Power Innovation: curent de încărcare la preț convenabil din baterii de stocare

Prezentare generală

Baterii de stocare de la Power Innovation GmbH  

La orele de vârf, procesul de încărcare este optimizat prin intermediul bateriilor de stocare

  • Power Innovation GmbH este un producător de top de surse de alimentare în comutaţie.
  • Pentru optimizarea strategiei energetice și a distribuirii resurselor în parcări cu stații de încărcare, compania se bazează pe conectarea stațiilor de încărcare la bateriile de stocare.
  • Astfel, un necesar de energie mai ridicat pe termen scurt poate fi susținut în mod comod cu ajutorul acumulatorilor.
  • De aceea, tehnologia High Power Charging (HPC) este implementată cu succes pentru stațiile de încărcare utilizate în mod curent.

Profilul clientului

Ing. Dipl. Bernhard Böden, Director Executiv al Power Innovation Stromversorgungstechnik GmbH  

Ing. Dipl. Bernhard Böden, Director Executiv

Datorită alimentării cu energii regenerabile, acumulatorii noștri permit un consum de energie mai mic”, explică Ing. Dipl. Bernhard Böden, Director Executiv al Power Innovation Stromversorgungstechnik GmbH. „De asemenea, la orele de vârf, alimentarea cu energie a parcărilor cu stații de încărcare este astfel implementată în mod inteligent."

Utilizare

Tablou de distribuție pentru furnizarea și distribuția energiei  

Electronică de putere modulară, conectată în mod inteligent

Pentru ca mobilitatea electrică să devină o istorie de succes, vehiculele electrice trebuie să fie încărcate într-un mod semnificativ mai rapid, în cel mai scurt timp. Deoarece puterea de conectare ridicată necesară în acest scop nu este disponibilă pretutindeni, se impun adesea lucrări de echipare costisitoare. O alternativă interesantă este utilizarea bateriilor ca acumulatori.

Pentru ca dezvoltarea infrastructurii de încărcare să se realizeze la preț convenabil, este necesară reducerea puterii de conectare ridicate puse la dispoziție și a costurilor asociate acesteia.

„În acest scop, bateriile noastre se pot utiliza ca acumulatori”, explică Böden. „Bateria de stocare servește în principal alimentării cu curent alternativ, alimentând și stațiile de încărcare cu curent continuu.“ Prin urmare, acumulatorul pune la dispoziție energia necesară pentru procesul de încărcare și este din nou încărcat cu o putere principală redusă până la capacitatea completă.

Soluție

EV Charge Control Professional  

EV CC Professional reprezintă elementul central pentru comunicația și comandarea unei stații de încărcare

Avantajul bateriei de stocare comparativ cu un panou de distribuție rezultă din costurile pentru curent de la momentul respectiv. Pentru puterea mare de conectare a panoului de distribuție trebuie plătit un tarif de bază mai ridicat, în timp ce prețul per kWh este redus. În cazul unei puteri de conectare mai reduse a bateriei de stocare, tariful de bază se diminuează în mod avantajos, însă în acest caz costurile per kWh sunt ridicate. „Cu toate acestea, la aceleași costuri de investiții, varianta cu acumulatori se dovedește a fi mai rentabilă”, afirmă Böden, „întrucât în cazul cererilor de finanțare se pot obține sume semnificativ mai mari comparativ cu alimentarea direct din sistemele de tensiune medie.”

O infrastructură de încărcare cu puteri ridicate permite conectarea și gestionarea în diverse moduri. Fiecare punct de încărcare poate fi comandat astfel încât energia disponibilă să fie împărțită conform puterii de conectare. Dacă se utilizează aproximativ două puncte de încărcare pentru vehicule electrice CCS2 (Combined Charging System tip 2) convenționale, iar celelalte două puncte de încărcare pentru vehicule electrice CCS2-HPC(High Power Charging) cu încărcare rapidă, puterea este cedată neuniform.

Pentru remedierea acestei situații, se realizează o electronică de putere scalabilă din mai multe module. Acestea ar putea fi, de exemplu, 15 unități cu o putere de câte 75 kW. Ambelor puncte de încărcare pentru vehicule CCS2 li se alocă ulterior câte un modul de 75 kW, astfel încât cele 13 module rămase să fie utilizate pentru vehiculele cu încărcare rapidă. O matrice inteligentă ar asocia apoi unui punct de încărcare șase module, iar celuilalt, cele șapte module rămase.

Acest tip de alocare a energiei necesită elemente de comunicație inteligente - precum controlerul de încărcare CC EV CC Professional, care este dezvoltat, produs și comercializat de către Phoenix Contact E-Mobility GmbH. Acesta constituie elementul central al unei astfel de infrastructuri de încărcare și comunică cu elementele individuale, precum bateriile de stocare și electronica de putere.

Concluzie

Cuplarea bateriei la un sistem de energie solară sau eoliană existent prezintă și mai multe avantaje în ceea ce privește costurile curente. În concluzie, trebuie remarcat faptul că tehnologia High Power Charging pentru stațiile de încărcare utilizate în mod curent nu mai reprezintă de mult o utopie. Integrate într-o infrastructură de încărcare practică, alcătuită din componente precum baterii de stocare și alte componente din domeniul electronicii de putere și tehnologiei de comandă - și ulterior în asociere cu energii regenerabile, după caz - stațiile de încărcare HPC sau locurile de parcare cu stații de încărcare HPC sunt deosebit de adecvate în scopul transformării mobilității electrice într-o soluție practicabilă în mod cotidian.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere