Controlul armăturilor de comandă electrice din centrale electrice

Utilizarea

Control central, mecanism de acționare convențional  

Centrală electrică 

Armăturile sunt utilizate în mediul de proces pentru controlul și reglarea fluxurilor de masă sau a fluxurilor de energie. Acestea modifică în mod continuu sau în trepte rezistența din sistemele de conducte în conformitate cu cerințele procesului. 

Utilizarea armăturilor de comandă

Sertar de închidere electric  

Armătură cu mecanism de acționare

Spre deosebire de armăturile de comandă, armăturile de reglaj la droselarea debitelor de masă nu sunt nici complet deschise, nici complet închise, ci reglează analogic cantitatea necesară. Armăturile de reglaj se găsesc în centrala electrică, în special în circuitele de abur și apă sau ca supape de evacuare a condensului pentru funcționare normală.

Peste tot, unde nu este necesar reglajul analogic, sunt utilizate armături de comandă. În centralele electrice în prezent se utilizează numeroase forme și tipuri de acționări cu echipări diferite pentru armăturile de comandă și, astfel, sunt implementate diferite concepte de alimentare cu energie.

Control central, mecanism de acționare convențional

Control central, mecanism de acționare convențional  

Abordare centralizată: mecanism de acționare convențional - comandă prin distribuție principală de joasă tensiune

Aici, armătura de comandă este controlată de la un panou de distribuție central. În panoul de distribuție central se află protecția motorului, siguranța și combinația de contactoare cu schimbare de sens pentru conectarea armăturii de comandă. Comanda contactorului cu schimbare de sens se face de la tehnologia centrală de control.

Acest design de sistem este complex, foarte costisitor și necesită în plus un efort mai mare pentru cablarea armăturilor de comandă.

Comandă prin magistrală de câmp, mecanism de acționare cu comanda integrată a motorului

Comandă prin magistrală de câmp, mecanism de acționare cu comanda integrată a motorului  

Abordare descentralizată: mecanism de acționare cu comanda integrată a motorului

În multe centrale electrice noi, armăturile de comandă se utilizează cu funcționalitatea demarorului deja integrată și comanda prin intermediul Profibus DP. În acest concept, alimentarea cu energie a armăturilor de comandă are loc adesea prin stații descentralizate de distribuție a energiei.

Acest design de sistem necesită eforturi mari pentru cablare în condiții de siguranță CEM și investiții mari din cauza armăturilor de comandă mai complexe.

Creșterea presiunii costurilor pe lângă disponibilitatea permanent ridicată necesită noi concepte de alimentare și propuneri de soluții!

Soluția

Tablou de distribuție stație de armături descentralizată  

Schiță de design: stație de armături de comandă descentralizată

Phoenix Contact vă oferă cu stația de armături de comandă descentralizată, pe scurt DSS, o soluție tehnică pentru alimentarea și comanda descentralizată a armăturilor de comandă. Comanda actuatoarelor de comutare și mesajele de feedback privind poziția comutatoarelor se face printr-un modul I/O dotat cu o conexiune Profibus DP și cuplat la tehnologia de control. Un convertor de medii execută în cadrul stației comutarea de la tehnologia bazată pe fibră optică la tehnologia de transmisie prin cabluri. Tehnologia CONTACTRON de la Phoenix Contact permite controlul unei armături de comandă cu un curent nominal de până la 9 A.

CONTACTRON combină patru funcții importante în cadrul unui singur dispozitiv: rotirea spre dreapta, rotirea în sens invers, oprirea de urgență și protecția motorului, și toate acestea pe o lățime de doar 22,5 mm. Protecția motorului împotriva suprasarcinii este realizată în CONTACTRON printr-o curbă caracteristică potrivit clasei 10a conform IEC 60947. CONTACTRON îndeplinește de asemenea tipul de coordonare 2, în conformitate cu IEC/EN 60947-4-2. O sursă de alimentare de 24 V, împreună cu modulul de redundanță inteligentă ORING, alimentează stația descentralizată cu disponibilitatea maximă posibilă. Protecția individuală la curent principal și la tensiune auxiliară pentru fiecare armătură de comandă permite procesul de activare individuală a unei acționări.

 

Design sistem autonom

Mecanism de acționare, comandă motor și control Profibus descentralizat  

Design nou de sistem: grație combinării dintre mecanismul de acționare, comanda motorului și controlul Profibus descentralizat

Acest design de sistem autonom reduce semnificativ costurile de cablare și de proiectare. De asemenea sunt posibile operarea armăturilor de comandă la fața locului, precum și întreținerea simplificată a acestora.

Phoenix Contact vă oferă nu numai toate componentele necesare, dar vă furnizează și soluții complete pentru un design nou de sistem. Armăturile de comandă descentralizate necesare sunt preasamblate, complet cablate și pregătite pentru conectare.

Avantajele dvs. pe scurt

  • Reducerea panourilor de distribuție centrale și necesarul de spațiu al acestora
  • Soluție optimizată privind costurile, cu disponibilitate ridicată
  • Cablare în condiții de siguranță CEM cu efort mai redus pentru cablare
  • CONTACTRON economisește spațiul și prin urmare și costurile
  • Stații de armături de comandă precablate, gata de montaj

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere