Comunicații fiabile în mașinile de ambalat

Prezentare generală

Optima Packaging Group  

Optima Packaging Group în Schwäbisch Hall

Optima, înființată în 1922, s-a specializat în mașini de cântărire, umplere și ambalare pentru domeniul alimentar, igienă și farmaceutic. În prezent, afacerea de familie are mai mult de 1.300 de angajați la nivel mondial, care dezvoltă și pun în aplicare soluții inovatoare.

Utilizatorii beneficiază în special de tehnologii cu economisirea resurselor, prin reducerea consumului de materii prime la minimum necesar, astfel încât costurile de exploatare și de producție să poată fi economisite.

Aplicație

Mașinile Optima Packaging Group  

Soluții inovatoare de ambalare de la Optima Packaging Group

Liniile de ambalare personalizată constau din unități descentralizate de mașini, care la rândul lor sunt compuse din componente standard, precum și module de mașini specifice produsului.

Deoarece toate componentele mașinii trebuie să comunice între ele, este necesară o rețea performantă. Pentru a se garanta fluxul informațional permanent, Optima s-a decis pentru o soluție bazată pe Ethernet. Aceasta asigură un schimb de date și, în același timp, comunicarea cu sistemul de nivel superior de planificare a producției.

Ca jucător global, compania livrează mașini la producători de mărfuri de consum, care activează pe plan internațional. Dar, de multe ori, în momentul comenzii nu este foarte clar unde va fi utilizată mașina. Din acest motiv, toate componentele instalate în aplicație trebuie să obțină aprobările în țara de utilizare în cauză.

Deoarece efortul de proiectare și fabricație este cât se poate de redus, la comunicațiile interne ale mașinii sunt solicitate sisteme unitare și deschise. În acest context, Optima construiește linii de ambalare cu cât se poate de puține componente de același fel și interconectează soluția prin PROFINET sau Ethernet/IP.

Soluție

Switchuri Lean Managed Switch  

Switchuri Lean Managed Switch în uz

Punerea în aplicare a unei structuri de comunicații bazată pe Ethernet este mai mult decât o transmisiune de date, așa cum se întâmplă în birouri. O rețea de mașini cu switchuri montate în tabloul de distribuție are, din cauza apropierii de convertizoare de frecvență sau de alte surse de interferențe, o mare influență asupra compatibilității electromagnetice (CEM), precum și asupra stabilității termice a dispozitivului. În plus, switchurile ar trebui să accepte protocoale industriale precum PROFINET sau Ethernet/IP. Aici, cerințele pe care le impune Ethernet/IP asupra switchurilor se dovedesc a fi ridicate.

Pentru a satisface aceste cerințe, Optima se bazează pe Lean managed Switch de la Phoenix Contact. Componentele de infrastructură îndeplinesc specificațiile CEM, fără niciun efort, și depășesc semnificativ stabilitatea termică impusă, deoarece switchurile pot fi utilizate la temperaturi ale mediului ambiant de până la 70°C. Utilizarea pe plan internațional este asigurată, deoarece dispozitivele de rețea dispun de toate aprobările relevante.

Concluzie

Switchuri Lean Managed Switch  

Switchurile Lean Managed Switch sunt disponibile în numeroase versiuni

Cu conceptul legării unitare în rețea a mașinilor,, prin Ethernet, Optima a dezvoltat o soluție inovatoare. De la concept la construcție și până la punerea în funcțiune a mașinilor de ambalat, angajații pot benefia de avantajul unei abordări unitare a comunicațiilor.

Ca parte componentă a sistemului de automatizare, Lean Managed Switch i-a convins pe responsabilii de la Optima, în special prin caracteristicile sale robuste în domeniul temperaturii și al imunității la interferențe. Pe baza aprobărilor extinse, precum și a funcțiilor software orientate spre cerințele de automatizare, dispozitivul reprezintă cea mai bună alegere dacă aveți nevoie de switchuri Ethernet Switch pentru tabloul de distribuție.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere