XJ Group Corporation

Schimbare rapidă a bateriei datorită conectoarelor de la Phoenix Contact.

a_0059048  

Mobilitate inteligentă: China pariază pe un transport local de persoane electrificat

XJ Group Corporation produce și furnizează sisteme de energie electrică, producere, transfer și distribuție. Întreprinderea oferă în plus transformatoare de curent continuu, echipament de protecție precum și tehnologie de automatizare și echipament electric pentru transportul pe șine, contoare inteligente sisteme AMR și de automatizare a distribuției în rețea.

Printre clienți se numără firme de aprovizionare din China, Turcia, Indonezia, Brazilia, Thailanda și India. Întreprinderea a fost înființată în anul 1947 și își are sediul central în Xuchang, China. Din 2011 XJ Group Corporation funcționează ca filială a China Electric Technology Equipment Co., Ltd.

Aplicație

autobuze cu propulsie electrică  

Bateriile autobuzelor sunt schimbate în sistem complet automatizat

În Imperiul de Mijloc mobilitatea electrică face deja parte din cotidian. Și transportul în comun local din orașul-port die estul Chinei Qingdau este echipat treptate cu autobuze cu propulsie electrică, pentru a reduce emisiile de gaze poluante.

Pentru a menține timpii de oprire a autobuzelor pentru încărcarea bateriei cât mai scurți, responsabilii cu planificarea s-au decis pentru un concept de înlocuire a bateriei - battery swapping. La acest concept într-o stație echipată pe ambele laturi cu roboți, bateriile goale sunt schimbate complet automatizate cu unele încărcate. În circa șapte minute unitățile de baterie sunt schimbate complet, iar autobuzul își poate continua drumul. Pentru unitățile de baterie din flota de autobuze electrice firma chineză XJ Group era în căutarea unui conector potrivit.

Soluție

Conector de la Phoenix Contact  

Conectorii de la Phoenix Contact rezistă la vibrații și transferă până la 400 A.

Sistemele de schimbare a bateriilor se bazează pe sisteme de conectare 100 la sută fiabile și robuste, deoarece fiecare minut de staționare costă bani. Phoenix Contact a dezvoltat special pentru vehicule utilitare electrice o unitate de conectare care să corespundă acestor cerințe.

Deoarece bateriile sunt supuse unui stres extrem prin încărcarea și descărcarea multiplă în fiecare zi, încărcarea trebuie să se efectueze cât mai blând și cu toate astea rapid. Printr-un modul integrat de date pe lângă managementul țintit și monitorizarea procesului de încărcare poate fi supravegheată și temperatura, pentru a evita posibile supraîncălziri.

Deoarece marile autobuze nu pot parca cu exactitate de milimetru, deviațiile din poziționarea vehiculelor sunt compensate printre altele cu pini de ghidare cu autocentrare și amortizare cu arc. Acestea acționează în timpul mersului și ca amortizoare de vibrații și realizează o conectivitate fără interferențe. Având în vedere dimensiunile sale și materialul de fabricație, sistemul de conectare este proiectat pentru curenți de până la 400 A și tensiuni de până la 750 V.

Între timp au fost livrate peste 6000 de perechi de conectori în China. În fiecare zi în stația de schimbare sunt schimbate bateriile a circa 40 de autobuze de două sau trei ori. Astfel până acum au avut loc mai mult de 100.000 de schimburi de baterie. Conectorii de la Phoenix Contact și-au îndeplinit sarcina mereu fără erori sau interferențe.

Concluzie

Conceptul de baterie secundară c.c. de la Phoenix Contact este ideal pentru vehiculele comerciale pentru exploatare urbană și rurală, pentru stivuitoare, vehicule de transport, precum și pentru transportul de persoane. Sistemul transferă curenți de până la 400 A precum și tensiuni de până la 750 V c.c.

Datorită unui echilibru de toleranță pentru procesul de conectare și a unei amortizări a vibrațiilor în timpul mersului sistemul de conectare asigură contacte sigure și la solicitări mecanice ridicate - iar asta pentru mai mult de 10.000 de cicluri de conectare și deconectare. În plus, conceptul de schimbare a bateriei dispune de un modul de date integrate pentru interogarea statutului și care permite operatorilor să monitorizeze toate procesele de încărcare pentru a exclude timpi morți generați de funcționări defecte.

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere