Înapoi la Prezentare generală

Integrare simplă a furnizorilor descentralizați și consumatorilor în rețeaua de distribuție

Prezentare generală

Alimentarea iluminatului public  

Monitorizarea stării lămpilor pentru iluminat public

  • Injectarea energiei regenerative și utilizarea în creștere a automobilelor electrice necesită o monitorizare precisă a rețelei de energie.
  • Enexis folosește controlere compacte de la Phoenix Contact precum și o soluție de software și baze de date pentru a procesa datele relevante, a le stoca și evalua precum și a le prezenta într-un mod concludent.
  • Vizualizarea situației privind încărcarea curentă a rețelei locale permite o alimentare fiabilă a tuturor consumatorilor.

Profil client

Transformator în substație locală  

Transformator în substație locală

Enexis operează rețeaua de energie în șapte provincii din Olanda. Societatea este responsabilă acolo pentru conexiunile a circa 2,7 milioane de consumatori.

În plus, cei implicați lucrează continuu să creeze o rețea mai bună, mai inteligentă și orientată spre viitor.

Aplicare

Controler compact ILC 131 ETH în substație locală  

Cutie de derivație cu controler compact ILC 131 ETH și un modem

Injectarea energiei solare de către gospodării private precum și proporția în creștere de automobile electrice în Olanda necesită un control exact al rețelei de energie, pentru a se putea evita fluctuațiile.

Monitorizarea continuă și soluția de vizualizare de la Enexis controlează astfel valorile curente ale tensiunii, curentului și fluxului de energie. Astfel, rețeaua locală poate fi proiectată mai bine și extinsă orientat iar scurtcircuitele se pot identifica și localiza mai repede.

Transformatorul rețelei de joasă tensiune, care transformă de la 10-kV la 400-V, este de asemenea monitorizat. El alimentează, în afară de gospodăriile și societățile aflate în apropiere, și iluminatul public.

Acesta putea fi și în trecut conectat și deconectat de la distanță dar controlul stării lămpilor nu era posibil. Prin evaluarea consumului de curent, Enexis trage concluzii privind funcționarea lămpilor și transmite deteriorarea la timp către un tehnician de service aflat la fața locului.

Soluție

Vizualizarea rețelei locale  

Diagnoza și vizualizarea rețelei locale printr-o prezentare de tip hartă

Datele curente ale celor trei faze secundare ale transformatorului substației locale sunt preluate de transformatoare de curent și înregistrate de un controler compact ILC 131 ETH. Întrucât pentru analiza valorilor de la toate sistemele de detecție sunt necesare servere mari, un furnizor canadian de baze de date stochează datele. Este vorba despre o bază de date SQL în care ILC 131 ETH scrie datele direct. Pentru aceasta programatorul folosește elementele funcționale din SQL Library, care se pot descărca din pagina inițială a Phoenix Contact.

Pe baza seturilor de date obținute, se poate evalua starea iluminatului public. În plus, se poate determina gradul de încărcare al transformatorului. Dacă se depășește valoarea limită stabilită, tehnicianul de service ia măsurile necesare sau solicită o extindere a rețelei. Pe de altă parte, în cazul unei încărcări medii reduse, se poate folosi un transformator mai mic, mai rentabil.

Enexis intenționează o completare a aplicației prin senzori de mediu, astfel încât în viitor intensitatea iluminatului stradal să poată fi reglată adaptativ. În prezent, iluminatul stradal este comandat pe baza orelor de răsărit și apus puse la dispoziție de baza de date canadiană. Ar fi de dorit însă ca orele de conectare și deconectare să depindă de condițiile naturale de iluminat de la fața locului. În acest mod, lumina poate fi aprinsă mult mai devreme în zilele noroase și mai târziu în cele însorite.

Software-ul Gaia dezvoltat de Enexis oferă soluția potrivită pentru prezentarea ușor de înțeles a unei cantități mari de date. Pe baza informațiilor furnizate de Google Earth, utilizatorul poate face zoom cu instrumentul până la nivel de străzi individuale și afișa evoluțiile istorice ale fluxului de energie și încărcării rețelei. Astfel sunt identificați de exemplu consumatori care au nevoie de un cablu de alimentare mai mare.

Concluzie

Eficiența instalațiilor și sistemelor poate fi crescută semnificativ prin colectarea și analiza datelor relevante. În aceasta constă valoarea adăugată a unei așa-numite abordări Big-Data. Algoritm, baze de date și rețelele caracterizează sistemele de comandă și automatizare ale viitorului.

Baza pentru aceasta o constituie cuplarea inteligentă a nivelului de teren la stocarea datelor și procesarea precum și o vizualizare concludentă a informațiilor obținute. Astfel, Enexis poate reacționa rapid și adecvat la evenimente critice sau supraîncărcări, asigurând astfel alimentarea continuă a populației cu energie electrică.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere