Înapoi la Prezentare generală

Echiparea tablourilor de distribuție la uzinele orașului Wolfenbüttel

Alimentarea gospodăriilor peste 306 kilometri.

Rețeaua de medie tensiune de 20 kV a Stadtwerke Wolfenbüttel GmbH este alimentată prin două stații de transformatoare de către E.ON Avacon (pe vremuri HASTRA). Domeniul de alimentare este pentru zona orașului Wolfenbüttel cu circa 55.000 de cetățeni.

Un centru de control rețea monitorizează și operează rețeaua de tensiune medie a uzinelor orașului de 20kV (140 km). În 191 stații de transformatoare curentul este alimentate în rețeaua de tensiune mică a domeniului 1 kV - 400/230 volți. Cu o lungime totală de circa 306 km această rețea alimentează gospodăriile conectate cu curent.

Aplicație

Rețeaua E.ON echipează tablourile de distribuție pentru stațiile de transformatoare Wolfenbüttel cu blocuri terminale modulare de curent și blocuri terminale modulare pentru transformatoare de tensiune din cea mai nouă generație de la Phoenix Contact.

Cerințele de disponibilitate permanente a energiei electrice impun firmei de furnizare a energiei electrice o mare flexibilitate și siguranță la producere și distribuție. Acest lucru este valabil și pentru elemente de legătură pasive, care formează un liant important pentru tehnologia energiei.

Având în vedere acest lucru, Phoenix Contact a realizat împreună cu o mare firmă furnizoare de energie din Germania o nouă generație de blocuri terminale modulare comutabile. Au fost luate în considerare cerințele existente pentru multiple variante de comutare ale transformatoarelor de curent din circuite secundare a producătorilor, furnizorilor și producătorilor de energie.

Soluție

În strânsă colaborare între E.ON Avacon, E.ON Netz Hannover și Phoenix Contact a fost concepută echiparea tablourilor de distribuție pentru stația de transformatoare Wolfenbüttel cu blocuri terminale modulare de curent și de tensiune.

Cerința principală din partea E.ON către blocurile terminale modulare pentru deconectarea de test a fost respectarea directivelor conform VBG 4 (UVV). Pentru protecția împotriva accidentelor electrice asociațiile profesionale comerciale au emis o reglementare de prevenire a accidentelor, care se ocupă de protecția împotriva accidentelor provocate de atingere. În această reglementare este definit care piese periculoase la atingere ale unui dispozitiv electric nu pot fi atinse cu degetul de testare VDE conform IEC 529/DIN VDE 0470-1. Acest nivel mare de siguranță pentru personalul operator este îndeplinit de noua generație de blocuri terminale modulare de curent și de transformatoare de tensiune.

Astfel tastaturile transversale și tastaturile de comutare longitudinale precum și toate accesoriile, precum poduri de șuntare și prize de testare sunt executate cu siguranță la atingere și pot fi folosite variabil pe diferite nivele ale blocurilor terminale modulare. Toate criteriile sunt îndeplinite complet prin seria URTK folosită în domeniul blocurilor terminale modulare precum și în accesorii. Procesul de planificare a fost susținut considerabil prin software-ul CLIP PROJECT.

Avantaje

CLIP PROJECT ține cont la selecția produselor țintit de cerințele de cablare și funcționalitate a blocurilor terminale modulare. Afișarea imediată a respectivei imagini a produsului îl ajută pe utilizator în mod suplimentar. Planificarea șirurilor complete de blocuri terminale este efectuată simplu și rapid prin propunerile ajutate de sugestii pentru capace, capete de bloc terminal și poduri de șuntare. Prin verificare logică, CLIP PROJECT permite prin verificarea de încheiere a șirurilor de blocuri terminale în privința integralității și designului corect al aplicației.

Documente de producție de înaltă calitate sunt pentru E.ON premisa pentru un montaj rapid și fără erori al tablourilor de distribuție și sistemelor. CLIP PROJECT vă oferă aici o soluție profesională. Șirul de blocuri terminale proiectat este afișat la scară în programul CAE-EPLAN Eview din CLIP PROJECT și printat. Această schiță poate fi exportat în format AutoCAD.dxf și poate fi folosită de toate programele CAE. Nomenclatoarele șirurilor de bloc terminal pot fi inserate printr-un clic de maus în MS-Word și MS-Excel. Inscripționarea efectuată în CLIP PROJECT pentru șirurilor de blocuri terminale este preluată direct în software-ul de inscripționare CMS-Mark-Win.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere