Freze de tuneluri, cu tehnologie de conectare fiabilă

Prezentare generală

Freză de tuneluri Herrenknecht  

Frezele de tuneluri de la Herrenknecht sunt utilizate în toată lumea

Nu numai pe strada Gotthard, unde în prezent există un tunel la superlativ, ci în întreaga lume, frezele de tuneluri de la Herrenknecht forează prin soluri moi și mixte, precum și prin rocă dură. Concernul Herrenknecht, cu sediul în Schwanau Baden, este lider tehnologic și de piață în domeniul tehnologiei de străpungere mecanizată a tunelurilor.

Tehnologia Herrenknecht de străpungere a tunelurilor este utilizată la nivel global în construcția tunelurilor rutiere, precum și a tunelurilor de aprovizionare și de evacuare. Nevoia de structuri performante pentru tuneluri se bazează pe trendurile mega, cum ar fi dezvoltarea urbanistică, crearea la nivel mondial de rețele comerciale, creșterea demografică și schimbările climatice.

Compania înființată în 1977 a generat în anul 2011, cu aproximativ 5.000 de angajați, o producție totală de 1,1 miliarde de euro. Herrenknecht proiectează, construiește și comercializează sisteme de străpungere a tunelurilor cu diametre de până la 19 metri. În octombrie 2010, mașina de forat tuneluri de la Herrenknecht, "Sissi", a ținut prima pagină a ziarelor cu terminarea forajului pentru tronsonul de est din cadrul proiectului secolului, Gotthard-Basistunnel.

Aplicație

Maistru-șef, Volker Rastetter  

Maistru-șef, Volker Rastetter

"Pentru întregul proces de producție al unei freze de tuneluri avem la dispoziție numai câteva luni", explică Volker Rastetter, maistru șef în secția de producție dulapuri de distribuție a firmei Herrenknecht din Schwanau. "Pupitrele de comandă ale mașinilor, precum și tablourile de distribuție și cutiile cu blocuri terminale sunt montate și precablate de noi, în Schwanau." Apoi, instalarea finală a echipamentelor electrotehnice pe mașină are loc în fabrica din Schwanau. Aici sunt puse în funcțiune și testate în mod riguros.

Pentru transferul de la fabrica din Schwanau la amplasamentul de realizare a tunelului, mașinile sunt demontate în unități transportabile. Firele și cablurile sunt deconectate de la interfețele prestabilite și reconectate la destinație. "Cu vechile noastre blocuri terminale modulare, realizarea contactelor era ceva mai dificilă", își amintește domnul Rastetter de perioada de dinaintea retehnologizării. "Uneori nu puteau fi conectate de mai multe ori și era nevoie să fie înlocuite."

Mașinile, precum și toate componentele integrate ale acestora, sunt supuse la sarcini extreme și vibrații puternice în timpul forării tunelului. Întreruperea lucrului și timpii de nefuncționare în realizarea tunelului, ca urmare a contactelor defectuoase, nu sunt acceptabile pentru furnizorul mașinii și pentru firmele de construcții - în acest caz, timpul înseamnă mulți bani.

Soluție

Cablare cu blocuri terminale conexiune cu arc  

Cablare rapidă și ușoară

Blocurile terminale modulare din gama CLIPLINE complete de la Phoenix Contact sunt construite astfel încât să reziste și la sarcini extreme. Situațiile de generare a șocurilor și a vibrațiilor sunt prevenite în timpul construcției, prin selecția de materiale și metode de producție adecvate. Cu încercări la încărcare conform gradelor de intensitate DIN EN 50155 (normativul german pentru căile ferate), este măsurată siguranța la șocuri și vibrații a blocurilor terminale modulare.

Chiar dacă frezele de tuneluri sunt uneori foarte mari - din punct de vedere al instalației electrice, pot fi extrem de limitate. Agregatele pentru propulsie și procesul de forare, pentru transportul pământului îndepărtat și pentru mutarea așa-numitelor tuburi care reprezintă, de multe ori, pereții tunelului - toate acestea trebuie să fie amplasate într-un spațiu restrâns.

"În condițiile înghesuite de instalare, tehnologia de conexiune frontală a blocurilor terminale conexiune cu arc ne facilitează munca", spune domnul Rastetter. "Instalatorii noștri au întotdeauna în vedere acționarea blocurilor terminale modulare, cât și conexiunea conductorilor." Grație tehnologiei de conexiune frontală, canalele cablu pot fi montate mai aproape de blocurile terminale modulare, deoarece nu este necesar un spațiu suplimentar pentru conectarea conductorilor. Spațiul economisit în tabloul de distribuție permite o densitate mai mare de cablare. În ciuda designului compact, toți conductorii pot fi cablați confortabil cu ferulele, până la secțiunea nominală - un alt avantaj al blocurilor terminale conexiune cu arc.

Chiar și distribuitoarele de potențial extinse și complexe, pentru alimentarea tuturor echipamentelor din tablourile de distribuție, senzori, actuatoare și consumatori, pot fi instalate rapid și fără efort, prin intermediul sistemelor simple de punți inserabile. Cu un singur sistem de punți inserabile pentru toate blocurile terminale modulare de la CLIPLINE complete, sunt posibile chiar și șuntări cu omitere.

Astfel, contactele inutile sunt ușor de îndepărtat cu un patent, de la un punct de rupere predeterminat. Instalatorul nu trebuie decât să taie puntea la lungimea dorită și să contureze în partea de sus a schemei electrice puntea preasamblată, cu ajutorul unui marker. Astfel, din punțile standard sunt realizate componente personalizate, care economisesc costurile de depozitare și logistică.

Concluzie

CLIPLINE complete  

Cu CLIPLINE complete, toate tehnologiile de conectare se pot combina între ele

Conectarea multiplă a conductorilor și reconectarea ulterioară, contactele sigure în caz de vibrații, cablarea simplă datorită conexiunii frontale, șuntarea practică - acestea au fost argumentele principale ale firmei Herrenknecht pentru trecerea la blocurile terminale conexiune cu arc.

Consultanța oferită de producătorul blocurilor terminale modulare a jucat, de asemenea, un rol. "Specialiștii de la Phoenix Contact ne-au sprijinit în diferitele etape de retehnologizare", declară domnul Rastetter, deoarece a fost necesară modificarea multor desene și liste de piese. "Echipa noastră de atelier a acceptat imediat noua tehnologie de conectare - mai ales pentru implicarea colegilor încă de la început în procesul de luare a deciziilor", concluzionează dl Rastetter.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere