Înapoi la Prezentare generală

Modernizarea tehnologiei de control la RWE Westfalen-Weser-Ems

Alimentarea regională a 5,5 milioane de locuitori

Die RWE Westfalen-Weser-Ems AG cu sediul la Dortmund este o societate regională sub umbrela RWE Energy. RWE Westfalen-Weser-Ems oferă clienților săi curent, gaz, apă și serviciile conexe acestora dintr-o singură mână.

Ea oferă o siguranță a alimentării pentru 5,5 milioane de locuitori. Printr-o rețea electrică cu o lungime totală de 76.000 de kilometri și o rețea de gaz de 20.000 de kilometri lungime, sunt transportate mai bine de 24 Twh și circa 52 TWh gaz.

RWE Westfalen-Weser-Ems are circa 2.700 de angajați.

Aplicație

Ca operator al rețelei de distribuție RWE Westfalen-Weser-Ems garantează alimentarea cu energie a regiunii. Optimizarea alimentării cu energie aduce mereu noi cerințe pentru tehnologia de control și automatizare.

La modernizarea stațiilor sale de 110 kV, firma folosește tehnologia de control la distanță de la Phoenix Contact. Folosirea releelor cu semiconductor de tipul PLC Interface de la Phoenix Contact contribuie prin efortul redus de cablare la tablouri de distribuție mai mici, cu economie de spațiu și de costuri.

Soluție

În procesul de modernizare, Siemens Energy Automation GmbH & Co. KG înlocuiește la comanda RWE tehnologia de control veche de 20 sau 25 de ani din cele stațiile cu 110 kV neocupate. Este folosit sistemul de automatizare AK 1703 ACP de la Siemens. Acesta oferă posibilități cuprinzătoare de control la distanță, comunicare și conectare la periferii la automatizarea rețelelor de alimentare cu energie electrică.

Sarcina tehnologiei de control la distanță este înregistrarea stărilor de funcționare ale comutatoarelor precum și valorilor de moment a curenților și tensiunilor și transferarea sigură a acestora la centrul de control. În afară de asta tehnologia de control la distanță trebuie să opereze sistemul din camera de control cu ajutor comenzilor și valorilor de referință. Ca interfață între tehnologia de sistem și control la distanță sunt folosite module de tip PLC Interface de la Phoenix Contact.

La înregistrarea semnalelor digitale prin modulele PLC-Interface tensiunile de semnalizare ale sistemului la 220 c.c. sunt transformate în tensiuni de semnalizare de 60 V c.c., care sunt obișnuite în tehnologia de control la distanță. Astfel tensiunile de semnalizare sunt separate galvanic prin intermediul componentelor PLC-Interface. În tehnologia de control la distanță acest lucru se numește izolare.

Cu ajutorul tehnologiei de control la distanță sunt afișate cazuri de defecte și din informațiile primite sunt deduse măsurile necesare. Având în vedere gradul tot mai mare de automatizare din stațiile neocupate, interfața PLC asigură decuplarea tehnică și economică a tensiunilor de semnalizare primare și secundare. Astfel componentele devin un singur element de cuplare între tehnologia de proces și cea de control la distanță.

Avantaje

Prin utilizarea combinată a sistemului de control la distanță și a interfeței PLC este posibilă chiar și în rețelele mari de distribuție o soluție simplă și cu economie de spațiu a unui singur tablou pentru monitorizarea și controlul proceselor.

La o lățime de doar 6,2 mm interfața PLC oferă o economie de spațiu de până la 75 de procente. Prin dispariția nivelului de interconectare sunt reduse considerabil și dimensiunile tablourilor de distribuție. La utilizarea concomitentă a posibilităților de șuntare prin canale pentru punți de scurtcircuit rezultă potențiale mari de economisire la cablare. Calitățile contribuie continuu la reducerea costurilor. Montarea și documentarea interfeței PLC sunt o componentă integrală a tabloului de comandă la distanță.

Un alt avantaj al integrării apare la acceptarea sistemului de producție deoarece aici întregul echipament tehnic secundar în totalitatea sa. Astfel nu sunt necesare la punerea în funcțiune lucrări complicate de cablare la fața locului ceea ce duce la o reducere a timpilor și costurilor de montare. În baza acestor calități pozitive și a experiențelor bune aceste componente vor fi folosite la proiecte viitoare.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere