Soluții pentru IEC 61850

Soluții pentru IEC 61850

IEC 61850 cu sistem

Automatizare simplă și robustă a panourilor de distribuție.

O alimentare cu energie sigură și durabilă prezintă noi provocări societății. Necesarul de energie crește supraproporțional până în 2030. Costurile cu energia în creștere, lipsa resurselor și emisiile de CO2 sunt factori globali.

Pentru a combate acești factori sunt necesare noi concepte în ceea ce privește energia și studiul global al sistemului. În calitate de partener de decenii în economia energetică, Phoenix Contact vă oferă un spectru larg de produse performante, dezvoltate special pentru aceste sarcini.

Avantajele dvs.

  • Transmitere fiabilă, fără interferențe, pe distanțe lungi, datorită tehnologiei cu fibră optică
  • Siguranță extinsă a investițiilor, datorită produselor interoperabile conforme cu IEC 61850 și standardelor IEEE referitoare la rețea
  • Realizarea simplă a rețelelor cu un grad ridicat de disponibilitate: fără întârzieri sau pierderi de pachete în cazul defecțiunii componentelor de rețea cu modulul de redundanță PRP
  • Acces online flexibil la sistemul I/O și economie de timp la punerea în funcțiune datorită parametrizării simple prin interfața web

IEC 61850 – comunicare standardizată pentru automatizarea sigură pe viitor a panourilor de distribuție

Comunicare standardizată pentru sistemele de energie: IEC 61850  

Comunicare standardizată pentru sistemele de energie: IEC 61850

Cu norma IEC 61850 dezvoltată de International Electrotechnical Commission, comunicarea și procesul de tehnologizare pentru panouri de distribuție au fost standardizate în întreaga lume.

Astfel utilizatorii nu mai depind de un producător și numărul mare de interfețe se reduce considerabil. Prin utilizarea tehnologiei Ethernet ca bază a comunicării IEC 61850, puteți reduce, de asemenea, componentele mecanice precum ștecherele și prizele.

Pentru configurarea Intelligent Electrical Device (IED) sunt necesari doar trei pași:

  1. Combinarea IED Capability Description (.icd) cu System Specification Description (.ssd).
  2. Instalarea Substation Configuration Description (.scd) generate pe IED.
  3. Conectarea I/Os prin interfața web.

Comunicare deosebit de simplă în panourile de distribuţie

Axioline F simplifică comunicarea I/O în sistemele energetice

Axioline F: rapid, robust, simplu

Modulele din familia Axioline F dezvoltate special pentru utilizarea în panourile de distribuție sunt rapide în prelucrarea datelor și robuste în ce privește componenta mecanică.

Comunicați prin alimentările inteligente prin MMS sau prin protocolul rapid GOOSE. Ansamblurile I/O cu o tensiune nominală până la 220 V DC pot fi utilizate pentru a conecta direct semnale din tehnologia primară.

Datorită modularității ansamlurilor I/O, un Intelligent Electrical Device (IED) poate fi implementat deosebit de ușor, flexibil și potrivit.

Tehnologie rețea pentru panoul de distribuţie

Switch-uri industriale Ethernet pentru IEC 61850-3/IEEE 1613  

Switch-uri industriale Ethernet pentru IEC 61850-3/IEEE 1613

Switch-urile special dezvoltate pentru utilizarea în rețeaua de date cu protocol IEC 61850 optimizează continuitatea și caracterul unitar al comunicării.

Modulele de redundanță PRP permit redundanța paralelă, fără timp de comutare în caz de eroare și asigură disponibilitatea maximă a rețelei dvs.

Mediaconvertoarele leagă tehnologia stației cu rețelele LWL- IEC 61850 apropiate de tehnologia primară.

Cabluri și ștechere pentru comunicarea de date în panourile de distribuție

Cabluri și ștechere  

Cabluri și ștechere

Transferul sigur de date constituie baza pentru funcționarea unui panou de distribuție. În caz de eroare, când viteza joacă un rol important, câmpurile magnetice și electrice puternice pot afecta comunicarea.

De aceea este important să se utilizeze în orice domeniu cablurile, conductorii, ștecherele și prizele adecvate. În portofoliul nostru găsiți conductori din fibră optică (LWL) și conductori din cupru pentru orice domeniu al unui panou de distribuție, indiferent dacă este pentru tensiune joasă, medie sau înaltă.

Ștecherele și prizele în diverse variante și grade de protecție garantează o conexiune în condiții de siguranță. Uneltele profesionale oferă sprijin la montaj.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Serviciu

Axioline F - IEC 61850

Configurarea unor comunicații MMS


Axioline F - IEC 61850

Configurarea unor comunicații GOOSE


Redundanță rețea cu PRP

Principiul de funcționare a mecanismului de redundanță PRP

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere