Plug'n Charge: stâlpi de încărcare design cu tehnologie pe un spațiu foarte restrâns

Prezentare generală

Puncte de încărcare de la Plugn Charge GmbH  

Punctele de încărcare de la Plug'n Charge GmbH au un design neconvențional și funcțional

  • Plug'n Charge produce puncte de încărcare pentru autoturisme electrice și biciclete asistate electric în Bad Emstal lângă Kassel.
  • Stâlpii de încărcare trebuie să aibă funcția unui „mobilier stradal” modern și să îndeplinească cerințe de design pe lângă cerințe funcționale.
  • Soluția constă în concepția întregii tehnologii de încărcare pe un spațiu construit restrâns, impus de aspectele de design.
  • Punctele de încărcare se bucură de un grad ridicat de recunoaștere datorită formei lor neobișnuite și designului universal – cu componente și know-how de la Phoenix Contact.

Profilul clientului

Dr. Christian Kahl, vicepreședintele director executiv al Plugn Charge GmbH  

Dr. Christian Kahl, vicepreședintele director executiv al Plug'n Charge GmbH din Bad Emstal, se bazează pe soluțiile de încărcare de la Phoenix Contact

Plug´n Charge dezvoltă și comercializează stații de încărcare, de la produse fabricate la comandă până la cele fabricate în serie. „Conectarea cu sistemele de facturare joacă un rol important”, explică vicepreședintele director executiv dr. ing. Christian Kahl. „În plus, acordăm o importanță deosebită sustenabilității produselor noastre și folosim beton special ca material pentru carcasă.”

Utilizare

Potrivit denumirii companiei Plug'n Charge, experții din Nordhessen s-au concentrat asupra aspectului esențial. Rezultatul avea să fie un design inconfundabil cu funcții primare de conectare și încărcare. Între timp au existat numeroase stadii de evoluție. „La început a existat o stație de încărcare complicată și scumpă a primarului”, își amintește vicepreședintele director executiv dr. Kahl. „În 2011 am demolat totul și am redefinit complet noțiunile de infrastructură de încărcare și stâlp de încărcare.”

S-a pus mare accent pe aspectul estetic al stâlpilor de încărcare. „În simplitate se ascunde ingeniozitatea” s-a exprimat dr. Kahl. „Stația de încărcare trebuie să poată fi recunoscută la prima vedere. Motiv pentru care am ales forma sinapselor și o culoare care ne amintește de electricitate. Stâlpul trebuie să reprezinte sinapsa într-o rețea electrică inteligentă.” Obiectivul a fost implementarea filozofiei Plug'n Charge, care se manifestă inclusiv în numele companiei: introducerea fișei de încărcare și încărcarea fără alte obstacole.

Soluție

Stâlp de încărcare de la Plugn Charge GmbH  

Poziția și înălțimea la care se află priza de încărcare vă sprijină la autentificarea pentru încărcare prin card RFID sau cod QR

Astăzi, șoferul unui autovehicul electric este întâmpinat de o stație design modulară, ușor de utilizat și conectată în rețea, construită din beton special de ultra înaltă rezistență. Din 2016 Plug'n Charge comercializează o întreagă familie de stații de încărcare, pregătite pentru producția în serie, destinate autoturismelor și bicicletelor electrice, de la wallbox-uri până la sisteme de parcare cu mobilitate electrică.

Oferta este completată cu servicii complexe pentru construcție, punere în funcțiune, remediere a defectelor și întreținere. „Cu soluția noastră backend, oferim clienților gestionarea datelor, monitorizarea online și facturarea, inclusiv roaming-ul, ca pachet complet lipsit de griji” explică dr. Kahl.

Stâlpul de încărcare este afișat pe smartphone ca un acces WLAN  

Și la bicicleta asistată electric, stâlpul de încărcare apare pe smartphone ca un acces WLAN

Cei din Bad Emstal au venit cu propuneri interesante în legătură cu operarea. „La numeroși stâlpi de încărcare de pe piață, proprietarul vehiculului electric este asistat prin intermediul unei interfețe de utilizator” informează dr. Kahl, „dar cu fiecare proces de încărcare ulterior, clienții mai degrabă ar renunța la interfața de utilizator.” Numai în cazul sistemului de biciclete asistate electric cu puncte multiple de încărcare este nevoie de interfață de utilizator. Pentru rezolvarea acestei probleme s-a optat pentru operarea prin smartphone, prin urmare, stâlpul de încărcare oferă un acces WLAN. Utilizatorul selectează pe smartphone "Plug'n Charge" ca rețea WLAN și se deschide pagina de operare a stației.

Interiorul punctului de încărcare, cu supraveghere a curenților vagabonzi, senzor de măsurare, Lock Release și controler de încărcare EV Charge Control  

Interiorul punctului de încărcare

Elementul principal al stațiilor de încărcare pentru autoturisme electrice este EV Charge Control Basic, un controler compact de la Phoenix Contact cu Mod 3 de încărcare conform IEC 61851-1. Versiunea premium a stației de încărcare este echipat cu controlerul de încărcare performant EV Charge Control Advanced IEC 61851-1 cu Ethernet TCP/IP. Pe lângă acesta, cu EEM-350-DMCB MID se utilizează un contor de energie cu certificat MID, prevăzut cu interfață RS-485.

Controlerul de comunicație Plug'n Charge CPOC (Charge Point Operation Controller) constituie interfața logică dintre toate dispozitivele și backend. Controlerul este deschis înlocuirii cu viitoarele serii de controlere de încărcare marca Phoenix Contact conform ISO/IEC 15118. Întregul sistem tehnologic este încapsulat într-o carcasă standard SVi conform DIN EN 61439-2/-3.

Concluzie

Feedbackul pieței confirmă soluția companiei din Bad Emstal. Conceptul global regândit al unei infrastructuri de încărcare modulare cu preț accesibil și echilibru ecologic corespunzător, are succes.

Pe lângă robustețea și proprietățile termice bune, stâlpul de beton are și un alt avantaj: culoarea poate fi aleasă de către clientul Plug'n Charge – cum ar fi culoarea gresiei utilizate la obiectele protejate ca monument. În prezent, localitățile și regiunile Traseului German de Basm, de la Hanau până la Bad Karlshafen din Hessen, sunt dotate cu puncte de încărcare de la Plug'n Charge, după acest concept.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere