Mobilitate electrică şi protecţia mediului: staţii de încărcare cu bilanţ de CO2 deosebit

Prezentare generală

Sisteme de încărcare pentru dispozitive mobile electrice cu tehnologie pentru realizarea carcaselor din beton  

Sisteme de încărcare pentru dispozitive mobile electrice cu tehnologie pentru realizarea carcaselor din beton

  • Infrastructura de încărcare pentru mobilitate electrică nu trebuie să fie doar extinsă şi funcţională, ci trebuie să satisfacă şi multe alte criterii ecologice.
  • Velocity Aachen GmbH, împreună cu Pion Technology AG, a implementat o soluţie prin care se foloseşte într-un stâlp de încărcare un sistem de carcase cu un bilanţ de mediu deosebit.
  • Pentru aceasta, se utilizează particule fine de material filtrant de beton, precum şi numeroase componente de la Phoenix Contact.
  • În curând ar trebui să fie disponibile până la 1000 de biciclete electrice în zona orașului Aachen.

Profil client

Compania Velocity Aachen GmbH dezvoltă în colaborare cu RWTH şi parteneri industriali regionali un sistem de mobilitate pe bază de împrumut pentru zona urbană - astfel, în Aachen apar puncte nodale intermodale ale unei infrastructuri de încărcare pentru biciclete și vehicule electrice. Șoferii vehiculelor electrice pot să treacă și la biciclete electrice, decongestionând astfel și mai mult traficul urban.

Aplicare

Surse de alimentare de la Phoenix Contact în cutii de derivație  

Surse de alimentare în uz

Vehiculele electrice sunt la modă - acestea au un impact puternic asupra tranziției energetice și asupra protecției mediului. Construirea infrastructurii necesare de încărcare avansează totuși foarte încet: investițiile mari și timpii lungi de amortizare îi descurajează pe investitori să își ia angajamente. Lipsa unei infrastructuri de încărcare extinse influențează, în schimb, negativ capacitatea zilnică de utilizare a vehiculelor electrice - și îi descurajează pe numeroși cumpărători. O posibilă rezolvare a acestei dileme vine pentru proiectul Aachen în colaborare cu Pion Technology AG de la Hanau.

Diverse opțiuni tarifare - de la rezervarea standard online, până la abonament anual pentru navetiști și șoferii de cursă lungă - ar trebui să asigure o ofertă diferențiată și adaptată la diversele grupuri țintă. Prin aceasta, Velocity Aachen îndeplinește două criterii de succes ale mobilității electrice: disponibilitate ridicată împreună cu un model solid de afaceri. Pentru aceasta, sistemele trebuie să fie întreținute întotdeauna cu grijă și menținute în stare de funcționare.

Soluție

Punct de încărcare din beton şi pentru vehicule electrice  

Punct de încărcare din beton şi pentru vehicule electrice

„Le oferim clienților noștri o promisiune de mobilitate și punem mare preț pe disponibilitatea ridicată a sistemelor”, explică Dennis Brinckmann, Vice Preşedinte Director Executiv la Velocity Aachen. „Având în vedere că pentru noi eficiența energetică are o importanță capitală, trebuie să participe aici întreaga tehnologie, și cea a furnizorilor noștri.”

Pion Technology AG participă cu tehnologia inovatoare pentru realizarea carcaselor - cu beton ca material de carcase pentru coloanele de încărcare. Prin proprietăţile sale fotocatalitice, acest material filtrează particulele fine din aerul ambiant.

Staţiile contribuie de asemenea activ la îmbunătăţirea climatului ambiental. Această acţiune este continuă - şi nu scade cu trecerea timpului. Particulele fine depuse pe beton sunt spălate de ploaie de pe suprafeţe. Pentru aceasta, fondatorii Velocity se bazează şi pe o altă inovaţie a companiei Pion; „În special unitatea carcasei cu climatizare automată din domeniul tehnologiei de încărcare garantează o siguranţă ridicată a proceselor”, afirmă Brinckmann, „deoarece şi la puteri de încărcare ridicate se renunţă la elemente de răcire active, care se pot defecta.”

Controler de încărcare conform IEC 61851 modul 3  

Controler de încărcare conform IEC 61851 modul 3

Şi pentru Pion, Phoenix Contact serveşte drept furnizor de echipamente de sistem pentru tehnologia de încărcare. „În cadrul căutării unui producător „cu know-how vast în domeniul mobilităţii electrice, ne-am adresat companiei Phoenix Contact“, îşi aminteşte Edgar Klug, director la Pion Technology AG. „Phoenix Contact ne sprijină atât în domeniul comenzilor, cât şi al conectorilor fişă pentru încărcare.“

Pe lângă suportul bicicletei electrice dezvoltat special pentru Velocity Aachen, compania din Hanau oferă în acelaşi design şi staţii de încărcare în modul 3 pentru vehiculele electrice. Se foloseşte pentru aceasta EVCC Basic, un controler compact de mod 3 de la Phoenix Contact pe baza normei IEC 61851. Controlerul ocupă puţin spaţiu în soclul staţiei de încărcare. În funcţie de versiunea staţiei de încărcare - fie că este cu doză de încărcare pentru infrastructură (conform IEC 61851 cazul de conexiune B) sau cu cablu fixat (cazul de conexiune C) – se foloseşte un tip de cablaj imprimat optimizat special pentru acest caz de utilizare. Pentru integrarea staţiilor de încărcare în sisteme de calcul pe bază de cloud, Pion apelează la componentele de comunicaţie de la Phoenix Contact.

Concluzie

Klug nu divulgă formula pentru compoziţia betonului, însă costurile pentru nisip, ciment şi apă sunt cu mult mai mici decât conceptele de carcasă similare din metal sau material plastic. Partenerii de proiect Brinckmann şi Klug sunt convinşi de succesul conceptului lor de mobilitate, iar feedbackul de până acum de pe piaţă le dă dreptate. Combinaţia tehnologiilor respective este decisivă. Un model solid de afaceri, infrastructura de încărcare scalabilă şi accesibilă precum şi bilanţul de mediu al materialelor folosite formează un concept global interesant, care măresc atractivitatea şi acceptarea mobilităţii electrice.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere