GP Joule construiește o parcare cu stații de încărcare cu proiecte model la sediul firmei din Reußenköge

Prezentare generală

Parcarea proprie cu stații de încărcare a companiei GP Joule  

Parcarea proprie cu stații de încărcare a companiei GP Joule

  • GP Joule s-a specializat în energii din surse regenerabile – de la planificare la producţie și management.
  • Aici se încadrează și încărcarea cu energii regenerabile a flotelor mobile electrice de mari dimensiuni, în funcție de cerințele de pe piață
  • Ca soluție, s-a folosit cu succes un sistem de management al energiilor, conectat la un sistem backend OCPP, cu sprijinul North-Tec și Phoenix Contact.
  • Acest sistem deschis, de viitor, reunește tranziția spre mobilitate cu tranziția energetică și servește drept model pentru viitoarele parcări cu stații de încărcare.

Profil client

GP Joule s-a specializat în folosirea inovatoare a energiilor din surse regenerabile – ca partener pentru companii, municipalități, precum și investitori în toate domeniile energiilor regenerabile. GP Joule construiește, comercializează și exploatează la nivel mondial parcări cu stații de încărcare cu un factor de scalare ridicat și puteri nominale de mai multe sute de megawați.

Aplicare

Dr. Fabian Sösemann și Ing. dipl. (Universitatea de științe aplicate) Ralf Breckling  

Dr. Fabian Sösemann și Ing. dipl. (Universitatea de științe aplicate) Ralf Breckling

Tranziția spre mobilitate implică numeroase provocări - ca și încărcarea marilor flote de vehicule fără demontarea masivă a conexiunilor deja existente la rețea. „În oferta noastră sunt incluse și concepte personalizate privind mobilitatea electrică și energia pentru comercianți, companii și municipalități”, explică Dr. Fabian Sösemann, director al departamentului de alimentare cu energie și al serviciului juridic de la GP Joule, Reußenköge. „Noi considerăm că tranziția spre mobilitate, care trece prin mobilitatea electrică, este adevăratul motor de propulsare a sistemului.”

Compania exploatează propriul parc auto, cu 28 de vehicule electrice de marcă – dintre care două sferturi sunt încărcate la sediul firmei din Reußenköge. Pentru aceasta sunt disponibili aproape 1,5 MWp de energie solară, precum și o instalație de biogaz. „Marea provocare constă în alimentarea sarcinilor în cazul folosirii la maximum a potențialului de energii regenerabile”, adaugă Sösemann, „și, prin aceasta, să se solicite cât mai puțin posibil rețeaua convențională”. Astfel, ar trebui ca și conceptul de încărcare pentru parcarea companiei cu stații de încărcare electrică să se bazeze pe o utilizare redusă a resurselor.

Soluție

Contoare pentru curentul electric, module RCM și controlere de încărcare în tabloul central de distribuție  

Contoare pentru curentul electric, module RCM și controlere de încărcare în tabloul central de distribuție

Soluția o reprezintă un sistem master-slave cu tehnologie de încărcare în tablouri centrale de distribuție. De aici pot fi controlate aplicațiile și procesele. Comunicarea necesară pentru procesul de încărcare în conformitate cu modul de încărcare 3 IEC 61851 va fi realizată pentru punctele de încărcare cu controlerele de încărcare din seria EV CC Advanced de la Phoenix Contact.

Contoarele calibrate pentru energia electrică, conectate printr-o magistrală serială direct la controlerele de încărcare, furnizează informațiile necesare pentru managementul sarcinilor prin actualele valori de putere. Pentru conectarea controlerelor de încărcare și a cititoarelor de carduri RFID se folosește o rețea bazată pe Ethernet, care transmite datele pentru a fi prelucrate în continuare la controlerul central – un Axioline 1050 de la Phoenix Contact, care este programat cu mediul de dezvoltare PC Worx conform IEC 61131.

Vizualizarea managementului performanțelor la tabloul central de distribuție  

Vizualizarea managementului performanțelor pe monitorul de la tabloul central de distribuție

Ca specialist în controlerele instalațiilor de biogaz și în tehnologia de automatizare, compania North-Tec Maschinenbau GmbH din Bredstedt a dezvoltat soluția de încărcare. Procesele de control sunt implementate prin carduri de încărcare cu priorități diferite în funcție de scopul utilizării vehiculului de încărcat, în funcție de energia regenerabilă disponibilă. „Dorim să monitorizăm constant rețeaua și să optimizăm astfel consumul propriu de energie“, explică Ralf Breckling, Vice Preşedinte Director Executiv al North-Tec. „Parcarea cu stații electrice de la GP Joule se află la capătul tronsonului de rețea al administratorului rețelei de distribuție locale – această poziție prezintă analogii cu condițiile din numeroase parcări.“

Pentru că și acolo, având în vedere creșterea tot mai mare a încărcărilor vehiculelor electrice, se așteaptă apariția unui impas în performanța de încărcare rezonabilă și realizabilă din punct de vedere economic. „Conceptul nostru de încărcare poate fi transmis fără probleme la astfel de aplicații”, explică Sösemann și insistă asupra necesității unei stocări concentrate a datelor în controler: „Prin comasarea tuturor semnalelor pe un post de comandă, ni se permite în plus și utilizarea acestora în cadrul operațiunilor din zonele de compensare.”

Conceptul de master-slave mai are un avantaj: prin concentrarea mai puținor componente inteligente într-un singur tablou de distribuție, și întreținerea sistemului devine mai rapidă și mai ușoară.

Concluzie

Pentru parcul auto al companiei pentru sisteme mobile electrice de la sediul GP Joule din Reußenköge a apărut un sistem de management al energiilor, inclusiv parcare cu stații de încărcare după conceptul master-slave. Sösemann concluzionează: „Ca specialist în energii din surse regenerabile, am făcut un progres considerabil în tranziția spre mobilitate”. Tehnologia de încărcare și platforma hardware pentru prelucrarea algoritmilor cu scopul distribuției energiei provin de la Phoenix Contact. În colaborare cu partenerul de dezvoltare North-Tec, a apărut un sistem deschis, de viitor, care reunește eficient tranziția spre mobilitate cu cea energetică, prezentând astfel proiecte model pentru viitoarele parcări cu stații de încărcare.

Doriți să vă realizați soluția de încărcare cu noi?

Trimiteți-ne acum solicitarea dvs. și beneficiați de serviciile noastre:

  • Gruparea componentelor hardware și software adecvate
  • Fabricarea conectorilor de încărcare cu logoul dvs. pentru un branding unitar
  • Cablul disponibil la cerere cu capătul tăiat/dezizolat, asamblat sau compactat
  • Întocmirea schemelor de cablare verificate pentru implementarea simplă și sigură
  • Respectarea standardelor naționale de încărcare și a normelor actuale, precum și a legii privind măsurarea și etalonarea
  • Suport pentru conectarea la entitatea de decontare, precum și la sistemele de management energetic și al clădirilor

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere