Înapoi la Prezentare generală

Centralele electrice München își măresc disponibilitatea în rețea cu sistemul de verificare FAME

Prezentare generală

Sistem de testare și verificare FAME  

Centralele electrice München testează și verifică cu FAME

  • Centralele electrice München, prescurtat SWM, se numără printre cele mai mari centrale electrice europene și cei mai importanți furnizori de energie din Germania.
  • Rețelele sunt reînoite și extinse constant și monitorizate permanent cu precizie. Pentru ca activitățile de service, întreținere și realizare a rețelelor să fie mai ușoare și mai sigure, centralele folosesc sistemul de testare și verificare FAME de la Phoenix Contact.
  • Cu FAME, Centralele electrice München își modernizează rețeaua și îi măresc disponibilitatea acesteia.

Profil client

De peste 100 de ani, Centralele electrice München furnizează fiabil elergie electrică și căldură clienților săi din capitala bavareză și împrejurimile ei. În ce privește alimentarea permanentă, munchenezii se pot baza în mare măsură pe siguranță și comfort.

Aplicare

Maximilian Gruner, Șef de echipă echipamente auxiliare curent  

Maximilian Gruner, Șef de echipă echipamente auxiliare curent

Cu circa 50 de instalații în München și împrejurimi, SWM asigură azi o proporție ridicată din producția de energie într-un mix inteligent de energii regenerabile și o combinație ecologică de energie și căldură. Se susține marea siguranță a alimentării prin electrocentrale mici, cu reglare flexibilă, care servesc atât la acoperirea sarcinii de bază cât și la cea a vârfurilor de consum.

„Cablurile electrice din rețeaua noastră au la toate treptele de tensiune o lungime de peste 12.000 km”, spune Maximilian Gruner, șef de echipă echipamente auxiliare curent la SWM Services GmbH. „Suprafața alimentată astfel de rețea este de circa 400 km2."

Premisa pentru exploatarea sigură și fiabilă a rețelei electrice este o recunoaștere rapidă a avariilor - și o comutare corespunzătoare a rețelelor. Pentru aceasta trebuie monitorizați permanent parametrii, lucru asigurat de așa-numitele relee digitale de protecție a rețelei. Ele colectează parametrii de la convertizoarele de curent și tensiune din stațiile de transformare și distribuție.

Soluție

Sistem de testare și verificare FAME de la Phoenix Contact  

Sistemul de testare și verificare FAME de la Phoenix Contact

Pentru a putea realiza mai simplu, mai transparent și - în primul rând - mai sigur aceste sarcini, Phoenix Contact a realizat sistemul de testare FAME. „Cu ajutorul lui FAME putem conecta un circuit de testare complex pentru un dispozitiv de protecție cu dispozitivul de testare într-o procedură de cuplare unică,” spune Gruner, „putând realiza sigur și automatizat toate procedurile de comutare necesare.”

Succesiunea de punți de contact, separații și contacte este determinată de ștecher, astfel fiind întotdeauna corectă. Variabilitatea de comutări posibile este ridicată: se pot realiza numeroase succesiuni de comutări seriale ale terminalelor de deconectare ale transformatoarelor într-o singură manevră comandată paralel.

FAME economisește spațiu prin cablarea releului de protecție principal și de rezervă  

FAME economisește spațiu prin cablarea releului de protecție principal și de rezervă

Cine lucrează astfel poate evita multe erori, conexiuni deschise sau plasarea de punți de scurtcircuit pentru convertizorul de curent. Tehnicienii de protecție se pot concentra asupra conectării fişei de testare.

Și personalul de întreținere poate verifica acum mult mai ușor. Pentru a preveni conectarea greșită a fişelor de testare cu poli identici, barele și fișele de testare se pot codifica cu profiluri din plastic. În plus, se pot cabla diferite grupe funcționale de la o bară de fișe de testare standardizată.

Gruner: „Astfel, de exemplu, conectăm inițial releul de protecție principal și de rezervă prin intermediul unei bare de fișe de tertare cu două fișe de testare separate, astfel încât economisim mult loc.”

Alte accesorii cum sunt fișe de bypass și fișe monopolare marcate în culori, fac parte de asemenea din programul FAME. Cu fișele monopolare se pot realiza rapid și eficient măsurători individuale sau separarea bobinei declanșatoare a comutatorului de înaltă tensiune de la dispozitivul de protecție.

În plus, FAME este realizat cu protecție la atingere atât în zona fișelor cât și în cea de conectare. Punctele neutre de la convertizorul de curent pot fi conectate opțional și prin punți inserabile direct în bara de fișe de testare. Nu există o altă bară de cleme liniare cu cleme de deconectare la transformator.

Concluzie

Cu sistemul de testare FAME, centralele electrice München ating o flexibilitate ridicată cu nivel crescut de siguranță și confort în operare. Avantajele sistemului constau în suprapunerea clară a contactelor, respectiv execuția fișelor de testare corespunzător proiectului. Nici un comutator rotativ nu poate oferi așa ceva!, spune Gruner. „Ghidarea mecanică bună la introducere și împotriva tragerii înclinate a contactorului sunt alte avantaje pentru noi.”

Pentru alocarea liberă a contactelor sunt disponibile trei variante de introducere: De exemplu, contactul lung pentru semnalul de ieșire și semnalele de ajutor, contactul mijlociu pentru transformatorul de tensiune și contactul scurt pentru transformatorul de curent. Un contact nealocat servește drept contact orb.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere