Înapoi la Prezentare generală

Transfer sigur de energie la Energie AG în Austria

Cel mai important concern de infrastructură din Austria Superioară

Energie AG este cel mai important concern de infrastructură din Austria Superioară. Prin intermediul filialelor și participărilor concernul activează în domeniile energiei (curent, gaz, căldură), îndepărtării deșeurilor și al apei.

În afacerea centrală cu energie electrică, firma cu circa 410.000 de sisteme de client alimentează un milion de oameni. În domeniul afacerilor cu energie, Energie AG are cu 1.800 de angajați o cifră de afaceri de circa 835 de milioane.

Aplicație

Un proiect al Energie AG este stația de transformatoare Sattledt. Prin intermediul stației de transformatoare este alimentată cu energie electrică regiunea Sattledt/Wels. Pentru Energie AG siguranța și fiabilitate alimentării se află în centrul activităților.

Durata de viață a sistemelor este de 40 până la 50 de ani. La aceeași calitate înaltă au fost realizate și componentele tehnice de la UV Sattled responsabile pentru un transfer sigur de energie. În domeniul tehnologiei de protecție, control și comandă Energie AG se bazează pe seria ST din sistemul de blocuri terminale modulare CLIPLINE complete de la Phoenix Contact.

Soluție

Seria ST care oferă pe baza designului mai compact o economie considerabilă de spațiu este o revoluție în domeniul camerei cu arc. Prin folosirea unor astfel de componente cu economie de spațiu tot sistemul poate fi conceput mai mic.

Tipic pentru tehnologia pe bază de cameră cu arc este conexiunea frontală, care permite introducerea de sus a conductorului în punctul de prindere. Astfel canalele de cablu pot fi amplasate direct la șirurile de blocuri terminale, ceea ce reprezintă o economie de spațiu suplimentară în tabloul de distribuție.

Tipic pentru aceste blocuri terminale cu camere cu arc este sistemul cu mini arc care reduce considerabil dimensiunea. Cu toate astea la acest concept nou s-a pus accent pe calități existente precum:

  • Etichetare pe suprafață mare
  • Spațiu maxim de conectare
  • Sistem flexibil de punți plug-in

Familia de produse ST vă stă la dispoziție în secțiuni de conexiuni nominale între 1,5 până la 35 mm². Deoarece tehnologia pe bază de cameră cu arc permite doar un singur conductor pentru fiecare punct de conectare, sunt livrabile și variante corespunzătoare de blocuri terminale cu mai multe conductoare. Pe lângă blocurile terminale cu trecere prin panou standard blocurile terminale două, trei, patru sau mai multe nivele completează gama de produse. Cu ajutorul blocurilor terminale pentru mai mulți conductori se poate obține o densitate mai mare de cabluri.

Ramificațiile suplimentare de potențial respectiv multiplicările de potențial sunt ușor de realizat cu un sistem de șuntare.

Avantaje

Domnul Gerald Loy, inginer-șef la Energie AG: „Domeniile noastre de aplicație se află în special în distribuția și controlul energiei. Ne-am decis pentru blocuri terminale cu conexiune cu arc de la Phoenix Contact, deoarece s-a ținut cont de parametri precum posibilitățile de șuntare și inscripționare, de materiale precum și de secțiunile de conductori conectabili. Pentru aplicațiile noastre a șanțului de șuntare dublu continuu a venit la timp. Astfel putem realiza cu un singur tip de șuntare o șuntare în lanț, ceea ce ce ușurează desigur depozitarea.

Blocul terminal modular ST pe care îl folosim acum punctează și în privința secțiunii de conductor conectabil și inscripționării frontale. Secțiunea de conductor conectabil poate fi realizat cu sau fără ferule și în secțiune nominală, cu inscripționarea pe suprafețe mari inclusă pot fi evitate erori de montaj. Dacă se întâmplă totuși odată o eroare, trebuie să ne asigurăm că sunt folosite doar blocuri terminale modulare de înaltă calitate. De aceea nu a intrat în discuție decât materialul cu autostingere V0 conform UL 94.

În sistemele existente la acțiuni mai mari de rearanjare și la sisteme noi vor fi folosite de acum exclusiv blocuri terminale modulare de la Phoenix Contact. Având în vedere durata de exploatare de 40 până la 50 de ani am fixat cu această decizie o soluție pentru următoarele decenii.”

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere