Înapoi la Prezentare generală

Siguranţa instalaţiilor şi persoanelor: Rheinenergie construiește o nouă stație în Köln

Prezentare generală

Panoul de distribuție de tensiune medie din stația de transformatoare Worringen  

Panoul de distribuție de tensiune medie din stația de transformatoare Worringen

  • În zona Köln și în teritoriul adiacent, Rheinenergie AG operează rețeaua de distribuție pentru energie electrică.„Dadurch wird die Wartung und die turnusmäßige Prüfung der Anlage viel einfacher.“ Dass es jetzt so viel einfacher geht, liegt auch am Einsatz des Prüfstecksystems Fame.
  • Pentru aprovizionarea regiunii, furnizorul de energie operează o rețea de 110 kV precum și o rețea de tensiune medie.
  • În cursul construcției permanente a rețelei și modernizării rețelei, s-a refăcut o stație de distribuție principală importantă.
  • Prin folosirea sistemului de fișe de verificare Fame, la verificarea rotativă a tehnicii de verificare s-a crescut mult siguranța sistemelor și a persoanelor.

Profil client

În calitate de societate regională de furnizare a energiei electrice, gazului, apei și căldurii, cu sediul în Köln, Rheinenergie AG aprovizionează cu energie și apă potabilă aproximativ 2,5 milioane de oameni, societăți industriale, comerciale și economice.

La toate nivelurile de tensiune și cu toate cablurile și conductele libere, rețeaua de alimentare cu tensiune are o lungime totală de aproximativ 19.000 km.

Aplicare

Panoul de distribuție din anul 1963, din stația de transformatoare Worringen  

Vechiul panou de distribuție din anul 1963

Noua stație centrală pentru menținerea siguranței în alimentare a fost construită în cartierul Chorweiler din nordul Kölnului. Până în prezent, cartierele Roggendorf și Themenhofen au fost aprovizionate de la un panou de distribuție construit în 1963.

Racordul anterior la rețea, de 25 kV, și transformatoarele aferente au fost deja dezasamblate de câțiva ani, astfel că panoul de distribuție mai putea fi folosit pentru distribuția de energie electrică la nivelul de tensiune 10 kV.

Karsten Martin de la Rheinenergie AG din Köln  

Karsten Martin de la Rheinenergie AG din Köln

”Întreținerea vechiului sistem nu mai era rentabilă”, clarifică tehnicianul în domeniul protecției Karsten Martin, de la Rheinenergie AG. ”Pentru noua stație principală am construit și o clădire semnificativ mică.” Astfel se crește și siguranța operării și alimentării.

Soluție

Rheinenergie își modernizează rețelele cu sistemul de fișe de verificare Fame  

Rheinenergie își modernizează rețelele cu sistemul de fișe de verificare Fame

Noul sistem de medie tensiune din Worringen este alimentat de trei unități de alimentare de la stația de transformatoare Fühlingen. Cu 22 de câmpuri de distribuție, sistemul alimentează 28 de stații de rețea locale prin intermediul a două inele. Pe lângă transformatul pentru necesarul propriu există un alt transformator cu o putere de până la 630 kVA, ce alimentează direct de la stație clienții din zonă. Noile panouri de distribuție au fost realizate de Elatec Power Distribution GmbH. Tehnologia de control la distanță provine de la societatea din Köln SAE IT-systems GmbH & Co. KG.

"Tabloul de distribuție de joasă tensiune cu componentele de comandă și tehnica de protecție este proiectat de noi înșine și tot noi realizăm punerea în funcțiune”, clarifică Martin. ”Astfel, revizia și verificarea prin rotație a sistemului devin mult mai simple.” Faptul că acum este mult mai simplu se datorează folosirii sistemului de fișe de verificare Fame. Astfel Rheinenergie are un quasi-standard al societății, ce este obligatoriu pentru toate sistemele noi.

”Dacă este configurată succesiunea cuplărilor la fișa pentru măsurători, la nevoie trebuie doar modificată șuntarea ștecărului”, accentuează Martin. ”Atunci când, de exemplu, dorim să legăm un ampermetru, pentru a măsura curenții de transformator în timpul funcționării curente, putem îndepărta punțile de scurt-circuit.” Astfel, contactul premergător asigură, prin ambele zone de contact ale arcurilor din blocul de bază, faptul că legătura are loc fără nicio întreruperea circuitelor transformatoarelor. Circuitele de declanșare sunt separate înainte de separarea semnalului și a circuitelor de transformator. Pentru aceasta, fișele de testare Fame dețin trei lungimi ale pinilor, ce pot fi configurate pentru fiecare pol.

Pin-urile prelungite de la contactele circuitelor de ieșire împiedică desfacerea nedorită a comutatorului de mare putere la inserare și la verificare. ”Ordinea de cuplare a fost deja stabilită în ștecăr”, spune Martin, ”astfel nu ar trebui să mai apară timpi de întrerupere din cauza declanșărilor eronate.”

Concluzie

Pentru Rheinenergie, Fame oferă multe avantaje, prin flexibilitatea și modularitatea sa, precum și prin siguranța la folosire. Martin: ”Putem comanda soluțiile din programul Fame, configurate conform dorințelor noastre, prin coduri de comandă separate - nu trebuie să reconfigurăm la fiecare comandă.”

Inclusiv la racordarea releului de siguranță este avantajoasă tehnica de legătură a Phoenix Contact, chiar și aici , ca și la sistemul de fișe de verificare însuși, scurtcircuitul preliminar este deja integrat în conector. ”Vom folosi sistemul de fișe de verificare Fame de la Phoenix Contact și la măsurile viitoare permanente de modernizare și construcții ale rețelelor”, spune Martin.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere