Sistem de monitorizare pentru postamentele transformatoarelor

Utilizarea

Transformator

Transformator

La utilizarea transformatoarelor, bobinelor electrice sau a altor dispozitive care sunt operate cu ulei, de exemplu pentru izolare, de la un volum de peste 1 m3 de lichid care periclitează apa, furnizorul de energie trebuie să îndeplinească cerințe speciale pentru utilizarea unor astfel de sisteme.

Pentru ca eventualele defecțiuni apărute să nu cauzeze scurgerea lichidelor care periclitează apa din întreg sistemul, toate aparatele umplute cu ulei trebuie să fie amplasate pe suprafețe etanșe, executate fie ca bazine de colectare, fie ca suprafețe cu scurgere într-un spațiu de colectare extern sau separator mare. Arbeitsgemeinschaft Industriebau (Asociația de muncă pentru construcții industriale), prescurtat AGI, a creat în acest sens o fișă de lucru în care sunt descrise diferite posibilități constructive pentru execuția postamentelor transformatoarelor pentru a corespunde prevederilor cu privire la sisteme pentru manipularea substanțelor care periclitează apa, pe scurt VAwS.

Pe lângă aceasta, în fișa de lucru se atrage atenția asupra faptului că o pompare a apei pluviale din vană sau din spațiul de colectare se poate realiza după verificarea vizuală. Acest lucru este important pentru ca în cazul unei avarii să se colecteze întreaga cantitate de ulei al transformatorului, astfel încât acesta să nu ajungă în mediul ambiant.

Soluția

Tablou de distribuție de la Phoenix Contact

Soluție pentru tabloul de distribuție de la Phoenix Contact

Phoenix Contact oferă un nou sistem pentru monitorizarea continuă a nivelului de umplere, alarmare și pomparea apei pluviale la postamentele transformatoarelor. În acest caz, nivelul apei măsurat cu un senzor cu ultrasunete este comparat în mod continuu cu două valori limită diferite. Atingerea primei valori limită determină sistemul să trimită un e-mail pentru planificarea din timp a întreținerii. Atingerea celei de a doua valori limită, mai critice, are drept consecință trimiterea unui SMS la serviciul de intervenție pentru a putea lua imediat măsuri. 

La inspectarea ulterioară a stației este pornit procesul de pompare după o verificare vizuală a apei pluviale cu privire la contaminarea cu ulei de către personalul de întreținere, apoi pomparea continuă automat. În acest timp se măsoară în continuu nivelul apei și este redus la un volum minim reglabil. O sondă suplimentară cu tijă asigură ca procesul de pompare să fie oprit imediat ce se detectează o contaminare cu ulei. Componentele importante ale sistemului sunt certificate și omologate din punct de vedere constructiv.

Funcțiile sistemului de monitorizare

Următoarele funcții sunt asigurate de soluția noastră:

 • monitorizarea nivelurilor de umplere din tăvile de transformator
 • alarmare la depășirea valorilor limită
 • primul nivel de alarmare prin e-mail
 • al doilea nivel de alarmare prin SMS
 • opt intrări digitale liber programabile pentru alarmări suplimentare prin SMS și/sau e-mail
 • funcție de agendă telefonică pentru gestionarea numerelor de telefon și a adreselor de e-mail
 • comanda și managementul pompelor
 • alarmare vizuală
 • monitorizarea surselor de alimentare neîntreruptibile cu management de alarme

Informații suplimentare despre produsele noastre

Avantajele dvs. pe scurt

 • informare automată prin SMS sau e-mail
 • planificare directă a utilizării în funcție de necesități
 • economisirea costurilor de operare

Sistemul corespunde legilor și prevederilor relevante

 • Legea federală privind apa din Germania (Wasserhaushaltsgesetz Deutschland), pe scurt WHG
 • Prevederile cu privire la instalații pentru manipularea substanțelor care periclitează apa și la întreprinderi specializate, pe scurt VAwS
 • Arbeitsgemeinschaft Industriebau (Asociația de muncă pentru construcții industriale), prescurtat AGI

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere