rapid întrerupătoarele circuitelor de protecție în miniatură. Astfel, căile de curent defecte sunt oprite selectiv, defectul este limitat și componentele importante ale mașinilor rămân în funcțiune.

Concluzie

Surse de alimentare QUINT POWER  

Surse de alimentare QUINT POWER pentru cea mai mare disponibilitate a mașinii.

Jörg Niemann, responsabil pentru utilizarea componentelor electrotehnice la Kolbus declară:

"Fiabilitatea mare și durata lungă de exploatare sunt foarte importante la sistemele noastre. Suntem, printre altele, lider de piață, deoarece perfecționăm fiecare detaliu. Fără tehnologia SFB sursele de alimentare se declanșează termic, dar în cel mai rău caz nu se declanșează deloc. Asta ar putea duce la topirea mănunchiurilor de cabluri. Dar așa ceva nu s-a întâmplat niciodată, dar nici nu lăsăm să se ajungă la asta. Fiabilitatea unei surse de alimentare decide cu privire la disponibilitatea componentelor individuale unui sistem și dacă sistemele noastre complexe funcționează impecabil.”

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere