Demaroarele hibride măresc disponibilitatea benzilor transportoare

Prezentare generală

Soluții de filtrare de la Hengst  

Soluțiile de filtrare de la Hengst se asigură că motoarele funcționează curat și eficient

  • Hengst SE & Co. KG dezvoltă și produce soluții de filtrare, care asigură lucrări curate și eficiente la motoarele autovehiculelor, vehiculelor utilitare și navelor.
  • Pentru acționarea benzilor transportoare în sistemele de asamblare, se folosesc demaroarele hibride de la Phoenix Contact.
  • Hengst a ales demaroarele hibride, pe baza designului robust, cablării și exploatării simple, precum și a duratei de exploatare de zece ori mai mare. Acestea măresc disponibilitatea sistemului.

Profil client

Soluții de filtrare de la Hengst  

Sistemele sunt utilizate, printre altele, la autovehicule și vehicule utilitare (sursă fotografie: Hengst)

Afacerea de familie Hengst SE & Co. KG a fost înființată în 1958, în Münster.

Aproximativ 3000 de angajați dezvoltă și produc sisteme de înaltă calitate și multifuncționale pentru managementul filtrării și al lichidelor pentru autovehicule, vehicule utilitare, motoare de navă și staționare.

Sistemele se asigură că motoarele și mașinile funcționează curat și eficient.

Aplicație

Sisteme de producție  

Sistemele de producție sunt planificate, construite și instalate in-house

Produsele de la Hengst sunt caracterizate de o producție sporită. Acest lucru creează independență față de furnizorii externi, precum și o flexibilitate și calitate maxime. Sistemele de producție interne, inclusiv software și construcții electrice, sunt planificate, construite și asamblate in-house, fără excepție. Astfel ne asigurăm că sistemele îndeplinesc cerințele speciale, prezintă o disponibilitate ridicată, iar întreținerea este optimizată pentru nevoile individuale.

Calitatea componentelor utilizate în sisteme, o operare simplificată și durabilitatea componentelor sunt de mare importanță. În acest context, Hengst utilizează demaroarele hibride din familia de produse CONTACTRON de la Phoenix Contact pentru operarea benzilor transportoare integrate în sistemele de montare de înaltă calitate.

Soluție

Demaror hibrid în tabloul de distribuție  

Economie de spațiu în tabloul de distribuție: patru funcții într-un dispozitiv

Demaroarele hibride pornesc și opresc motoarele asincrone la curent alternativ, în mod fiabil și cu uzură redusă. Cu funcția integrată de protecție la suprasarcină, vă puteți proteja motorul împotriva unor eventuale blocaje. Aceasta raportează de la distanță defecțiunile apărute, la fel ca un releu de protecție a motorului convențional. Dacă este necesar, opriți mecanismul de acționare în condiții de siguranță, conform directivei mașini și accesați PL e, conform DIN EN ISO 13849-1, respectiv SIL 3, conform EN 62061. Demaroarele hibride reunesc, astfel, patru funcții pe o lățime de 22,5 mm. O construcție convențională echivalentă ar consta din două contactoare pentru sens orar și sens anti-orar, două contactoare redundante de oprire de urgență, precum și un releu de protecție a motorului. De asemenea, și necesarul de spațiu din tabloul de distribuție ar fi redus semnificativ.

Tehnologia de demaror hibrid de la Phoenix Contact combină tehnologia fără uzură de semiconductori și relee robuste, care este comandată de un microcontroler. În timp ce semiconductorul preia procesele de pornire și de oprire a motoarelor, contactele de releu transportă curentul, fără pierderi. Aceasta are ca rezultat o comutare economică, precum și o descărcare considerabilă a contactelor de releu.  În plus, abordarea economisește radiatoarele complexe și costisitoare. Mai mult, durata de exploatare a demarorului hibrid se prelungește, în comparație cu cea a dispozitivelor de comutare pur electromecanice, cu o valoare de zece ori mai mare.

Mai mult decât atât, circuitul integrat de sarcină și de blocare reduce semnificativ efortul de cablare, deoarece pentru circuitul principal trebuie făcute șase conexiuni. Pe partea frontală a carcasei, curentul nominal al motorului poate fi setat în trepte, iar starea dispozitivului poate fi interpretată prin intermediul LED-urilor. Mai mult, erorile sunt raportate prin intermediul contactului comutator fără potențial din centrul de comandă. Circuitele de protecție integrate se asigură că dispozitivele comută fiabil chiar și în medii dure. Datorită consumului redus de energie la intrările de comandă, este posibil controlul direct, prin PLC.

Concluzie

Alfons Lehmbrock, manager de proiect la Hengst  

Alfons Lehmbrock, manager de proiect la Hengst

Hengst se bazează, deja de mai mulți ani, pe demaroarele hibride electronice de la Phoenix Contact. „Designul robust, precum și cablarea simplă și operarea au fost criteriile datorită cărora am ales Contactron”, declară Alfons Lehmbrock, manager de proiect în producția de mașini proprie a companiei.

Durata de exploatare de zece ori mai mare se dovedește avantajoasă, deoarece Hengst lucrează cu frecvențe înalte de comutare. De aceea, ciclurile de întreținere sunt extinse considerabil și disponibilitatea sistemului crește. Demaroarele hibride, adecvate pentru tipurile de motoare cu puterea de aproximativ 3 kW, pot fi utilizate și în lifturile de marfă mici, pe lângă benzile transportoare.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere