Bechtle: parcare pentru angajați cu stații de încărcare pentru 50 de automobile electrice

Prezentare generală

Parcare pentru automobilele electrice ale companiei Bechtle  

În noua parcare Bechtle AG pot fi încărcate 50 de automobile electrice

  • Bechtle AG, cel mai mare furnizor de sisteme IT din Germania, a inclus tema electrificării flotei de vehicule în strategia sa de sustenabilitate.
  • În noua parcare vor fi integrate 50 de puncte de încărcare, alimentate cu ajutorul unei instalații fotovoltaice aflate pe acoperiș.
  • Pentru aceste condiții structurale specifice, RTB GmbH & Co. KG a dezvoltat o soluție de încărcare cu tehnologie de încărcare și componente de la Phoenix Contact.
  • Soluția de încărcare a flotei din parcare este avantajoasă pentru construirea flotei electrice a Bechtle.

Profilul clientului

Rainer Kury și Torsten Kocher din partea Bechtle AG  

Rainer Kury (stânga) și Torsten Kocher din partea Bechtle AG

Și Bechtle AG dorește electrificarea flotei sale de vehicule.

„Scopul nostru este creșterea numărului de vehicule electrice și hibrid folosite ca automobile de serviciu cu 10%, pe termen mediu” explică Rainer Kury din partea departamentului de comunicare al Bechtle. „Interesul pentru utilizarea unui automobil electric crește constant.”

Utilizare

În cadrul licitației pentru o nouă parcare pentru angajați, au fost solicitate posibilități de încărcare pentru 50 de automobile electrice. Alte solicitări au inclus o capacitate de extindere ușoară, facturarea conform legii germane privind măsurile și greutățile standard, precum și un sistem de gestionare a energiei pentru utilizarea energiilor regenerabile.

Parcările moderne cu sistem de execuție cu schelet din oțel nu sunt străbătute de pereți portanți; pilonii de oțel verticali și traversele caracterizează sistemul de execuție deschis. În cazul coloanelor verticale la nivelul solului este necesară o protecție împotriva coliziunii, ceea ce ocupă spațiu valoros și conduce la costuri adiționale. Stația Wallbox nu necesită un perete portant. Prin urmare, pentru montarea punctelor de încărcare sunt utilizați doar pilonii de oțel subțiri.

Punctele de încărcare trebuie să fie sigure și fiabile și să se integreze în mod estetic în imaginea de ansamblu arhitectonică. În plus, instalațiile electrice din domeniul industrial trebuie să fie verificate regulat, iar costurile aferente nu trebuie să crească proporțional cu numărul de puncte de încărcare.

Soluție

Componente ale sistemului de comandă, precum aparate de protecție și dispozitive de comutare de la nivelul tabloului central de distribuție  

Componente ale sistemului de comandă, precum aparate de protecție și dispozitive de comutare de la nivelul tabloului central de distribuție

„Principalul contractant responsabil pentru construcția parcării a fost compania de construcții Goldbeck din Bielefeld”, declară Rainer Kury. „Doar elementele absolut necesare au fost incluse în spațiul de parcare.” Prin urmare, punctul de încărcare în sine este alcătuit numai dintr-o priză de încărcare de tip 2, un echipament laser RFID pentru identificarea utilizatorului și LED-uri locale pentru indicatorul de stare. Aparatele de protecție și dispozitivele de comutare, controlerele de încărcare și contoarele de energie sunt amplasate în tabloul central de distribuție.

„La nivelul punctului de încărcare în sine nu sunt montate componente de alimentare active”, declară Torsten Kocher din partea departamentului de administrare a clădirilor al Bechtle AG din Neckarsulm, „întreținerea punctelor de încărcare fiind astfel redusă la o simplă verificare vizuală și funcțională.” Dacă nu este încărcat un vehicul, la nivelul punctului de încărcare nu sunt disponibile tensiuni mai mari de 12 V. Verificarea aparatelor de protecție și a dispozitivelor de comutare de importanță critică se realizează în încăperea centrală pentru instalații tehnice.

Pentru sistemul de comandă pentru încărcare, specialistul în electromobilitate RTB a optat pentru sistemul de comandă EV Charge Control Basic de la Phoenix Contact – în combinație cu dispozitivul de monitorizare a curentului vagabond CC EV-RCM. Combinația dintre aceste elemente asigură o disponibilitate înaltă și evită lucrările de service nedorite prin intermediul unei funcții automate de resetare în cazul generării de curent vagabond la nivelul vehiculului. Prin intermediul interfeței standard RS-485 și protocolului Modbus/RTU, procesele de încărcare respective pot fi deconectate după ce au fost identificate cu succes.

EV Charge Control Basic și contor de energie în tabloul de distribuție  

Sistemele de comandă pentru încărcare EV Charge Control Basic și contorul de energie din tabloul de distribuție sunt controlate prin intermediul unui calculator

Înregistrarea curentului și a puterii de încărcare actuale, precum și a energiei care a fost deja încărcată se efectuează prin intermediul unui contor de energie EEM-350, care este oferit tot de Phoenix Contact. Faptul că aparatul este certificat MID prezintă un avantaj. Prin urmare, contoarele de energie sunt ideale pentru facturarea proceselor de încărcare conform legii germane privind măsurile și greutățile.

„Am cuplat tehnologia de control a parcării la acest sistem care facilitează, de exemplu, monitorizarea locului de parcare, precum și ghidarea dinamică a utilizatorului prin parcare către următorul loc de parcare liber”, explică Kocher. „Astfel, parcarea devine mai confortabilă.”

Concluzie

Module solare pe acoperișul parcării Bechtle  

Modulele solare de pe acoperișul parcării generează energia necesară pentru încărcarea vehiculelor

Prin asocierea competențelor-cheie ale companiilor implicate din domeniul tehnologiei de comandă pentru parcări, al tehnologiei de încărcare și al proceselor de facturare a putut fi găsită o soluție optimă pentru încărcarea flotei de vehicule în parcare. În acest scop au fost luate în considerare toate aspectele de construcție și întreținere necesare.

A fost implementată, de asemenea, utilizarea optimizată a energiei regenerabile. „Instalația noastră a funcționat din primul moment fără probleme”, afirmă Torsten Kocher. „Soluția RTB implementată de noi cu ajutorul componentelor Phoenix Contact prezintă un nivel de performanță avantajos pentru construirea flotei noastre electrice.”

Doriți să vă realizați soluția de încărcare cu noi?

Trimiteți-ne acum solicitarea dvs. și beneficiați de serviciile noastre:

  • Gruparea componentelor hardware și software adecvate
  • Fabricarea conectorilor de încărcare cu logoul dvs. pentru un branding unitar
  • Cablul disponibil la cerere cu capătul tăiat/dezizolat, asamblat sau compactat
  • Întocmirea schemelor de cablare verificate pentru implementarea simplă și sigură
  • Respectarea standardelor naționale de încărcare și a normelor actuale, precum și a legii privind măsurarea și etalonarea
  • Suport pentru conectarea la entitatea de decontare, precum și la sistemele de management energetic și al clădirilor

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere