Conductoarele IP 67 accelerează punerea în funcţiune a sistemelor de montaj şi testare

Prezentare generală

Sisteme de montaj şi verificare a etanşeităţii  

Sistemele sunt realizate exact pentru componentele respective

  • Sistemele de montaj şi verificare a etanşeităţii ale KMS Automation GmbH folosite în industria automobilistică sunt structurate în funcţie de specificul utilizatorului.
  • Comutatoarele IP67 unesc staţiile de lucru individuale din sisteme.
  • Aparatele compacte cu canale de cabluri uşor accesibile contribuie la conectarea rapidă a staţiilor la reţeaua Ethernet.

Profil client

Sediul KMS Automation GmbH  

Sediul KMS Automation GmbH se află în Schramberg-Waldmössingen, la mijlocul Pădurii Negre

KMS Automation GmbH dezvoltă şi produce, printre altele, sisteme de montaj şi verificarea etanşeităţii, ce sunt realizate personalizat pentru componentele din fontă - de exemplu cutii de viteze şi motoare - pentru industria automobilistică şi furnizorii lor. Societatea condusă chiar de proprietar are aproximativ 60 de angajaţi.

Aplicare

Sisteme de montaj şi verificare  

Comutatorul IP67 descentralizat este instalat direct pe sania staţiei de lucru a sistemului

În funcţie de componentă, componentele din fontă trec prin mai multe etape de montaj şi de control permanent. Deosebit de importantă este verificarea etanşeităţii la presiune. Provocarea constă din controlul componentelor ce nu au fost încă montate definitiv şi ce dispun de mai multe orificii. Pentru a realiza o verificare a etanşeităţii la nivel de piese, acestea trebuie adaptate şi fixate optim în funcţie de geometria respectivă a staţiei. Apoi sistemul de verificare a etanşeităţii suplimentează presiunea de verificare şi are loc un control privind menţinerea presiunii.

Pentru integrarea diverselor componente tehnologice - de exemplu dispozitive de control pentru şurubelniţe, senzori pentru camere, sisteme de măsurat forţa şi panouri de operare - în staţiile de lucru individuale, KMS Automation utilizează o reţea Ethernet industrială. Totodată, standardul formează baza de comunicare a unui concept de producţie modular.

Soluție

FL Switch 1605 M12  

FL Switch 1605 M12 oferă cinci porturi Ethernet în varianta cu protecţie contra stropilor de apă.

Pentru a se putea conecta componentele tehnologice direct la reţea, comutatoarele IP 67 din familia de produse Factoryline sunt montate direct pe cărucioarele staţiilor de lucru. Dispozitivele de tip FL Switch 1605 M12 cuprind cinci porturi Ethernet în varianta cu protecţie contra stropilor de apă M12 cu cod d. Cablurile de confecţionare preliminare permit racordul la faţa locului al componentelor Ethernet ddin staţia de lucru. Comutatoarele sunt alimentate printr-un Power Connector M12, ce alimentează staţia cu 24 VDC din cadrul de bază. Datorită designului său îngust, conectorul FL 1605 M12 permite integrarea economică din punct de vedere a spaţiului şi oferă simultan ieşiri de cablu bine accesibile. Pentru aceasta, este fixat pe cărucior cu cu două șuruburi M6. Dispunerea spațială a stațiilor de lucru individuale se poate stabili doar condiționat, de cele mai multe ori. Aici se evidențiază ca avantajoase interfețele direct accesibile dintre stațiil, prin conector M12.

Chiar dacă KMS Automation trebuie să implementeze sistemele conform condițiilor specifice ale condițiilor lor, societatea încearcă, din motive de eficiență, să se oprească asupra unei tehnici standardizate. Astfel, producătorul de mașini se concentrează pe folosirea componentelor și conceptelor, ce sunt folosite și combinate rapid și variabil. Atât pentru rețeaua Ehernet, cât și pentru racordarea senzorilor și actorilor în stațiile de lucru se folosesc cabluri preconfecționate. Legătura nivelului E/A la masa stației de lucru se realizează prin conector M12 la cutia de senzori/actori SACB. Cadrul de bază al respectivelor stații de lucru include tabloul de distribuție necesar, astfel că se poate renunța la un tablou separat. Comutatoarele din seria SFN, ce sunt instalate lângă controlerul de pe șina înfundată, servesc conectării rețelei Ethernet în cadrul de bază.

Concluzie

Daniel Infantone, director montaj electric la KMS Automation  

Daniel Infantone, director montaj electric la KMS Automation

Directorul de departament Daniel Infantone, responsabil de partea electrică în cadrul KMS Automation, apreciază principiul Plug and Play al comutatorului IP 67 descentralizat: ”Comutatoarele M12 de la Phoenix Contact simplifică conexiunea Ethernet al componentelor noastre. În plus, putem racorda stațiile de lucru flexibil, ceea ce accelerează punerea în funcțiune la clientul final”.

Prin rețeaua Ethernet sunt arhivate datele de calitate ale componentelor din fontă într-o bază de date suprapuse. Printr-o interfață service aplicată în exterior pe stația de lucru, se poate controla și modifica parametrizarea componentelor tehnologice, fără a se deschide geamul de control.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere