Tipuri și moduri de încărcare

Aflați în ce feluri poate fi încărcată bateria unui vehicul electric. Mobilitate electrică, încărcare c.a., încărcare c.c., CCS, Combined Charging Systems, mod de încărcare, tipul modului de încărcare, curent continuu, curent alternativ, schimbare baterie În normele IEC 61851 și IEC 62196 procesele de încărcare sunt descrise detaliat.

În total sunt definite 4 feluri de încărcare. Conform IEC 61851 există diferite moduri de încărcare a bateriei unui vehicul electric. Modul de încărcare distinge între trei feluri de încărcare c.a. și tipul de încărcare 4 pentru încărcarea cu curent continuu c.c.

încărcare CA

Conector fișă pentru încărcare cu curent alternativ vehicul  

Conector fișă pentru încărcare cu curent alternativ vehicul

La încărcarea cu curent alternativ în vehicul se află un transformator c.a.-c.c. Acesta transformă controlul alternativ în curent continuu care este necesar pentru încărcarea bateriei.

Cu conectorii noștri c.a. pentru încărcarea vehiculelor este realizată încărcarea c.a. în modul de încărcare 2 și 3 și permisă o performanță de încărcare de până la 43 kW.

încărcare CC

Conector cu Combined Charging System  

Conector cu Combined Charging System

Încărcarea cu curent continuu oferă posibilitatea de a transfera rapid putere ridicată. În comparație cu încărcarea c.a. contactele și secțiunile de cablu sunt dimensionate mai mari și astfel pot fi transferate până la 200 A și 850 V c.c. În general aici se vorbește despre încărcare rapidă.

Pentru încărcarea c.c. producătorii de automobile recomandă Combined Charging System - pe scurt CCS - care este standardizată în IEC 62196-3. Pentru piața americană, norma J1772 reglementează încărcarea CCS după tipul 1. Pentru China încărcarea c.c. se ține cont de standardul GB/T 20234.3 cu până la 250 A și 750 V c.c.

Sisteme de schimb de baterii

Sistem de schimb de baterii  

Sistem de schimb de baterii

La acest concept unitatea de baterie goală este îndepărtată din vehiculele electrice și înlocuită printr-o baterie încărcată. Conceptul de baterie secundară c.c. este ideal în special pentru vehicule utilitare în exploatarea urbană și rurală.

Schimbarea unităților de baterie are loc în câteva minute cu ajutorul roboților complet automatizați. În acest mod sunt reduse la minimum timpii de oprire.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere