Sistemul de comunicație radio Radioline economiseşte timp şi bani în procesul de turnare al componentelor de automobile

Prezentare generală

Turnătoria de fontă a GF Automotive din Singen  

Activitatea de topire în turnătorie de fontă ai GF Automotive din Singen

  • În calitate de ofertant mondial, GF Automotive realizează piese din fier şi piese turnate din metal uşor pentru motoare, mecanisme şi caroserii de autoturisme şi vehicule utilitare.
  • Pentru procesul de topire al componentelor este necesar oxigen, ce se depozitează în rezervoare depozitate la distanţă.
  • Sistemul Radioline transferă valorile măsurate şi mesajele de avarie ale rezervoarelor de oxigen, prin wireless, către centrala principală, deoarece nu pot fi amplasate conducte.

Profil client

Lagăre oscilante produse de GF Automotive  

GF Automotive realizează, printre altele, lagăre oscilante cu design bionic

Cea mai mare fabrică din domeniul GF Automotive a Georg Fischer AG se află în Singen. Acolo, 1100 de angajaţi prelucrează anual 200.000 de tone de fier şi le transformă în componente de calitate.

Componentele din fontă cu grafit nodular pentru autoturisme şi vehicule utilitare includ braţe oscilante longitudinale, butuci de roată, lagăre oscilante, casete de direcţie şi de transmisie, furci ale schimbătoarelor de viteze şi saboţi de frână.

Aplicare

Rezervoare de oxigen în fabrica din Singen a GF Automotive  

Valorile de măsurat sunt transferate prin wireless între rezervorul de oxigen şi centrala principală

Pentru topirea fierului, GF Automotive foloseşte un cubilou cu aer cald, umplut de sus cu combustibil, agent zgurifiant şi metalizant (calcar). Prin duzele unei suflante, aerul ajunge direct în puţul cuptorului. Alimentarea cu aer cald şi oxigen reduce clar consumul de energie. Oxigenul este adus în cubilou din rezervoare aflate la distanţă. Între rezervoarele de oxigen şi centrala principală trebuie parcursă o distanţă de 50 până la 100 de metri.

În rezervoare, sondele de măsurare înregistrează nivelul de umplere, presiunea şi temperatura. Aceste semnale trebuie comunicate centralei principale pentru monitorizare. Totuşi, nu se ia în considerare un transfer de date prin cablu, deoarece nu se pot monta benzi transportoare pentru alimentarea cu cărbuni. Soluţia planificată iniţial cu un controler local la rezervoarele de combustibil şi legarea lor la centrala principală prin cablu Ethernet nu se poate implementa.

Soluție

Sistem comunicație radio Radioline  

Sistemul Radioline se poate adapta uşor la condiţiile respective

"Din cauza efortului implicat la montajul cablurilor, am optat pentru o soluţie wireless pe baza sistemului Radioline al Phoenix Contact", povesteşte Dirk Jänchen, director Centrale şi Tehnică la GF Automotive. Prin soluţia wireless uşor de utilizat se pot transmite, pe lângă semnale I/O, şi date de serie - fără licenţă, prin urmare fără alte costuri. Modulele wireless bazate pe tehnologia robustă Trusted Wireless 2.0 au fost dezvoltate în special pentru schimbul de semnale la distanţe mari. Cu o vizibilitate bună, pot fi acoperite distanțe de la mai multe sute de metri până la mai mulți kilometri între două dispozitive de comunicație radio. "Folosirea Radioline permite acum înregistrarea continuă a valorilor măsurate, astfel că recunoaştem din timp eventualele perturbaţii şi putem adopta imediat contramăsuri", raportează Jänchen.

Instalarea și punerea în funcțiune a sistemului de comunicație radio au loc folosindu-se roţi moletate. Așa-numita mapare I/O distribuie semnalele de la până la 250 de staţii complet, fără suport Software. Pentru aceasta, utilizatorul trebuie doar să regleze aparatele Radioline, ce trebuie să comunice între ele, cu roata moletată, la acelaşi nivel. În funcţie de condiţiile aplicaţiei, la sistemul de comunicaţie radio se pot ataşa orice structuri de reţea, de la conexiunea simplă punct cu punct până la o reţea Mesh cu funcţie de autorefacere, pentru a realiza, suplimentar faţă de transmisia I/O şi înlocuirea în serie a cablului, o integrare directă a modulelor I/O într-un sistem de comandă Modbus-RTU. În plus, rata de transfer a datelor interfeţei wireless se poate stabili individual şi astfel se poate creşte sensibilitatea receptorului. La o rată scăzută de transfer a datelor poate fi acoperită o distanță mai mare decât cea acoperită la o rată de transfer mare. În plus, Trusted Wireless 2.0 convinge printr-o bună posibilitate de diagnoză, precum şi coexistenţa cu alte sisteme wireless pe aceeaşi bandă de frecvenţă.

Concluzie

Portofoliul de produse al companiei Phoenix Contact include tehnologii de comunicații radio adunate pe parcursul a mai mult de zece ani. Una din cele mai noi creaţii, sistemul Radioline este format dintr-un modul de comunicaţii radio şi şapte module I/O diferite aliniabile. Staţiile individuale I/O pot fi extinse cu până la 32 de module I/O, ce se pot instala sau înlocui în timpul operării. Pe lângă capabilitatea de înlocuire sub tensiune, componentele wireless dispun de o separare galvanică canal cu canal deosebită. "Prin folosirea sistemului Radioline, am economisit mult timp şi mulţi bani", concluzionează Dirk Jänchen. Pe baza acestor experiențe pozitive, GF Automotive va utiliza și în viitor sistemele de comunicaţie radio de la Phoenix Contact.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere