Înapoi la Prezentare generală

ABB Suedia: mai multă stabilitate în rețea pentru clienții americani

ABB Suedia: produse pentru transferul de curent

Concernul ABB operează în circa 100 de țări și are circa 130.000 de angajați. ABB are în Suedia 8700 de angajați și întreprinderi în 35 de locații diferite.

În Suedia ABB este cel mai important furnizor de produse și sisteme pentru transferul de curent precum și pentru automatizarea proceselor și industriilor.

Västerås cu circa 4.500 de angajați și Ludvika cu circa 2.400 sunt cele mai mari întreprinderi. Prin intermediul a 10 centre de afaceri ABB asigură apropierea de clienți și beneficiile clienților.

Aplicație

Termenul FACTS (Flexible AC Transmission Systems) acoperă o serie întreagă de tehnologii, care măresc siguranța, capacitatea și flexibilitatea rețelelor de transfer de curent. Soluțiile FACTS permit operatorilor de rețea o creștere a capacităților existente de transport în rețea păstrând sau îmbunătățind parametri de operare esențiali pentru stabilitatea rețelei. Cu soluțiile FACTS poate fie transferată mai multă energie prin rețelele electrice existente - și totul cu efecte minime asupra mediului. Timpi de realizare a proiectului considerabil mai scurte și costuri de investiție mai mici față de alternativa de a construi noi rețele de transfer sau centrale electrice.

ABB este lider de piață în materie de FACTS și oferă clienților săi internaționali un portofoliu FACTS cuprinzător. O parte din FACTS sunt stațiile Static Var Compensator, pe scurt SVC, pentru mărirea stabilității de rețea și a fiabilității.

Soluție

ABB Suedia folosește în diverse feluri avantajele componentelor de la Phoenix Contact. Pe lângă blocurile terminale modulare CLIPLINE sunt folosite la realizarea aplicațiilor FACTS QUINT POWER, switchuri LAN, Panel PC și sisteme de conectare.

Sistemele ABB FACTS sunt supuse la inspecția finală unor teste și verificări complicate. Pentru ca acestea să poată fi realizate flexibil și cu economie de timp, ABB folosește în toate circuitele electrice blocuri terminale cu deconectare.

La realizarea de stații SVC pentru American Electric Power, pe scurt AEP, în Texas, SUA, ABB a trebuit să țină cont de faptul că doar în circuitele electrice cu declanșare sunt permise blocuri terminale modulare cu funcții de deconectare de la AEP prin specificațiile clienților. O altă specificație AEP este că șuntarea între blocuri terminale modulare nu se poate face prin cabluri protectoare (obișnuite în SUA).

Soluția simplă: blocuri terminale modulare UT 4-MT și UT 4-TG cu fișă de deconectare P-DI și conector de trecere P-FIX din programul CLIPLINE complete. Circuitele electrice de declanșare sunt realizate de către ABB cu blocuri terminale deconectare circuit UT 4-MT. Structura următoarelor circuite electrice în care sunt permise doar blocuri terminale cu trecere prin panou se realizează cu blocuri terminale modulare UT 4-TG și P-DI. După inspecția finală a întregii aplicații SVC fișele de deconectare P-DI de la ABB sunt înlocuite de conectorul de trecere cu blocare fixă P-FIX al UT 4-TG.

Concluzie

Circuitele de declanșare pot fi definite pentru proceduri de test și scopuri ulterioare de verificare prin punctul de separare prin cuțit UT 4-MT. Prin schimbul dintre P-DI cu PFIX sunt realizate rapid și sigur blocurile terminale modulare solicitate de clientul AEP pentru circuitele electrice de nedeclanșare.

Canalul dublu pentru punți de scurtcircuit din seria UT permite șuntarea universală prin intermediul unei punți de conectare. Astfel se poate renunța la cabluri de protecție.

Un alt avantaj sunt suprafețele mari de inscripționare ale blocurilor terminale modulare și sistemul de accesorii universale din programul CLIPLINE complete.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere