Tehnologia energiei

A acționa flexibil

A acționa flexibil

Rămâneți în mișcare: în portofoliul nostru de produse găsiți exact soluția de care aveți nevoie pentru aplicația dvs.

Înapoi la Soluții

Categorii

 • Distribuție energie
  Transportul și distribuția

  Tehnologia de conectare sigură este adaptată special necesităților rețelelor electrice de transport și distribuție.

 • Producție de energie
  Producție de energie

  De acum, capacitățile de generare a energiei a centralelor electrice trebuie extinse și gazele de ardere trebuie reduse.

Piața energiei este dinamică și se află în continuă schimbare - la producția de energie, operarea de rețea și întreținere. Astfel modificați și cerințele puse sistemelor dvs. – Suntem de peste 80 de ani parteneri ai industriei energiei. De aceea la Phoenix Contact vă stă la dispoziție un portofoliu matur și cuprinzător.

Temă în tendințe: protejarea inteligentă a rețelelor electrice - cu FL MGUARD

Protecție eficientă  

Protejarea eficientă a sistemelor decentralizate cu FL MGUARD

Tehnologia IT modernă cucerește tot mai multe domenii de viață ale societăților moderne. Acest lucru este valabil pentru punerea în aplicare a rețelei inteligente - smart grid - dar și pentru infrastructura din alimentarea cu energie și sursele de alimentare.

Pentru surse de alimentare neîntreruptibile trebuie păstrat echilibrul dintre necesarul de sarcină și de bandă de alimentare - indiferent de oră sau vreme.

Pentru a regla tensiunea de alimentare la intrare, participanții precum parcuri eoliene offshore, centrale electrice clasice sau sisteme FV-private comunică prin intermediul unei rețele utilizate în comun.

Cablarea digitală oferă noi posibilități tehnice. În același timp apar astfel și lacunele la intrare pentru potențiali atacatori. Aceștia pot pune în pericol prin manipulare IT infrastructuri întregi de rețele electrice.

Unitățile mari de producere a energiei trebuie protejate în mod special, căci la o avarie neplanificată ceilalți participanți la rețea pot fi compensați doar cu greu. Experiența a dovedit că tentativele de atac asupra sistemelor digitale din centralele electrice reprezintă o adevărată amenințare. De aceea au fost stabilite directive cuprinzătoare pentru securitatea cibernetică, a căror punere în aplicare îi aduce pe operatori în fața a noi provocări.

Cu familia de dispozitive FL MGUARD Phoenix Contact susține punerea individuală în aplicare a conceptelor IT decentralizate de protecție. Tehnologia MGUARD înseamnă că accesul neautorizat și modificările din sistemele de calcul pot fi recunoscute fiabil și rapid.

Siguranță crescută în exploatare datorită SIL

EX, tehnologia proceselor, SIL, siguranță funcțională, IEC 6150  

Nivel de integritate pentru siguranță - pe scurt SIL

Cu nivelurile de integritate a securității, pe scurt SIL, sunt definite cerințele pentru a descrie probabilitatea de avarie a unui dispozitiv sau sistem. În cazul în care un dispozitiv sau sistem se defectează, este atinsă o stare definită.

Scopul SIL este atingerea unei siguranțe în exploatare cât se poate de ridicată.

Monitorizarea făcută cu respectarea standardelor se bazează pe probabilitate statistică. Determinante sunt standardele de bază IEC 61508 și IEC 61511.

Protecție la supratensiune

Produse inovatoare pentru protecția la supratensiune  

Produse inovatoare pentru protecția la supratensiune

Pentru o protecție eficientă la supratensiune, trebuie să fie luate în considerare foarte multe aspecte. Phoenix Contact dezvoltă pe baza unei cercetări fundamentale intensive tehnologii de protecție inovatoare și folosește know-how-ul obținut în dispozitive de protecție puternice și orientate în funcție de aplicații.

Prin intermediul măsurilor de protecție la supratensiune puteți evita avariile și costurile rezultate din acestea. Protecția la supratensiune are următoarele motive:

 • Protecție eficientă împotriva tensiunii tranzitorii de descărcare
 • Disponibilitate ridicată a dispozitivelor și sistemelor
 • Fără avarii de sistem și timpi de nefuncționare
 • Reducerea pagubelor
 • Economisire de costuri

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere